Social Icons

Friday, July 31, 2009

Coach ohh Coach..!!

Coach = Pakcik Jurulatih (name jolokan yang diberi oleh satu forum):p

Sblm itu, disclaimer sikit. Saya tiada kena-mengena dengan Coach, atau Coach.com atau mana-mana pusat jualan Coach, bukan saudara mara kepada mana-mana individu yang mempunyai kepentingan kepada sebarang keluaran jenis Coach. Saya hanya peminat jenama Coach yang tersohor ini, dan hanya ingin berkongsi dengan rakan-rakan, sekian, terima kasih.


Acknowlegdement : coachbargains.blogspot.com
Nama diberi :
Coach Bonnie Jeweled Pink Tote Bag #13456.
Harga : USD 1000(Klu kirim kat member2 dok kat US, mebi dapatlah separuh harga, hohohoo..separuh harga pun dah almost RM2k..!)
Features :
♥Cotton Sparkle Canvas Exterior In A Cream Color ♥ Contrasting Stitching And Leather Trim In Hot Pink And SalmonJeweled Graphic Print With Beads, Sequins, Studs, And The Cutest Leather Flower Petals ♥ Large Magnetic Snap Pocket On Back Of Bag ♥ Large Inside Zip Pocket With Coach Creed ♥ Large Slip Pocket Inside ♥ D-Ring To Clip An Accessory Or Key-Fob ♥ Front Of Bag Has A Tiny Turnlock Pocket That Actually Opens ♥ Also A Functioning Coin Purse Attached To Front Of Bag ♥ Stunning Silky Blue Striped Signature Fabric Lining ♥ Large Leather Coach Hangtag & Luggage Tag ♥ Removable Leather-Threaded Chain-Link Strap 18 ½ ”L ♥ Double Leather Shoulder Straps Approx 7 ½ Drop ♥ Large Pockets On Each Side With Brass Turnlock Feature ♥ All Hardware Is Satin Brass Finish ♥ 17 3/4 (H) X 18 (W) Across Bottom, 21” Across Top X 10” (D) Front To Back ~ Opens To 19”Water And Stain Resistant.

Lawa kan? Besar kan? Berbaloi kan? (Coach mmg berbaloi..!)

Nafsu kata "leh masuk dlm wishlist ni, lg 10 tahun beli, lawoo woo:p". akal kata "ko nak watpe beg beso2? mcm byk sgt brg nak bawak"... jadi timbang2, baik tak yah beli lah kot, layan gambo je dah la, hihihii:p

so, kenapa saya tidak harus beli beg ini:


1. beg ni besar sgt for me, saya hanya 153cm. kalau saya yang pakai beg ni, org mmg akan nampak beg dulu dari saya, hahahaa (baru berbaloi, terserlah ke'coach'an nyer, wakakaaa - takdelah lawak aje).

2. saya suka beg besar, tapi taklah sebesar ini.

3. dgn rm2000 saya boleh beli mungkin 2,3 handbag yang elok2 (of course bukan coach)

4. penggunaannya agak terhad, iaitu utk kasual saja. tak sesuai dibawa ke pejabat, saya pulak kerja dgn erm,yes as a goverment servant. nanti melanggar etika berpakaian pulak (macam selama ni ikut sangat pun..hehehe:p) tapi, serious! saya pernah ditegur kerana dengan selamba memakai Blouse Kebaya yang tidak-ketat-labuh-tutup-punggung + Seluar Slack + of course bertudung di hari Jumaat >> serious saya tak tau hari jumaat kena berpakaian kebangsaan (mmg saya taulah Jumaat hari yang mulia dan dihormati,penuh barakah, ibu segala hari, tapi tak sangka melanggar etika berpakaian gomen)

5. It comes in Cream Color >> saya memang failed nak jaga apa juga barang yang berwarna putih (kecuali kain telekung saya-- sbb mmg tak pakai di tempat yang kotor), mmg fobia dengan kain-baju-kasut yang color seangkatan dengan putih-cream.

