Social Icons

Friday, October 29, 2010

sohaimi mior hassan ft ana raffali :: kalau berpacaran

nak share lagu nih walau en.rizal cakap "lagu apa macam nih?" tapi saya sukaaaa;)




(Sohaimi Mior Hassan)
Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang

(Korus)
Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman

(Ana Raffali)
Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihku disambar buaya

(ulang Korus)

(Altimet)
Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga ha ha ha
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

(ulang korus)

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
bertambah sayang (nanti konfirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)



Monday, October 25, 2010

ya allah, jauhkan hambamu ini dari penyakit jantung

Gamaknya harini hari hangin sedunia, ditambah pulak dgn bendera jepun baru berkibar megah. royanan bermula begini, saya dan 2 org lagi rakan ditugaskan handle trip rombongan cikkiah seramai 80 org ke negara jiran, thailand. tema kali ini adalah TEAM BUILDING bukan FAMILY DAY hokey. setelah mengambil kira byk sudut jadi kami bertiga pun berjaya siapkan kertas cadangan seawal bulan April lalu. InsyaAllah, kalau takda aral hujung November ni trip akan berlangsung.

Tau sajalah birokrasi zaman sekarang, dari bawah naik ke atas, dari atas turun ke bawah semula. Kena mohon permission sana sini, tulis surat sana tulis surat sini. Ok fine, itu mmg understood. biasalah tu, kata 'saya yang menurut perintah' kan.

semua dah clear tinggal lagi ahli rombongan cikkiah pulak yg menguji kesabaran saya. Sgt menguji ok!

1) masalah standard - susah sgt nak confirmkan attendance. Dah bagi duedate panjang pun masih lg taktau nak buat keputusan, kejap boleh pergi, kejap takleh pergi.
> jawapan : susah sangat nak bagi keputusan, ai konsider anda takmo pi okeh, sila jangan kecoh.

2) masalah standard 2 - kena bayar ke pergi trip ni?
> jawapan : bayar, masuk toilet pun ada sampai RM2.

3) masalah standard 3 - roommate saya siapa yer, saya taknak duduk dgn si polan si polan. si polan berdengkur kuat, si polan masuk toilet tak flush, si polan selalu makan tak ajak, si polan pasang aircond kuat2.
> jawapan : sila advise saya. walau saya tahu mana regu, mana yang seteru, mana tau kot tersilap pair jugak. sat lagi berlaga dalam bilik pulak.

4) masalah standard 4 - makan2 dekat r&r pakai duit sendiri ke atau disediakan??
> jawapan : sudah tentu duit sendiri. budak tadika pi rombongan pun mak ayah depa bagi duit untuk beli jajan kat R&R.

5) masalah LUAR biasa - "boleh tak saya nak duduk sebilik dgn cik abg saya, susahlah kalau kami lain bilik, COLGATE kena bawak 2, tuala kena bawa 2, beg kena bawa 2. Nanti nak belanja2 susah, duit semua dekat cik abg.. Lagipun duit cik abg duit akak,duit akak duit akak.."
> jawapan : ini team building BUKAN family day. kami bukan kejam sangat, apatah lagi dengki takmo bagi suami isteri satu bilik. malangnya counting lelaki dan perempuan dah cun-cun. lagipun setakat nak beli colgate 2 batang & packing 2 beg baju masalah kah itu??? ya ampunnn !!!


Oleh itu, izinkan daku menarik balik kata-kata siang tadi. saya rela jadi cikgu, sebab jadi cikgu anak murid senang ikut cakap, boleh jalan pimpin tangan berdua2.. Berbanding bawak mak mak dan bapak bapak orang yang boleh buat saya jadi migraineee!!



