Social Icons

Monday, September 27, 2010

the biggest loser asia season 2 | troubleshooting yg never ending

ingatkan TARA 4 je yang baru start rupanya The Biggest Loser Asia Season 2 (TBLA2) tu pun baru start jugak. Host kali ni cik Marion yang cun melecun, trainer pulak maintain Dave yang cool dan Kristy yang cepat naik radang. Malaysian contestant ada 3 orang, 2 malay girl & 1 chinese boy! cayalah korang, wakilkan ai untuk menguruskan badan ok?:p caiyok2!

hari ni kurang ke'blues'an sebab ada saja kerja yang menanti. godek2 bench buat isotyping for the H5N1 monoclonal belah pagi, sampai lunch hour then sambung lepas lunch, sampailah kol 3:30 ptg lari kejap untuk meeting urusetia 'FAO-OIE meeting' minggu depan. Bagus meeting tak sampai sejam, jadi ai boleh sambung godek sample, kali ni buat testing iFAT pulak. hohoohoo!

results utk godek2 bench arini, isotyping tak memuaskan hati sebab from 5 hybridoma clones, dua je yang turn out ok, IgG1 Kappa. yang lagi 3 IgM pulak, so tak sesuai untuk further application yang kami sekeluarga dah aimed. Hadoih, pening kepala kami sekeluarga. Sifoo kami en.ali macam insist nak go back to antigen preparation, mice immunization, fusion bla bla blaa... maknanya start the whole thing. ok, takpa think +ve, boleh polished skill, no worries.

results iFAT pulak tak turn out langsung, only control works! uwaaa! apakah kesalahan kami sekeluarga hingga diperlaku demikian?? ehehheee. ala drama p.ramlee:p jadi sekarang time for troubleshoot sebelum nak repeat tak tentu arah. esok? time to fikirkan apa yang tak kena!



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...