Social Icons

Tuesday, December 2, 2014

Pls help !

Assalamualaikum.

Jom terus hulur bantuan bagi yang memerlukan. Berapa pun tak apa. Seikhlasnya. Dari 29 juta rakyat Malaysia, cuma RM 1 juta diperlukan. Tak sampai pun 10sen seorang kena derma. Moga kita boleh kongsi sebahagian nikmat yg diberi pinjam.

Throwback

Orkid
Orked
#Maha2015 

Sunday, November 16, 2014

Review Produk : Gerobokpin

Entry kali ini insyaAllah saya nak beri sikit review tentang produk di bawah ni, tak payah bayar2, sebab puas hati sangat dengan servis Instashop ni, dan nak tolong promotekan pada pembaca-pembaca semua. 

Memperkenalkan.... drumroll! 

Gerobokpin 

Instagram : http://instagram.com/gerobokpin

Kalau korang minat dengan brooch dan pin, di sinilah tempat yang saya boleh rekemen. Nama ownernya Zetty, sangat peramah! Design brooch dan pin-pin di sini memang lain dari yang lain, sangat berbaloi, dan harganya sepadan dengan kualiti. 

Pin nya betul2 tajam, dan tak tersangkut-sangkut ketika nak cucuk. Tak rosakkan tudung langsung. Materialnya juga berkualiti dan tak lembik atau mudah bengkok! Memang jatuh cinta! Di bawah ni adalah di antara koleksi saya sendiri. Korang pun mesti ada tau, hehehee.  

1. Pin pepatung dan bunga ros-gold ni memang sangat mudah nak dipadankan dengan mana-mana tudung yang saya pakai. Nak-nak pulak saya jenis suka bertudung warna gelap, jadi pin dengan warna cerah macam ni akan menonjol bila dipakai. 




2. Brooch bunga hitam-putih dan pin 3 kuntum bunga kecil (suka hati bagi nama kan!) ni pulak, adoi. Memang serius jatuh cinta. Materialnya bagus, ada weight. Saya ni jenis kalau beli apa pun mesti suka benda yang agak berat (read : ada weight), sebab kalau ringan sangat rasanya melayang2 je bila pakai dan tak tetap duduknya bila dipasang pada tudung / baju. Ianya bukan satu set, saya yang padankan dan nampaknya menjadi, hehehehee. 




3. Brooch bebiri (sheep) dan pin pepatung! 
Setiap kali saya lihat sebarang brooch, anak patung, keychain, atau apa saja aksesori berunsurkan kambing atau bebiri, saya akan terus ingat pada seorang kawan @DijahSaad yang kini seorang pensyarah universiti di pantai timur. Beliau ni pakar dalam kajian parasit pada kambing dan bebiri, dan banyak juga kumpul aksesori seperti ini. Miss u Dijah! Unik kan brooch ni, saya saaaangat suka. elok je terletak di bahu. 


4. Ini pula koleksi-koleksi lain di Gerobokpin. Geramnya tengokkk! Rasa nak beli semua!






Bagi korang yang minat kumpul aksesori begini, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan koleksi brooch dan pin dari Gerobokpin ni okeh. Rasa nak beli semua, seriously!

Gerobokpin 

Instagram : http://instagram.com/gerobokpin



16 Nov 2014 

Salam Hujung Minggu !

Assalamualaikum semua. 

Lama tak update blog! Selain dari kekangan masa, kadangkala kekeringan idea jugak. Saya memilih untuk mencari topik / subjek yang boleh beri perkongsian dan manfaat berbanding nak tulis / ekspress tentang diri dan perasaan sendiri saja. Di samping itu, nak elak juga tulis pasal orang lain atau dalam erti kata lain, bercerita pasal orang seboleh-bolehnya. Menjadi satu cabaran jugak untuk pastikan perkongsian kita ni kekal relevan. Sekali dah dipublishkan entry tu ke internet, selamanya ia duduk di situ dan boleh diakses oleh sesiapa saja. Untuk itu, bukan mudah, ilham tak selalu datang. hehehe. 