6. Materialnya Cotton Canvas >> saya agak fobia. pengalaman saya membuktikannnya, teramat frust bila terkena any stain, ink. walaupun dalam specs tertulis "water & stain resistant" apa material yang sesuai dgn saya agaknya, mungkin hanya steel and metal? yang tak kotor sampai bila-bila, yang tidak rosak bila jatuh berkali-kali? kesimpulannya, saya seorang yang.. (anda pun tau saya):p

kesimpulannya, jangan ikut nafsu, bawak2 bertenang.

tapi sbnrnya banyak lagi coach collection yang menarik hati saya,bkn ini saja, takper, saya akan cerita satu-persatu.. hahahaaa..!

sekian utk malam ini.

Tuesday, July 28, 2009

Flashback : Team Building Apr 2009

Hehehee... best woo team building kami.. dekat jek, kat lenggong, name diberi Nur Lembah Lenggong, facilities, ok la, ade sume.. mane de tmpt team building mcm hotel ye dak, nak selesa baik gi hotel.. eheehee..

Lame tol tak beraktiviti lasak mcm ni, bagai nak terpusing urat belikat sume.. letih tatau nak kata, tido malam depa bantai paling cepat pun kol 4 pagi..ahahahaa.. giler..!!
Fasilitator best.. ade yang garang giler, takde excuse langsung, lambat je kena selam dalam kolam lintah, buat salah je kolan lintah gak tempat kena rendamnyerr.. kol 3 pagi pun kena rendam dlm kolam lintah... hahahaa..ngeri2..!!

Tempat : Nur Lembah Lenggong
Tarikh : end of april (tarikh tak ingat dah) 3 hari 2 malam
Aktiviti :
Hari 1 : Ice-breaking, LDK, trekking, redah kolam lintah, masuk utan sawit, solo-night drop
Hari 2 : Berakit di Sg Perak, LDK, Flying Fox, War Game..
Hari 3 : R&D meeting...

Mase ni baru sampai, sempat posing..!!


Sebelum berakit, macam tak konfiden je dgn rakit, air sungai tgh deras giler..!! rakit ikat pakai tali rafia, naik 9 orang, buluh 10 batang... tp kumpulan kami juaraaa!!!! bagai nak gile langgar rumpun buluh la, eksiden la, sebbaik rakit tak pecah, tapi senget 45darjah je...ekekeee...! ingat senang berakit, susah gak rupenyerr..

ni geng la kumpulan i.. from left : Dr Sohayati, me, Asniza. yang kat dada i tu BISKUT MARIE...amanah kena jaga..hahahaaa!!! siap spare bawak PETRI DISH & plastic bag songlap dari lab, sbb group sblm ni dah bitau kena jaga biskut marieee!!!

Ni la sungai yang kami redahi mase flying fox, gayat gak la. huhuh


ni la LDK Group i..eheheee... best2..kami best group tauu..ahaks!!! last day, dapat cert..eheheh


makan time, mase ni baru sampai (sorry la, gambo tak ikut kronologi:p)

akibat tak jaga biskut meri..kena la bawak batu-bataaa..hahahaaa..seb baik i tak kena... (sbnrnya biskut i kembang jugak dalam petri dish tu, tp ade bentuk biskut la, mana tak kena masuk sungai, mn tak basahhh..)

Girls group i lagi..ehehee:D



The Warriors!!! ekekekee.. punyer la teruknyer, 1st time in my whole life buat menatang ni..hahah!!! tak adventure langsung..

Klu tgk rakit ni, den tak konpiden langsung... tapi kuat woooo...eksiden bape kali, tak pecah/terburai..senget jekkk..ahahahaa!!!

Sessi demo cara nak ikat rakit, oleh en halim yang garang-rendam-org-dlm-kolan lintah-


Kolam LINTAH yang kumaksudkan... busyukkk!!!! kena redah dari hujung sini sampai hujung sinunn....hhuhuhu!!! paras air cecah leher...erkkk!!!




