Social Icons

Sunday, February 16, 2014

Kalah

Memang kalah aku dengan panas. Agak lama dah tak kena migrain tup2 dalam minggu ni sahaja kena 3 kali. Panas tengahari kat Ipoh ni dia punya bahang sampai sekejap tu jugak tangkap kepala. Panas petang pun terik mcm tengahari.

Ni pun baru bangun dari aktiviti bergelap, bertuam ais. Baru boleh buat household chores. Dengan kerja ofis nya lagi. Semua tertunggak! Dannnn... Hari ini adalah Isninnn..! 

Utk 2 hari ni, neacafe telah berjaya di'cut' sebab cuaca yg mcmni akan memudahkan lagi sakit kepala tu nak datang & menerukkan tahap sakit. Walaupun nescafe dah jadi minuman ruji aku. Dua pagi minum oat. Erk. 

Tengok sini. Gila lah 36C, macam duduk dalam inkubator dah! 


Mrs. Farizal 
17 Feb 2014 
8:20 pm 

Saturday, February 1, 2014

pdrm

Assalamualaikum:)

Lama tak tulis entry baru kan.
Cuti-cuti macam ni, rindu pulak kat blog.
Haritu kat FB, saya ada post gambar di bawah.
Saman bulan Nov2013, email notification dapat 3 kali.
Kena RM 150, kesalahan langgar lampu isyarat (langgar lampu kuning sebenarnya :p)
Surat saman pulak sampai kampung, siap Pak Aji Shuhay tolong bukakan.
Risau surat amenda. Terus telefon si anak sulung nih.
Bila bagitahu suami pulak, dapatlah ucapan tahniah.
5 minit sekali dia remind soh bayar saman.
Sebab lambat bayar, lebih kena bayar.
Hahahaaa.. tak boleh nak bagi alasan lagi.
Apa lagi mahu, bayar saja looo!


Tapi. Tak usah gusar.
Senang je nak bayar saman sekarang.
Efficient sungguh web myeg ni.
Yang belum pernah ada akaun, sila register, tak susah mana pun.
Yang dah ada akaun, sila log-in.
Kalau saman PDRM, sila klik ke PDRM.
Terpampanglah senarai saman kita.
Klik saman mana yang nak bayar tu.
Proceed je lah. Redha lah.
Tak sampai 5 minit siapp.

Nanti akan keluar status "successful" madam dalam gambar bawah.
Boleh generate resit official.
Akan dapat email jugak berkenaan status keberjayaan korang membayar saman ni :p


Bengang tak bengang.
Salah tetap salah.


Mrs. Farizal
rumah semanis rumah
1 Feb 2014, jam 1:39 pm 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...