"tak faham arahan"

kat luar sana panas
panas lagi hati saya
bilik aircond pun tak bermakna
kepala dah berdenyut-denyut
urat leher tegang sampai ke bahu

tetiba rasa bersalah!
rasa bersalah sebab baru lepas marah orang
walau saya marah bukan berdepan depan

"tak faham arahan!!"
kalau dia dengar mesti dia kecil hati
macam saya bagus sangat je bunyi
maafkan saya
tapi memang anda TAK FAHAM ARAHAN!!


p/s : gamaknya itulah hikmahnya saya tak jadi chekgu, kalau jadi chekgu mesti dah kena penumbuk dek ibu bapa anak murid. sesungguhnya bukan senang melawan kemarahan dan memupuk kesabaran yang tinggi.


Tuesday, October 19, 2010

moga lepas ini giliran saya pula, amin:)


Alhamdulillah, syukur dapat khabar dari bapak & ummi, penerbangan KT32 telah selamat sampai ke Bumi Madinah pada 3:30 ptg (waktu Malaysia) 18 Oktober lalu, setelah berlepas jam 5:30 pagi. Moga bapak, ummi serta jemaah haji yang lain beroleh kesihatan & keselamatan yang baik, dipermudahkan urusan untuk tujuan yang satu, haji yang mabrur. Tak tergambar perasaan masa menghantar mereka ke Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya. Terimbas kembali kenangan yang sama menghantar mereka 10 tahun yang lalu. Perasaan masih sama, bercampur baur, antara sedih berjauhan seketika dengan ibu & bapa, juga terharu dan gembira kerana mereka berdua & sekalian jemaah yang lain telah dipilih untuk menjadi tetamu Allah. Melihat jemaah yang bakal berlepas membuatkan hati ini terusik, bila pula kesempatan utk diri ini berpeluang menjadi tetamu-Nya.

dengan pakcik makcik belah bapak saya. Dari kiri : Mak Itam, Mak Anjang, Pak Anjang, Pak Itam, Bapak & Ummi.

@ Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya : erm, saya ada nak bagi usul for improvement nih, perhaps LTH boleh consider. akan dikongsi dalam entry seterusnya, InsyaAllah:)


Ummi kata, mulakan dengan pasang niat, kemudian nekad dan bersungguh-sungguh ingin menjadi tetamu Allah, insyaAllah akan diberi kesempatan dan dipermudahkan. Jom pakat menabung dalam tabung haji:) kena pi cari buku akaun TH saya nih. terima kasih pada arwah mama yang bukakan akaun TH untuk kami semua zaman sekolah dulu:)

siapa lagi kalau bukan en.rizal yang lead the "stream". harap2 kita dipanjangkan umur dan diberi kesempatan untuk jadi tetamu Allah bersama-sama satu hari nanti yer abang:)

jangan tanya siapa champion air mata okeh?:p

Penerbangan pulang ke Malaysia dijadualkan tiba di KLIA pada 3 Disember 2010 jam 12:30 malam. Oh, rindunya dengan bapak & ummi, tak sabar nak bersua kembali:)


bila lama tak update

ihsan mr.google

bila lama tak update, maka baaanyak cerita nak diupdate
bila lama tak update, mula rasa maaalas nak mulakan update
sebab bila dah mula update mulalah asyik nak meng-update je, paham kah?:p

bila lama tak update, maka maknanya saya pun dah lama tak bukak blog
bila lama tak bukak blog, maknanya saya jugak dah lama tak blogwalking
bila lama tak blogwalk, maknanya trafic menjadi sangat semput
bila trafic jadi semput, saya mulalah hilang semangat nak menulis
bila kurang semangat nak tulis, terhasillah tulisan mengarut begini.

sekian:)


Sunday, October 10, 2010

Eat Pray Love (EPL)


aritu tengok MAGIKA dengan shariza, naama, basirah, kak zarra & aniza. dari 5 bintang, saya kasi 4.5 bintang. sebab? sebab ada part yang saya tak leh terima apabila dimuzikalkan. tengah ai feeling air mata berlenang2 sekali masuk laguuu.. hancus! terkencat suda baaah:p cemana pun tahniah pada KRU sebab katanya kutipan dah mencecah lebih RM 4 juta.