Di antara jenis entry blog yang menarik perhatian saya dan amat bermanfaat adalah "review produk" atau "product review". Saya sendiri, setiap kali membuat apa saja, baik membeli, memasak, bercuti, mendapatkan rawatan kesihatan, sering buat carian di internet dulu dan membaca pengalaman dan review pengguna lain. Bagi saya, ianya amat membantu sebelum boleh kita membuat keputusan. 

Kalau di instagram pula sekarang, "review product" menjadi trending di mana kebiasaanya servis ini ditawarkan oleh selebriti, model atau sesiapa saja yang mempunyai pengikut (read : follower) yang ramai untuk mempromosikan produk mana-mana penjual. Contoh yang terkenal adalah Atitaharis  dan JihanMuse serta FynnJamal . Servis ini bukannya free tau, ianya berbayar, bermula dari RM 200 dan ke atas, mengikut pakej dan harga yang dipersetujui oleh kedua pihak. 





Ok, itu servis review yang ditawarkan di instagram, di bawah ini pula saya kongsi beberapa laman web yang khas untuk mengumpulkan review dari sesiapa saja. Contohnya, bagi tujuan perlancongan/percutian, saya amat gemar merujuk ke laman web TripAdvisor untuk membaca apa kata pengunjung lain yang telah berpengalaman ke destinasi yang dicari, selain dari melihat blog-blog peribadi. Ianya saya jadikan panduan utama sebelum membuat penempahan. Kadang-kadang apa yang terpapar di laman web rasmi tak semuanya menggambarkan keadaan semasa. Selain itu, saya juga telah berjinak-jinak menjadi salah seorang dari penulis review dalam laman web tersebut! 


Terdapat pelbagai feature dan aplikasi yang boleh diexplore dalam laman web TripAdvisor ni. Contoh yang saya ambil di bawah adalah bagi pelancongan Langkawi. Anda boleh pilih jenis percutian bagaimana yang dikehendaki (honeymoon, berkeluarga, mewah, budjet, tepi pantai dsb), dan aplikasi ini akan membantu anda untuk meringkas senarai (short-list) ikut keperluan anda. Selepas mendapatkan senerai pendek pilihan, anda boleh mula membawa review tentang pengunjung2 lain yang telah pun ke sana. 


Contoh, Langkawi Lagoon Resort. Anda boleh lihat gambar terkini yang diambil oleh pengunjung di bahagian "travellers photo". Dipaparkan juga beberapa laman web penempahan di ruangan tersebut (AsiaRooms, Booking.com dan Agoda contohnya). 


Seterusnya di bahagian bawah, merupakan bahagian yang menempatkan review pengunjung2, dan rating yang diberikan oleh mereka. Senang kan. Anda boleh lihat sekiranya ada sesuatu istimewa seperti sambutan atau aktiviti menarik yang sedang berlangsung di tempat penginapan itu. Ataupun maklumat seperti "hotel ini sedang direnovasi, dan sila ambil perhatian tentang bunyi bising". Bagi saya, ianya amat membantu! 


Diharapkan, dengan membuat lebih sedikit kerja pencarian / pembacaan seperti ini, sebagai pengguna, kita boleh membuat pilihan yang tepat untuk keperluan kita. Tidak timbul lagi isu seperti "tidak berbaloi" "hotel buruk" "makanan tak sedap" ketika kita berkunjung ke sana apabila kita telah pun "bear in mind" tentang perkara-perkara tersebut setelah membaca review. Namun tak dinafikan, pengalaman seseorang walaupun di tempat yang sama, adakalanya berbeza2. Ada pengunjung yang merasakan pengalamannya amat baik sekali ke sesuatu destinasi, tapi pengunjung lain rasakan yang sebaliknya pula. Itu semua tidak dapat dikawal dan kita terimalah seadanya rezeki pada masa tu. Tips yang terdapat dalam laman web ini adalah sebagai salah satu panduan sahaja okeh :) 

Itu saja buat kali ini, manfaatkan hujung minggu anda!



