Social Icons

Thursday, November 21, 2013

Bandung Day 1 :: 21 november 2013

Assalamualaikum Bandung & Malaysia ;)

Alhamdulillah, selamat sampai di kota bandung tengah malam tadi. Menginap di Rumah Ebo dan Sekarang nak berjemaah shopping di FO Jalan Dago. 

Rumah ebo, 27, jalan imam bonjol, ir juanda, bandung 

Supper di restoren cabe rawit, 20 november 2013 midnight. 

Jumpa lagi nanti ! 
Mrs. Farizal 
10:05am, Jalan Dago 
Bandung 




Tuesday, November 19, 2013

apa ni

A mood is an emotional state. Moods differ from emotions in that they are less specific, less intense, and less likely to be triggered by a particular stimulus or event. Moods generally have either a positive or negative valence. In other words, people typically speak of being in a good mood or a bad mood.

Mood.
Semua kena ikut mood.
Takda mood, takda lah entry baru
Takda mood, buat entry pun takda perasaan, kejung macam batu.
Ikutlah mood tu sangat kan.
Kau ingat kau sorang ada mood teha?

Makin sibuk kerja tengah peak,
Masa tu lah mood mari.
3,4 topik rasa nak dihambur ke blog
Tapi tengoklah berapa bahagian yang betul-betul masuk.

Sebenarnya mood menulis tu ada,
Tapi yang cemburunya pulak adalah masa.
Dah nama kerja tengah peak.

Apa kau tulis ni teha.

Wednesday, November 13, 2013

K untuk kopi

[entry lama di penghujung oktober yang tak terpublish,
nak delete tapi sayang ceritanya. pembaca, sila pasrah]

Mood larik. 
Ingin sendiri.
Merajuk takda sebab dgn diri. 

Minggu yang baru berlalu adelah minggu minggu pertama naik kerja dengan doa agar fizikal dan mental saya boleh bekerja selepas 7 minggu tiada. Rupanya ofis tengah sedikit panas dgn beberapa isu yang tidak perlulah diperkata di ruangan ini. Seharian membaca segala surat arahan, memo, minit mesyuarat, laporan KPI seksyen yg saya jaga, update progress dan isu di lab sepanjang hampir 2 bulan, dan perlu attend mana yang belum diambil tindakan. 

Seminggu ni juga selera terhadap kopi kembali membuak buak. Kopi sebagai breakfast mmg kemestian saya, sekali sehari sekurangnya. Kalau missed masa breakfast siaplah kutuntut waktu lunch/dinner. Tak kiralah instant coffee seperti nescafe yang dibancuh sendiri atau apa juga brand kopi 3in1 yang tinggal curah air panas, kalau makan kedai, bancuh kedai lah saya. 

Bertepatan dgn tema 'no canteen no pantry' maka desakan amat tinggi terhadap kopi menjadi tekanan hebat pada saya. Org minum kopi sakit kepala, saya, tak minum kopi jadi serba tak kena. 

Misi mencari kopi paling bagus sewaktu Balik kerja. Tiap hari kepala menerawang mencari kopi. Kalau ke setabak, mmg kopi sedap terbaik tapi takda makanan yang saya gemari. Kalau ke Oldtown jemu pilak rasanya. Dua kaki dah ke Oldtown minggu tu. Akhirnya saya ke McD Station 18, sbb ada McCafe. 





Jangan compare kopi setabak dgn kopi McCafe yer.

and yes, now i really need coffee, again.

sayamrsfarizal
13 november 2013, pukul 2:53 petang
ofis semanis ofis 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...