berbalik pada topik malangnya EPL masih belum ditayangkan di Ipoh. haiihh la, apasal la Ipoh selalu lambat?? tak sabar nak tgk EPL, lalu saya pun ushar2 saja di MPHonline dan browse sana sini about it.

ikut sinopsis ceritanya, Elizabeth Gilbert (Julia Robert) dia ni dah kawen dan ada krisis rumah tangga hingga menyebabkan penceraian. maka untuk mengubat hati dia nekad merantau untuk mencari dirinya yang sebenar, yang dah lama ditinggalkan. Destinasinya Rome, Italy - Bali, Indonesia dan Delhi, India. masa ni lah die jumpa dengan hero dan dia banyak belajar tentang kehidupan yang lebih bermakna. Tgk dalam review semua gambar2nya cantekk2! dan dengar2nya jugak filem ni dikatakan filem terbaeekk oleh Julia Roberts.



bagi siapa minat membaca, boleh dapatkan di mana-mana kedai buku. taklah mahal mana, tak sampai RM 40.00. bagi siapa nak tonton, pi la cinema mana2 kecuali Ipoh yang lambat sangat. tensiii!

mana nak cari EDP nih? ada tak terjumpa kat mana2?

Ada apa dengan 10.10.10?

Ada apa dengan 10.10.10?
Ya, satu dunia tahu Datuk SMS telah menikahi Dr Halina hari ni. Sweet sangat pasangan mereka ni kan? Suka dengan Dr Halina, nampak simple, not overdone! Walau raut muka Dr Halina adalah raut muka masam, tapi beliau tak lekang dengan senyuman, nampak lembut sangat okehh. oh patutlah Datuk SMS terpikat, ahaks. Klik sini untuk gambar sekitar pernikahan Datuk & Dr Halina.


Sungguh Dr. Halina memang sangat manisss sekali!! [gambar dari gua.com.my]

Hari ini juga kami sekeluarga berkumpul di rumah, bermanja dengan bapak & ummi yang insyaAllah akan mengerjakan Haji pada 18 Oktober nanti. Doakan semuanya baik-baik dan selamat saja ya! Masih ingat masa pertama kali bapak & arwah mama mengerjakan Haji 10 tahun yang lalu, masa tu adik bongsu saya, en.noramin baru darjah 2, ciknani darjah 6, cik arkitek di SEMESTI dan saya sedang buat matrikulasi di KMPP. sampai demam en.noramin rindukan arwah mama, huhu. en.noramin & ciknani makanya terpaksa tinggal dengan pengasuh kami. erm.. 10 tahun sudah berlalu rupanya!

Berbeza kali ini, kami dah cukup besar dan ada haluan sendiri, boleh jaga diri sendiri. Makanya raya haji tahun ini sekali lagi tanpa bapak & ummi. dan entah2 en.rizal pun kena beraya di offshore.. uwaaaa..! hehe! jangan nangis2 okeh teha, anda yang sulung okeh, be strong dan take care of your sisters & brother!

Okeh, berbalik cerita 10.10.10. Setiap tahun setiap orang akan sebolehnya memilih tarikh cantik untuk mengabadikan kenangan. lepas ni pastinya 11.11.11 pulak kan. lepas tu pasti 12.12.12. tapi bila tahun 2013.... tiada lagi 13.13.13..hehehhe! maka, tamat sampai 12.12.12 sahaja fenomena ini:p


Ada apa lagi dengan 10.10.10?



Haaaa... jangan tak tahu, AirAsia dan MAS tidak ketinggalan buat promotion sampai naik juling mata tengok harga pakej yang ditawarkan. semuanya hanya untuk hari ni saja! Siapa berhajat, sila cepattt!


sekian, salam 10.10.10!:D


persoalan saya

selamat sampai ke hometown siang tadi, alhamdulillah.
adik2 semua pun balik, cuma en. rizal je yang takda bersama.
sampai2 terus sambut birthday en.noramin dengan choc indulgence, ahaks.

tengah drive kereta siang tadi macam2 terlintas dalam kepala ni.

