Social Icons

Wednesday, September 1, 2010

Pidato Ganyang Malaysia!


Disclaimer : Entry ini bukan bertujuan mengapi-apikan mana-mana pihak. Entry ini cuma sebuah perkongsian maklumat yang telah pun sedia tersebar. Pendapat yang diutarakan juga adalah pendapat peribadi penulis.


Sakit hati bila tengok berita dan bace newspaper online. Sedih ada, bengang pun ada. Terasa bangang pun ada. Isk! Dah keluar perkataan tak sepatutnya. Erm, biarkan sebab mereka deserve perkataan yang tak sepatutnya itu setimpal dengan perbuatan mereka yang tak sedar diri.

Bukan main melampau lagi perbuatan manusia sekarang ni. Tengah2 hot pasal cerita kelar orang, bunuh orang, buang bayi, keluar pulak cerita baling taik, bakar bendera dan ganyang Malaysia. Tak kurang jugak dengan si namewee Negaraku-ku. Macam2 hal!

Saya puntak faham masalah mereka. Saya turut tak faham kenapa mereka tidak dikenakan apa2 tindakan oleh pihak berwajib di malaysia! Cuba kalau kita yang buat hal, lama dah kena!


Hasil google sebentar tadi, muncullah laman2 web indonesia yang menzahirkan apa yang bergelodak dalam jiwa mereka. saya malas nak ulas panjang, kes ni agak berat jugak. siapa yang berminat boleh baca di sini.


Sungguh memang mereka langsung tak gentar.





3 comments:

nurlisa said...

hairan kan?

waktu kita hantar bantuan ke Aceh semua and tolong gempa bumi lah apalah..tak pulak diingat..

bila kes kecik skit, buat bising macam apa lagi...

geram

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

tau takpa. tak sedar dek untung. hang tgk kat fb, ada group anti-malaysia. kalau baca mmg sakit hati gile.

nurlisa said...

hangin betui aku..bukan nak berkira..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...