Social Icons

Monday, September 20, 2010

Loken a.k.a Memory Lane @ Ipoh

Loken a.k.a memory lane a.k.a pasar karat terletak di ipoh, perak. mulanya saya hairan, sangat hairan sebab ciknani bangun awal setiap pagi ahad semata-mata nak ke LOKEN. tiap kali balik ade je yang dibawa balik, handbag LV harga RM50 la, purse la, wrislet coach la. tapi serius mmg dah karat la, hihihihiii..=p untuk kepastian ape yang best sangat, lalu ahad lepas saya & sang suami pun ngikut ciknani dan cik arkitek yang nak balik JB lepas balik dari Loken.

akibat kesiangan, kol 8:30 pagi baru sampai, makanya parking pun takdak yang dekat2, semuanya nun jauh2. punyalah plan nak bwk handycam sang suami, tetiba tertinggal pulak. hadoih, migraine. kami takdak SLR pun, handycam en.rizal saja yg ada, at least gambar better dari camera henpon E71 saya ni. uwaaaa. nyesal tak sudahh tak bwk.

akibat sesak dengan peminat2 barang2 purba @ antik ni susah giler nak rapat gerai2 tu. layan je lah hasil E71 ni yer. huhu..



lemari antik pun ade, tapi tak tanya lak harga berapa, huhu


tu dia, selambak, macam2 ada. mangkuk tingkat ada, pemain piring hitam ada, teko aladin ada. siapa brann beli?


pecaya tak ciknani boleh habiskan masa 1 jam lebih memilih2 handbag2 ni? huhuuh. 1 jam lebih untuk 1 gerai ok?


basikal tua. comel kan? torchlight ada, iron zaman jepun ada.

aneka barang tembaga lagi. lampu gasolin ada. topi perang komunis pun ada. topi perang ke helmet? ekekekke.


pendek kata semua ada kat pasar karat ni. dari yang kita fikir tak ada harga, tapi kat sini semua berharga. berduyun orang datang kalah YES kat Kinta City:p jangan sangka tak ada yang minat barang2 lama.

p/s: terfikir jugak tentang asal usul barang2 tu, harap janganlah barang2 dari sumber yang tak halal, contohnya hasil curi. ermmm, apa hukumnya kalau kita beli barang curi ek?


5 comments:

miss mumun said...

brg antik nie biasanya mahal..
makan mumun seniri pun belum taw lepas..
ada yg makan brg antik tu buat lauk.. hihi

kakyong said...

dah lama tak ke loken... ade gak org panggil ni pasar karat... dah anak 3 ni x larat nak angkut anak2.. tunggu le anak besor sket...

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

hehe mumun. ade yg murah2 je, kna rajin selongkar, hihii

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

ohh kyong biasa ke loken ke?
sy pun first time, asyik dgr org citer je. last2 gi satu mende pun tak beli, huhuu

Sekapur Sireh said...

wah... inilah port ak time ujung minggu mase ak abis tuition dulu... skang nih mmg dh jrang g... tpi klu g sane skang nih, org lame dulu pon ade lagi menjual kt sane... mmg setia r pakcik makcik tu... haha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...