  • persoalan ; apasal orang suka nak banding2 seseorang?
  • pendapat saya ; bukankah tiap orang tu unik, mana ada yang sama. maka, kalau takda yang identikal, mana boleh kita buat perbezaan, kan? nak buat comparison/perbandingan mesti pemberat nya sama kan? kalau tak, itu namanya TAK ADIL. jadi kesimpulan saya, setiap individu memang tak boleh dibanding2kan, tak kiralah dari aspek apa, luaran atau dalaman, sbb semua kita ni unik, mmg tak ada yang sama. setuju?
  • Buat apa nak dibanding2kan. bukankah setiap makhluk itu unik ciptaan-Nya, tak perlulah kita jadi pengadil yang menilainya. terimalah setiap individu itu dengan seadanya;)
  • Cth isu yang selalu dibanding2kan :
a) Ex- girlfriend Vs Girlfriend/isteri skrg, Ex-boyfriend Vs Boyfriend/suami sekarang ----> amatlah sedih kalau jadi macamni. terseksa jiwa raga. nak compare2 ingatkan kita ni barang elektronik kat kilang ke. sedihnyerrr kalau dpt tahu diri dibanding2kan!

b) prestasi kerja individu A yang dah kerja 15 tahun Vs prestasi kerja individu yang baru 2 tahun kerja ----> kalau nak compare sgt, tgk prestasi kerja senior tu masa beliau mula-mula keja dulu!

c) prestasi memasak orang yang baru belajar mengenal rempah ratus dengan mak kita kat kampung yang dah masak berpuluh tahun ----> kalau dah berpuluh tahun masak, suatu hari nanti orang baru pun akan jadi otai jugak! asalkan ada kemahuan belajar & mencuba. biar tak pandai tapi mahu nak belajar dari orang cakap je pandai tapi tak buat pun.

d) prestasi pelajaran & kerjaya anak no 1 dengan anak no 12 ----> dalam sedozen anak, takkanlah semuanya KENA jadi doktor atau peguam. biarlah mereka dengan minat mereka, cuma bimbinglah mereka mengikut landasan minat mereka. mungkin anak no 6 teringin nak jadi ImamMuda, anak no. 8 pulak minat nak jadi pemandu kereta F1, dan yang bongsu pulak minat buat talkshow macam Oprah tu, let them be!

e) tahap kekayaan jiran yang asyik tukar perabot & gelang tangan Vs jiran sorang lagi yang nampak steady & sempoi ----> tak payah lah kita jadi tukang senarai apa barang2 terkini yang jiran-jiran ada, tak payah dibuat perbandingan itu semua dengan rumah orang lain mahupun rumah sendiri. jiran kita beli sebab dia mampu, kalau kita tak mampu buat sampai yang mampu & ikut keperluan.

  • persoalan kedua ; apasal orang susah nak menghormati hati orang lain? (tak kira yang muda kepada yang tua, mahupun yang tua kepada yang muda, atau yang sama usia)
  • pendapat saya ; usia itu hanya angka. dah jadi resam kita yang muda kena hormat yang tua. tapi tak bermakna yang lebih berusia boleh buat apa saja kerana yang muda juga manusia yang ada rasa. kalau orang lebih berusia buat salah pada yang lebih muda, tak salah kan kalau orang lebih berusia tu minta maaf?? tak jejas apa pun kan?? atau masih yang muda kena mengalah & mohon maaf? ohh, typicalnya
a) saya selalu buat salah pada adik saya, saya minta maaf pada adik2. tak pulak hilang sampai hormat mereka pada saya.

b) saya pernah buat salah pada staff2 saya, lalu saya minta maaf pada mereka. makin lama makin erat hubungan kami sepejabat.