Kesimpulan, mmg best, rasa nak gi lagi, cume kolam lintah jee... biar la solo-night-drop dari kena masuk kolam lintahh..eheheheh:D



Wednesday, July 22, 2009

Bali :: The Culture & Nature

When : 10-14 January 2009 (lame dah trip ni, just nak share their culture & nature)..:)
Who : My DH and i, Tarmizi (geng scomi gak) & Wife nyer, Kak Liza
Place : Sekitar Bali, Hotel Bali Garden, Kuta, Jimbaran, Tanah Lot etc


Hotel : Bali Garden Hotel (3 star) - hotel lama, but clean, valuable price, bilik besar

Food : Bali mmg worse than Bandung.. susah nak makan, nak cari halal food, suffer!! kena memilih... antara yang halal Natrabu Minang (Sanur), Ayam Bakar Taliwang, Kebab Pakistan (tak ingat nama kedai, McD, PizzaHut), mmg kena guide the supir, soh bawak ke tempat yang kita prefer & dah survey (kami siap buat listing of halal-food restaurant lagi, senang kat sana)...

Culture : Very strong Hindu, 100% different from our Malaysian Hindu. Population is 95% Hindu (walaupun tgk muka, sume mcm muka melayu je). Mmg banyak kuil, kuil dan kuil. temple mmg di sana sini. anjing bersepah macam kucing peliharaan kat sini. Kedai makan dgn selamba jual "babi guling" "bakso babi" (no offend meant ya, i just want to describe Bali itself, we respect their culture, they respect ours, and here we come - to experience it:D)

Nature : Jimbaran is the hottest beach and famous among Mat Saleh. We do have a dinner at Ganesha Cafe (Seafood Restaurant) that cost us almost Rupiah 1,000,000.00 (RM333.00)for 4 persons. Kami tak sempat pusing satu Bali. Dengar2nya Nusa Dua & Ubud tempat yang cantik, ade a few lagi tempat2 lain yang cantik yang kami tak sempat nak gi..


Shopping : We stayed in Kuta (main town in Bali), Near to shopping mall (SOGO, Matahari, etc), near to boutiques (Polo, Guess, Nine West, Voir, Hard Rock Bali, etc) near to McD, PizzaHut and other fastfood and foodcourt. Only walking distance, so easy. Price is cheaper than M'sia of course, tapi tak semurah Bandung. Pasar Sukawati pula tempat pasar basah & kering diorg, mmg frankly kotor sgt. Painting sangat cantik2, mmg giler laa, adoiyaii.. kami sempat gak merembat beberapa lukisan..



@ Danau Pertaban, nampak view gunung berapi dari jauh, sejuk (mcm cameron highland), so banyak buah2, sayur2, bunga2..lawa tempatnyer.. satu2 nyer tmpt yg ade masjid... pertama kali mendengar azan berkumandang kat Bali..!! hohohoo..



@ Beach belakang hotel, tapi kotor & takde org mandi pun..



@ swimming pool & jakuzi hotel, lawa, mmg bali style lawoo..huhuh..


@ Danau Pertaban



Barongan Culture Show (1 jam), sketsa dewa-dewa hindu depa..


@ Bali Garden Hotel Entrance, penuh dgn patung2 hindu..


@ Batik Boutique & factory..very nice..


@ Barongan Show lagi..


@ Tanah Lot, royal temple diorg...

@ Pura Royal jugak, tak ingat nama dah.
We enjoyed the trip!!

Bandung :: Shop till You Drop..!!

When : 17 May - 21 May 2009 (5D4N)

Who :Bandung trip kali ni, disertai oleh 6 sekeluarga : my DH & i, mak mertuaku, dan makcik-pakcikku.. Bandung mmg syurga beli-belah, persiapkan ongkosnya saja ya ibuk2, bapak2..eheh:D

Hotel : Cemerlang Hotel (3 star), new hotel, valuable price (Rupiah 318,000.00/room/night - duit kita almost RM100), bersih, makanan mmg xde masalah 100% halal. Nice room. Friendly staffs.

Supir : Rupiah 400,000.00/day (14 hours)/Isuzu APV 8 seaters. Pak Agus, anyone yg nak his telephone no, leh email sy:). lembut & ramah orangnyer. next time klu nak gi lagi, mmg nak booking die saja.. Tak lokek ilmu, willing to share tips to bargain, and safety also.



Beginilah "macet" = jammed nyer kota bandung..huhuhuuu..

