Social Icons

Saturday, December 31, 2011

Alhamdulillah, thank you Allah, thank you all, for a wonderful journey of 2011.

Just like my Annual Report in 2009 and a wrapped up in 2010, again, its a memory of 2011. 

The ups and downs. The laughter and tears. The good and bad. 

Achievement. Aim. Expectation. Opportunity. Experience. 
Love, sacrifice, support, husband, wife, family, work, health, study, wealth, friends, hikmah, barakah. 

Its a continuous journey. its a circle. 

I had always struggled to become a better muslim, a solehah daughter for my parents and in laws, a good wife for a good husband that will lead me to jannah, a generous mother to our kids one fine day, a wonderful sister for my brother and sisters, an excellent & passionate worker, a worthy friend that always there for one another, and finally a khalifah that will benefit the community. May Allah give all of us the strength for a continuous improvement, because Islam challenges us to be the best we can be. 

Alhamdulillah, thank you Allah, thank you all, for a wonderful journey of 2011.



Memories of 2011 


my other half. love love love :) 


At Izzi's wedding 25 Dec 2011 : with some of my cousin from my late mommy's side. 
i love you! 

25 Dis 2011 :: with lovely family at putrajaya;) 
























bench work;) 

we have a great time here - Monsopiad Cultural Village, Sabah

Schonbrunn Palace, Vienna Austria July 2011

Amazing girls @ IAEA-FAO Regional Training Course, Seibersdorf, Austria

Quality time with familyy!;)

Accompany Kak Aida & Syamil to Ariani for a Eidfitr preparation!:) 


Raya Celebration at Tanjung Tualang, Grandma's house

my mother in law. i owed her so so much. 

raya open house, at Mimi's parent house, Jelapang. Wonderful friends i have! 

my husband and i hiking first 1km of Mount Kinabalu. :P



Love Love Love , 























Tiara Lake Park 
01.01.2012
12:21 am 






::makan-doa-cinta::

Haruslah orang yang tak seberapa terurus perlu ada diary untuk menguruskan aktiviti penting dalam kehidupan :P Besar jasamu wahai diary, walaupun dah berapa tahun tak dapat yang free :(


hasil pencarian diary2012, yg berakhir dgn beberapa hasil yg lain jgk :P


Survey diary di beberapa tempat, last2nya yang di Jusco Kinta City yg jadi pilihan. Pilihan2 yang ada di kedai-kedai buku seperti MPH, Popular (itu saja pun yang ada di Ipoh ni), agak mengecewakan, huh! Masa di MPH, diary yang dicari, tapi mata ni terpandang pulak pada Eat, Pray Love! Bunyi macam ketinggalan zaman kan =P

Ya betul, saya memang belum menonton filem Eat Pray Love, baik di pawagam (sebab sang suami hanya layan action / thriller movie saja di pawagam uhukss!), mahupun belum nonton DVD.

Pada mulanya tak berapa yakin sebab melihatkan rekod buku-buku yang dibeli sejak 1,2 tahun ni mula tak terbaca habis, tapi untuk Eat Pray Love saya cuba sekali lagi! 


peneman pi servis kereta kali ini:P 

Love, 
Teha 
Tiara Lake Park 
31 December 2011 
4:20 pm 

Adele - Live at the Royal Albert Hall

Keterujaan menjadi tak terkawal bila dengar DVD konsert ni dah available di pasarann. Tak menahan dan terus ke Speedyy bila balik dari kerja semalam!


Terus pasang CD dalam kereta! Rasa taknak sampai rumah cepat2:P


Sampai rumah terus layann DVD concert pulakk! 
Sapa belum dpt, sila sila ke kedai music berdekatan anda! ;) 


Oh oh how i love her voice! 


Much Love, 
Teha
Tiara Lake Park 
31 December 2011 

Sunday, December 18, 2011

Sign tetap kena sign, persoalannya nak terima atau tak?





Opsyen yang terakhir saya tandatangan adalah pada 2008, iaitu masa nak pilih antara umur pencen 58 atau 56 tahun, dan saya telah pilih 56 tahun. Sekarang, satu lagi pilihan kena dibuat nampaknya. 

Sana sini rata-rata semua blogger sentuh pasal SBPA. Saya pula menunggu untuk melihat dengan mata kepala sendiri pekeliling yang lengkap dikeluarkan. Nak ulas panjang kena khatam dulu pekeliling yang 131 muka surat tu. Kadang-kadang baca sorang-sorang ni interpretasi lain-lain. Kita baca kita faham lain, orang lain baca orang lain faham lain. Huh! 

20 Disember pulak dengarnya rakan2 guru dipanggil ke sekolah untuk menandatangani borang opsyen SBPA ni. Yelah, masa yang diperuntukkan sampai 30 Disember saja kan, walhal cikgu naik sekolah awal Januari. Haruslah kena turun sekolah awal, huhu. 

20 Disember ni jugak, pihak ibupejabat kami (JPV) nak turun padang ke VRI untuk sessi taklimat. Harapnya lebih jelaslah semua intipati dalam skim terbaru ni. Sabar je lah menunggu. 


Dengarnya lagi, CUEPACS tengah fight lagi untuk beberapa perkara yang difikirkan kurang adil dan tidak sesuai, dan saranan CUEPACS juga supaya penjawat awam tidak tergesa menandatangani borang option! 