c) saya buat salah dengan boss, saya minta maaf dengan boss, tidak pulak sampai boss masam muka dengan saya, tidak pulak merundum markah performance saya:p

d) saya buat salah pada ibu bapa saya, saya minta maaf pada mereka. terasa tenang bila mendapat kemaafan ibu bapa

e) ibu saya pernah mengguriskan hati saya, lalu ibu minta maaf dari saya. tak pulak saya berlagak sombong lepas tu, tak luntur hormat saya pada ibu.

f) saya buat salah pada suami saya, suami maafkan saya. bahagia rasanya bila saling memaafi.


kan aman dunia kalau kita saling hormat menghormati serta saling memaafkan sesama kita?;)



Thursday, October 7, 2010

Sushi King Bonanza @ RM 2 :: 11 - 14 Oct 2010

mata tak boleh nak lelap. so google sana, google sini. browse MPHonline, ushar eat.pray.love tapi terjumpa pulak novel sheldon yang baru, huhu. browse TGV online, eat.pray.love kat ipoh BELUM keluar lagi. TERtekan blog2 jual coach, pengsan tgk sales sana sini. tapi sekadar tengoklah, sumpah:p browse BigSale.com.my, nak ushar sales apa yang ada, barulah muncul yang lama dinantikan....

jeng jeng..! Sushi Bonanza la, ape lagiiii;)





Date : 11-14 Oct 2010 (Peninsular), 18-21 Oct 2010 (Sabah & Sarawak)
Venue : mestilah Sushi King yang berhampiran anda. ahaks.

T&C :
- Untuk member 2010 & 2011 shj
- Macam biasa 1 hour per entry (cukup2 la tu makan sejam kan, orang lain pun nak makan jugak)
- macam biasa juga, RM2 hanya untuk rice-based on kaiten
- macam biasa, hanya boleh bawak 5 orang per entry
- macam biasa jugak, chop chop tempat tak main yerrr...
- dan macam biasa sekali, dah sedap sental sushi, sila bayar di kaunter, voucher2 lain tidak dilayan!


siapa nak ikuttt?;)



Tuesday, October 5, 2010

Thanks tuan blog intizhar-kalamhati;)


disebalik kekaciwaan memenangi corelle 16 pcs dari TTM tempoh hari, rupanya ada kegumbiraan yang bakal dikecapi (boleh pakai kah BM macam ni?:p)





terima kasih daun keladi pada tuan blog intizhar-kalamhati a.k.a kak wan haryati.
moga-moga ramai lagi yang berkunjung ke blog akak.
sama samalah kita support menyaport!


kebal sgt ke?

tak baik bersungut kan, nanti orang kata berkira kerja.
walau jadi pencatat minit lagi untuk event yang satu ini, saya redha.
waaaaa.... ikhlas kah?
kali ini saya ikhlas.
kali ni je, kali yang dah berkali-kali tu?
ikhlas jugak:p

jom fikir positif tentang pencatat minit.
sekurang-kurangnya 2 hari ni saya berlatih kemahiran mendengar dengan peka, ketajaman mata, kelajuan jari-jari ni menaip dan juga duduk dengan postur yang betul...
dalam masa yang sama dapat jumpa dengan orang yang macam2 bangsa serta negara, ramai kawan! selain tu, dua hari ni dapat peluang mencatat minit dengan Dr. Suhaila, gandingan pertama kali ni, julung2 kali. kehkehkeh. sampai nak demam Dr Sue dibuatnyer!=p ai tak demam, jangan risau, sebab dah KEBALLL! wahahahaaaa..

gambar ada, nanti ai upload ok!:D



Saturday, October 2, 2010

Konsert Maher Zain 15 Oktober di MBSA Shah Alam

The most long awaited and anticipated live performance by Maher Zain in Malaysia. Alhamdulillah, FINALLY!