Subuh2 shapiee dah sampai Pasar Baru, ni kat kedai telekung Rizky..:) Sulam mmg lawo2 giler, around RM30-40 pun dah dpt lawo, sampai m'sia terus jadik RM80-90..adoi...

Toko-3 Kedai Jeans Ori & murah (1/2 price dr m'sia), Levis paling mahal pun RM150 duit kita, wa dapat rembat yang harga RM80 & RM60 aje:p yg latest design around RM130-140


Menu @ Kampung Daun Restaurant


@ LCCT tmpt menunggu.. Bapak Rijal yg amik gambo..:)


@ kedai tekstil, adik yg jaga ni muka macam pelakon "melissa" dlm Spa-Q kan..ehehee. kedai adik "melissa" ni mmg la lawo2, batik, lace, sulam, sutera, semi-silk sume ade. Tp nak ori lagi suteranya, kat Butik Danar Hadi, meletopss..!

@ Restaurant Simpang Raya, menu Padang, lauk banyak gilerrr...


Hari ke-2 dah sopping banyak ni.. ade 3 more days to go...huhuhu...!


erm, kat sana pun ade Sogo gak, dalam Paris Van Java, not bad, banyak butik..!!


Agak 'blur' skit gambo ni, dlm Paris Van Java..


Bapak Rijal di Tangkuban Perahu..ehehee:p


@ Strawberry Farm, manis stoberi nyer..!! Self-pluck.. 50,000 Rupiah/kg
Haiii..bile la Pak Rijal nak bawak isteri kesayangan ke Bandung lagi...eheheheee...
Berangan... ekekekeee...:p

Quality Time 2gether

Ahaks. Biase la, bile my dearest husband (DH) ada cuti aje, mulalah kepala ni plan nak jalan2, yelah, bile DH takde, takkan nak jalan sorang2 ye dak. ehehe.

Berikut adalah Laporan Aktiviti Jalan2 kami:p

Venue : Bukit Merah Laketown Resort (1st time ke sini,nama je dok Ipoh:p)

Attraction : Ecopark, Orang Utan Island, Waterpark, SkyCycle, Chairlift, Water Activities





Nampak gayanya kami agak wrong-timing kali ni, memandangkan water-level yang sangat rendah, jadi any activity yang related dengan air, tak dapat dijalankan..huhu.. jadi, ape yang dapat, kami redah je lah. Not bad, first experienced.

Disebalik wrong timing tu, ade jugak yang good timing, tak sangka ade Gempak Santai Harian Metro lak weekend tu, so mmg banyak aktiviti, siap ade free concert lagi malam tu.. Mila, Mus (May), Maximus, Along (RL3) and etc.. So layan je la...












Esoknyer, meredah Ecopark, best sgt, feeding animal2 tu, rase macam release je serba-serbi. Huhuu.. nyesal beli animal feeds to 1 paket of RM5 je (consist of mix pellet, vege, nuts, etc), klu tau beli lebih takpe. Most enjoyable moment.. Nak2 pulak kami datang waktu ‘lunch hour’ diorg, mmg kelaparan. Aggresive. Best.


















Lain kali leh gi lagi ..!

Lamanya saya tak blogging, almost 2 years.

For a new comeback, may be some updates required, ahaks.

Alhamdulillah, my life has changed a lot, happily married for almost 2 years, working at never ever changed 'not-so-happy' worksplace (but bapak, i have no regret), well grown-up sisters and brother..

Baru baca blog lisa di nurlisaahmadzaki.blog.frienster.com. Dapat copy-cat a survey yang menarik jugak, so layannn...ehehehe:D


1. Kekasih saya adalah : sape lagi klu bkn En. Tersayang

2. Saya sedang mendengar : entah - afgan

3. Mungkin saya patut: jumpa doctor skrg, since my flu tak away2 for 2,3 days.

4. Saya baru sudah : bangun tidur.

5. Beza rakan, sahabat, dan teman: "rakan" - anybody yg kenal each-other even not so good, "sahabat" - lebih understanding, always be there when u need, sacrifice for u ke, some sort mcm tu la, "teman" - "saya" ehehe.. contoh ayat 'teman nak ke kedeii'= 'saya nak ke kedai'...tu bahasa org perak pure..! oklah, teman ni dia macam sahabat jugak la kot, same kot. for me la.