Sebut pasal pekeliling, saya baru baca beberapa muka dah rasa malas, jadi mula lah scroll pun laju-laju macam tak ikhlas ja. Hehe. Tunggu je lah taklimat Selasa nanti. Sabar ya hati :) 

Link berguna untuk penjawat awam intai2 : 
c) Blog cikgudahlia  (contoh pengiraan gaji guru) 




Yang sedang tengok Masterchef Malaysia - Episode Penyingkiran malam ni :P 
18 Disember 2011 
9:14 pm 

Weekend & dusun durian

Assalamualaikum!


Musim2 durian ni tak sah takda entry pasal durian kan. Walaupun tanpa sang suami di sisi tapi dgn mak mertua & anak2 buah misi tetap terlaksana. Hehh. Dusun arwah pak mertua ni terletak di kawasan Manong.


Hasil tak sebanyak minggu lepas (trip mggu lepas saya tak join), tapi separuh boot cik city saya lah jgk. Alhamdulillah.



Dek kerana di kampung saya tak banyak dan bukan tanah dusun (kmpg saya banyak kelapa,koko & sawit), teringat pulak pengalaman pertama ke dusun durian dengan sang suami masa mula2 kawen dulu. Jakun sungguh! Heheeheee:P


Ok, terasa nak menulis lagi, mungkin malam nanti. Petang ni ada misi yang masih belum selesai :) 


dengan ketinggian & kebulatan yang sama dengan maksunya, adik di dusun tok! 


Love love love,


Si buntal
Tiara Lake Park
18 Dis 2011
6:30 pm

Saturday, December 17, 2011

lepas rindu

Lepas rindu! 
Lepas rindu dan gedik nak buat entry baru. 
Teruja tengok geng2 yang tak pernah miss update blog hari2! 


- Lisa 
- Dijah
- Eton
- Dila 


nah lagu jiwang-zaman-uni satuuuuu !!! (tiba2 kan) 
entah macam mana boleh teringat lagu ni. 
memula search kat youtube "david archuleta" mana lah nak ada. hahaha! 
sekali daniel bedingfield la tehaa, sudah lupaa laaa :P 









Tiara Lake Park 
17 Disember 2011 
00:18 am



Friday, December 16, 2011

SK-II Rochas Limited Edition dan depa nak naik harga tahun depan

Hari ni ada bonuslink card member day, ada 5x bonus point & parkson voucher (every RM100 = RM 20 voucher, byk kan?:) Jadi saya pun singgah di kaunter SK-II parkson ipoh parade, sebabnya dari bulan lepas lagi saya mencari Facial Treatment cleanser yang dah habis licin selicin-licinnya. sekali lagi hampa sbb FT cleanser masih belum available di kaunter. sold out everywhere since last month!

mahu tak cuak sbb dari bulan lepas saya hanya survive dengan 3 pcs FT cleanser travel size (20g) yang comel lote tu saja, tu pun sbb saya dapat as a free gift masa beli moisturiser & bbrp brg lain bulan lepas. oh ya, ekceli dapat free gift benda lain, tapi saya  mintak exchange 3 dari free item tu ke FT cleanser, sbb desperate! skrg dah tinggal 2 pcs! Amoi tu kata tengok hujung bulan ni kalau ada new stock sampai. hadoih la boleh ka tahan ni! 

kaciwa lg! 

kekaciwaan ditambah lagi bila amoi tu cakap tahun depan harga akan naik 8-10%. saya pun nganga jap. NAIK HARGA?! oh tak boleh jadi, harga sekarang pun dah tersedak2 rasanya. terus teringatkan FT Essence or so call  miracle water saya tinggal separuh botol... begitu juga dengan FT Lotion saya, maka pejam mata rembat lah jugak. Kalau tak sambar skrg nnt putih mata pulak. 

FT Lotion & Essence yang tinggal separuh
Amoi tu tunjukkan harga yang bakal naik. 

FT Essence, 215 ml - RM 449 ---> RM 489 , dah naik rm40
FT Lotion, 215 ml - RM 198 ---> RM 239 , dah naik rm39

yang lain sy tak dpt tgk harganya, amoi tu tunjuk 2 benda tu saja, sbb saya pun beli 2 benda tu saja tadi. 

jadi, sahabat2 pencinta pitera sekalian, kalau ada barang yang dah tinggal suku atau separuh botol silalah consider beli skrg, sblm 31 dis. saya tak boleh bayang kalau satu barang naik lingkungan 10%, dah RM40-50, kalau sekali beli 4,5 barang, mahulah RM200 lebih dari biasa! oh banyak tuu! 

oh ya tertinggal lagi satu cerita! =P 

kalau anda2 beli essence sekarang ni ada bottling baru yang diilhamkan oleh Rochas Paris! Botol warna keemasan gituw! ade signatures Rochas lg, cantekk! 

New packaging inspired by Rochas Paris , ade signatures lagi tu ;) 


Gold cap Rochas Limited Edition - Pitera Essence , dan awan larat yang menghiasi botol :P


botol belah belakang 



beza bottle lama (kiri) dan botol limited edition (yg ada flower2:p) 




volume yang sama (215ml), tp with new bottling ni botolnyer lebih besar. 

Selain Rochas Limited Bottle ni, ada jugak banyak promotion dari SK-II yang tengah berlangsung. Namanya festival set, boleh tengok kat website SK-II ni dan pilihlah mana yang bersesuaian okehh :) 


Tiara Lake Park 
16 Disember 2011 
11:21 pm 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...