Date: 15th October 2010
Time: 8.00 pm – 11.00 pm
Venue: MBSA Auditorium Shah Alam

konsert maher zain di malaysia

The info was taken from Maher Zain’s fanpage (click for the post)

Since I dengar lagu2 Maher Zain awal Ogos lepas, I memang jatuh cinta dengan SEMUA lagu2 dia lah. Very nice, beautiful and different approach of nasyeed songs. He has such a great voice and talent – he sings, write and produce his own songs. The lyrics, subhanallah, memang indah, dan guess what, really made me cry :’) Bless him.

konsert maher zain di malaysia

Antara lagu Maher Zain yang paling paling paling I suka;

Thank You Allah
Lirik dia rasa dekat dengan apa yang I rasa. Kadang2 I rasa jauh dengan Dia. Tapi I bersyukur kerana Dia masih sayangkan I. Dia datangkan pelbagai dugaan dan cabaran supaya I sentiasa berada di sisi-Nya. Kenapa I cakap macam tu, sebab dalam semua dugaan tu, tak pernah tak datangkan kebaikan kepada diri I :)

Always Be There
I suka liriknya because it’s very true indeed. He’s always there. Jangan pernah kita kata kita ‘sunyi’ atau ‘keseorangan’, kerana dia memang selalu ada. Hanya kita yang selalu tak ingat Dia. Dialah pendengar yang setia dan terbaik. Bila kita sedih, He is the best one kita boleh luahkan segalanya. He knows us best dan akan sentiasa membantu kita bila memerlukan.

The Chosen One
Lagu ini ditujukan buat junjungan besar kita, Nabi Muhammad Rasulullah s.a.w. Indah lagu ni – muziknya… liriknya… subhanallah, I suka sangat. Betapa istimewa dan hebatnya Rasulullah dan peribadinya digambarkan dalam lagu ni.

Open Your Eyes
Lagu ni cuba membuat kita sedar untuk melihat kewujudan dan kebesaran Allah. Melihat, medengar, merasai segala ciptaan Nya di sekeliling kita, kita takkan dapat deny how perfect and beautiful they are. Subhanallah :)

Lagu2 lain pun I suka, sebab semua memang best dan terbaekkk. Memang worth it lah kalau beli album dia, nough said :)

konsert maher zain di malaysia

OK, in case korang tak tahu siapa Maher Zain ni… let’s check out a brief story tentang dia ni. From the info I read kat Islamic Lyrics, he is a Swedish yang merupakan Labanese origin. Family dia berpindah ke Sweden masa umur dia 8 tahun. Dia kemudian bersekolah di sana dan seterusnya melanjutkan pelajarannya di universiti dalam Bachelors degree in Aeronautical Engineering.

Atas sebab minat yang mendalam ke atas muzik, dia pernah berpindah dan stay for a few years kat New York. Walaupun apa yang dia buat masa tu was described as living the dream job, tapi menurut Maher, “I loved the music but I hated everything that surrounded it, it always felt like something wasn’t right”.

That is why pada Januari 2009, dia then decided untuk beralih ke muzik yang reflect more of his own identity as a Muslim, Western and Arabic. He signed up dengan Awakening Records dan kemudian lahirlah album debutnya “Thank You Allah” yang terus menduduki tangga pertama di Amazon’s World Music charts.

p/s: Copy paste 100% dari beautifulnara.com. beautifulnara.com pulak copy 100% dari secretwhisper.net=)



Friday, October 1, 2010

TeacherShida : anda memang rawk & cool

satu alam facebook dah kenal siapa itu teachershida a.k.a cikshida.
sangat kool kan? sempoi gila!
siapa berani buat macam teachershida? ada brannn?:p

setiap orang ada cara tersendiri nak menghiburkan hati sendiri (dan menghiburkan orang), ada cara sendiri jugak nak mendapat kepuasan diri, ada cara sendiri jugak untuk mengisi masa, ada cara sendiri nak mereleasekan tension. maka ini adalah cara teachershida! bravo lah.

