Social Icons

Friday, July 31, 2009

Coach ohh Coach..!!

Coach = Pakcik Jurulatih (name jolokan yang diberi oleh satu forum):p

Sblm itu, disclaimer sikit. Saya tiada kena-mengena dengan Coach, atau Coach.com atau mana-mana pusat jualan Coach, bukan saudara mara kepada mana-mana individu yang mempunyai kepentingan kepada sebarang keluaran jenis Coach. Saya hanya peminat jenama Coach yang tersohor ini, dan hanya ingin berkongsi dengan rakan-rakan, sekian, terima kasih.


Acknowlegdement : coachbargains.blogspot.com
Nama diberi :
Coach Bonnie Jeweled Pink Tote Bag #13456.
Harga : USD 1000(Klu kirim kat member2 dok kat US, mebi dapatlah separuh harga, hohohoo..separuh harga pun dah almost RM2k..!)
Features :
♥Cotton Sparkle Canvas Exterior In A Cream Color ♥ Contrasting Stitching And Leather Trim In Hot Pink And SalmonJeweled Graphic Print With Beads, Sequins, Studs, And The Cutest Leather Flower Petals ♥ Large Magnetic Snap Pocket On Back Of Bag ♥ Large Inside Zip Pocket With Coach Creed ♥ Large Slip Pocket Inside ♥ D-Ring To Clip An Accessory Or Key-Fob ♥ Front Of Bag Has A Tiny Turnlock Pocket That Actually Opens ♥ Also A Functioning Coin Purse Attached To Front Of Bag ♥ Stunning Silky Blue Striped Signature Fabric Lining ♥ Large Leather Coach Hangtag & Luggage Tag ♥ Removable Leather-Threaded Chain-Link Strap 18 ½ ”L ♥ Double Leather Shoulder Straps Approx 7 ½ Drop ♥ Large Pockets On Each Side With Brass Turnlock Feature ♥ All Hardware Is Satin Brass Finish ♥ 17 3/4 (H) X 18 (W) Across Bottom, 21” Across Top X 10” (D) Front To Back ~ Opens To 19”Water And Stain Resistant.

Lawa kan? Besar kan? Berbaloi kan? (Coach mmg berbaloi..!)

Nafsu kata "leh masuk dlm wishlist ni, lg 10 tahun beli, lawoo woo:p". akal kata "ko nak watpe beg beso2? mcm byk sgt brg nak bawak"... jadi timbang2, baik tak yah beli lah kot, layan gambo je dah la, hihihii:p

so, kenapa saya tidak harus beli beg ini:


1. beg ni besar sgt for me, saya hanya 153cm. kalau saya yang pakai beg ni, org mmg akan nampak beg dulu dari saya, hahahaa (baru berbaloi, terserlah ke'coach'an nyer, wakakaaa - takdelah lawak aje).

2. saya suka beg besar, tapi taklah sebesar ini.

3. dgn rm2000 saya boleh beli mungkin 2,3 handbag yang elok2 (of course bukan coach)

4. penggunaannya agak terhad, iaitu utk kasual saja. tak sesuai dibawa ke pejabat, saya pulak kerja dgn erm,yes as a goverment servant. nanti melanggar etika berpakaian pulak (macam selama ni ikut sangat pun..hehehe:p) tapi, serious! saya pernah ditegur kerana dengan selamba memakai Blouse Kebaya yang tidak-ketat-labuh-tutup-punggung + Seluar Slack + of course bertudung di hari Jumaat >> serious saya tak tau hari jumaat kena berpakaian kebangsaan (mmg saya taulah Jumaat hari yang mulia dan dihormati,penuh barakah, ibu segala hari, tapi tak sangka melanggar etika berpakaian gomen)

5. It comes in Cream Color >> saya memang failed nak jaga apa juga barang yang berwarna putih (kecuali kain telekung saya-- sbb mmg tak pakai di tempat yang kotor), mmg fobia dengan kain-baju-kasut yang color seangkatan dengan putih-cream.

6. Materialnya Cotton Canvas >> saya agak fobia. pengalaman saya membuktikannnya, teramat frust bila terkena any stain, ink. walaupun dalam specs tertulis "water & stain resistant" apa material yang sesuai dgn saya agaknya, mungkin hanya steel and metal? yang tak kotor sampai bila-bila, yang tidak rosak bila jatuh berkali-kali? kesimpulannya, saya seorang yang.. (anda pun tau saya):p

kesimpulannya, jangan ikut nafsu, bawak2 bertenang.

tapi sbnrnya banyak lagi coach collection yang menarik hati saya,bkn ini saja, takper, saya akan cerita satu-persatu.. hahahaaa..!

sekian utk malam ini.

2 comments:

miss lisa said...

aku pun suka kat beg tu jugak!!!

Fatiha said...

hehehe.. lawo tapi mahai bebeboo!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...