6. Saya tidak faham : kenapa org buang anak.

7. Saya perlu mencari: ketenangan dan terus sabar, sabar, sabar...dan berusaha

8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya : "assal tak bangun, kan org dah kejutkan tadi" -adikku

9. Makna kehidupan : kejap2 kita di atas, kejap2 di bawah, and setuju dgn lisa jugak, bila orang dapat, tapi kita tak dapat.. sbb klu tak macamtu, kita tak belajar, rite?

10. Cinta itu adalah : a feelings yg susah nak describe, sampai skrg susah nak jawab soalan "why u love me?" jawapan "just love u for everything u had, the good and the bad". lebih kepada penerimaan yang seadanya, without any particular specs to love and to be loved.

11. Saya paling suka : currently badly engaged on Coach. huhuhuuu...

12. Saya akan cuba : same dgn lisa, (jogging), sbb dah lama tak bersenam, serious!

13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka : sekadar nak sedapkan finishing sesuatu ayat. tak membawa makna apa2. ekekee.. Contoh JOM LAH! Vs JOM!, same kan?? in fact, kalau buang LAH, mungkin akan jadi lebih tegas bunyinya.

14. Telefon bimbit saya : dari SE-810i dah terjebak dengan Nokia E71.

15. Katil saya : must be upgrade to KING size, ahaks.

16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya : "belum lagi?" sambil memandang dengan wajah yg sangat sinis. walaupun begitu, saya masih mampu tersenyum dan menjawab "belum".

17. Teknologi adalah : suatu invention yang nak atau tidak mesti diikuti, kalau tak akan ditinggalkan.

18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak : saya tgk org masak, then saya main belasah ikut suke, tetibe sedap laks.

19. Semalam : flu saya sama macam harini, tak kurang langsung.

20. Hari ini : mebi lepas gi workshop (kereta saya meragam, atau mungkin merajuk,huhu dan sy selalu kena macam ni bila En. Tersayang kat offhore..uwaaa), then kena ke klinik.

21. Malam ini saya akan : dok umah diam2, saya isteri solehah..ekekeee.. but serious, sy dah tak macam dulu, prefer memerap di rumah..:)

22. Esok pula saya akan : follow my routine. pegi keje, balik keje, dan memerap di rumah depan laptop.

23. Saya betul2 inginkan : email sy dibalas oleh Dr. Ooi Peck Toung, UPM.

24. Badminton atau futsal : badminton. walaupun saya ada bakat terpendam main futsal. eheh.

25. Karaoke : seriously tak penah, sbb suaraku tak sebaik En. Tersayang. In fact pernah ke karaoke 1 kali saja,tu pun bersama En. Tersayang, huhuu.. on our early date dlu, En Tersayang nyanyi kebanyakan love songs sampai sy pun cair...ahahahaa... especially lagu "Mata, Hati, Jiwa - Awie :) he sounds good singing Awie's song.

Maafkan aku mengganggumu
Cuma ku ingin kau tahu
Ruangan dihatiku hanyalah untukmu
Hari hari ku yang berlalu
Riang ceria kernamu
Mana adanya aku pasti ada kamu

Andainya engkau tahu perasan hatiku
Pastinya kau kan tersenyum diwaktu manis harimu
Biarkan biarlah tau teguh auranya (cintaku) (teguh) kerana kamu
Kau sentiasa berada di mataku, hati dan jiwa

Maafkan aku mengganggumu
Dilewat malam malam mu
Inginku temanimu sebelum lenamu

Izinkan aku dekatimu
Inginku tawan cintamu
Agar dapat ku jadi dewata hatimu...


26. Kereta : Gen-2 saya tgh merajuk skrg sbb dah banyak kali cakap nak tukar kereta and asyik memuji Honda City baru.

27. Bilik yang terang atau gelap : for bedroom, preferable - dark, bilik2 lain, terang.

28. Makanan jepun adalah : kesukaan saya, sushi, tp now takleh mkn banyak dah.huhuu..

29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang : “kak yong, jadi amik heritage tu”

30. Siapa yang anda tag : lisa

-------------------------------------------------------------------------------------------------

end of survey.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...