sumpah kalau orang kasi RM10,000 pun belum tentu ai nak buat macam ni, ai tak se-sporting teachershida ok. huhuuuu..! bagus ade teacher yang sporting gini, senang nak ngajar budak2, senang nak mendekati budak2. ingat senang ke nak tekel budak2? ingat senang ke jadik cikgu?

dengar2nya teachershida terasa hati bila dihentam oleh segelintir orang yang kurang menyenangi video2 yang dikongsikan sebab profession teachershida seorang cikgu. takpalah, yang tak suka tak boleh nak paksa jadi suka. bagi saya, biarlah teachershida, itu cara dia, let her be. bukan jejas kat kita pun. dapat jugak kita tersengih waktu tension bekerja, kira sampai lah motip teachershida ni, iaitu nak menghiburkan orang.

ada orang menghiburkan hati dengan menyendiri
ada orang menghiburkan hati dengan window shopping
ada orang menghiburkan hati dengan menyental kain
ada orang menghiburkan hati dengan berkebun
ada orang menghiburkan hati dengan masak kat dapur
ada orang menghiburkan hati dengan berblogging (ahaks)
ada orang menghiburkan hati gi karok
ada orang menghiburkan hati dengan ngemas rumah
ada orang menghiburkan hati dengan buat video miming macam teachershida! hehehee...

suka hati die la kan!



rupanya embed2 dah takleh, sila klik "watch on youtube" tu. anda akan terus ke channel "teachershida". pilih la lagu mana nak dengar. selamat berhibur!:)


hari migraine sedunia & tips deboned ayam

hari ini hari migraine sedunia. melepek sepanjang hari. buat apa pun tak kena. bunyi neighbour tgh drilling2 kat sebelah pun ai rasa betul2 tepi telinga. tv usah cakap, mmg confirm tutup punya, henpon pun ai pekup bawah bantal. yang bestnya lumur satu kepala dengan minyak kapak, pekup kepala dgn bantal, duduk gelap2 sorang2. atas lantai pun boleh lena. tak caya? cubalah buat:p

ok, dah la tu pasal hari migraine sedunia. masuk lepas asar baru la kepala ni ok. alhamdulillah. mandi semahu-mahunya lepas tu pi tesco beli some groceries. ahad ni ada geng bas sekolah nak mai beraya rumah, hehe. ai pegi la kat tempat ayam. dah ambik sejumlah yang saya mahu, pi la kat pakcik timbang & siang ayam tu. mintak2 lah dia sudi nak tolong ai deboned.

si buntal "en, boleh mintak tolong de-boned?" (sambil buat muke lima kupang)
en. tesco " haaaa?"
si buntal "boleh tolong deboned, nak buat chicken chop"
en. tesco "maap dik tak dengo tadi. dik, banyak ni kena siang ayam"
si buntal "oo takpelah, time kasih yer. malas nyer saya nak deboned sendiri" (ayat kesian lagi)
en. tesco "pandai deboned yer. mana belajar?"
si buntal " boleh la sikit2, tapi renyah le. tgk kat internet"
en. tesco " internet pun ade yer. buat makan sendiri ke jual?"
si buntal "ish, makan sendiri je cik"
en.tesco "bagus la kamu pandai deboned, lepas ni boleh bukak kedai sendiri"
si buntal "hish takdenyer cik. buat makan sendiri je"
lepas tu terus blah dgn kekaciwaan. huhuuuu...


kesimpulan dari dialog di atas, boleh lah ai menambah angan2 minah jenin ai yang konon nak berhenti kerja & berniaga. kali ni berniaga chicken chop lak. kehkehkeh. hari tu 1st trial nak deboned ayam untuk makan sendiri pun hancuss ayam tu ai kerjakan. tgk dalam tenet jap je chef tu buat. meh tgk sini. ekceli taklah susah sgt. blogger biasalah, ayat tak hengat!:p kehkehkeh.



p/s : esok ada 3 aktiviti makan2 untuk dihadiri. si buntal sila jangan buat hal migraine lak esok ok.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...