16 Nov 2014 

Sunday, November 2, 2014

^^ bawa ku ke syurga ^^

terima kasih kerana sudi menerima 
terima kasih kerana sudi membahagiakan 
terima kasih atas kasih sayang dan kepercayaan 

susah atau senang tak apa, asal kita bersama 
tidak ada apa yang tidak cukup 
kerana kita saling melengkapi 

pimpin tangan ku 
dan 
bawa ku ke syurga 

selamat ulangtahun perkahwinan kita, abang ^____^



selingan lagu Arjuna Beta, walau takda kena mengena, tapi klip video ni menyentuh hati :) suami saya ni, orangnya juga rajin buat klip video rakaman peribadi kami berdua dan keluarga, tak kira rakaman percutian, bulan madu dan aktiviti lain bersama keluarga. tiap satu disusun diedit menjadi satu cerita, elok dalam simpanan. katanya, biar tersimpan memori, berpuluh tahun pun boleh imbasi. (klip video penang2014 belum siap lagi:p) 





2 November 2014

Wednesday, October 22, 2014

CCM : Penang (Part 3) : Makanan yang sedap

Buat yang tertunggu review ini - Khairunnisa' dan Faziatun Nisa' (nama pun dah nak sama nih).

Sambungan dari CCM Penang Part 1 dan CCM Penang Part 2.

Memang terkenang-kenang kesedapan makanan-makanan yang terdapat di Penang ni.
Nasi kandar.
Pasembor.
Laksa.
Char Kuey Tiaw.

Rasa nak pergi Penang lagi.

1. Nasi Kandar

Ada baaaanyak sangat kedai nasi kandar kat penang ni. setiap lorong kedai, setiap jalan, setiap bangunan, setiap setiap la. Saya pasti semuanya sedap. Antara banyak-banyak pilihan, kami memilih untuk ke Nasi Kandar Line Clear yang terletak di Jalan Penang, Georgetown.

Parking amat susah di town ni, maka ada disediakan kwsn parking berbyr utk pelanggan2 sekitar jalan tu.
Ini pintu masuk belakang ke Nasi Kandar Line Clear dari tempat parking. 

Ini pintu masuk belakang ke Nasi Kandar Line Clear dari tempat parking. 

Menu kami. Harganya RM 30.50.
2 Nasi beriyani, 2 ketul ayam, telur ikan (sgt bykkk), sotong, sayur, air bali dan teh ais. 
Review : 
- Kami berdua sependapat bahawa nasi kandar Salim di Jalan Bahru off Jalan Tokong Ipoh lagi sedapp. Kuahnya kurang menyengat. Ayam, sotong memang lembut. Jangan kecil hati pulak ya peminat nasi kandar line clear. 
- Kalau nak diberikan bintang, kami berikan 3.5 dari 5.0 bintang. 
- Servisnya cepat dan semua staff peramah melayan pelanggan, 5 bintang 
- Kebersihan pula, restoren bersih tapi mungkin disebabkan kami masuk ikut "jalan belakang" menyebabkan kami boleh nampak apa yang tak patut dinampak. Tapi bukan pada kawasan restoren tu lah, lorong belakang tu, banyak sangat tikus yang sihat2. mujurlah dah selesai makan dan dah nak balik ke parking baru saya perasan. Kalaulah mereka boleh buat sesuatu dengan tikus2 tu. 


2. Pasembor 

Melalui review yang kami perolehi, Pasembor Menari yang terletak di Gurney Drive ni amat digemari ramai. Gerainya No 9. Kami singgah untuk makan di sini dan siap bungkus lagi untuk makan di hotel nanti :p Gambar dalam handphone suami pulak, nanti suruh dia hantar & saya akan update entry ini ya. 

Ramai yang bagi nasihat makan di gerai pasembor ni takut kena ketuk. Bagi saya sebenarnya tak timbul masalah bila harga setiap pilihan makanan telah terpampang. Contohnya ketam/sotong dari RM 8 hingga RM 15 seekor (tengok saiz), Udang RM 5-8 seekor. Fishball fishcake pun ada harganya. Setidaknya boleh estimate sendiri kan. 




3. Char Kuey Tiaw 

Ikut review blog-blog sebelum ini, ada beberapa gerai char kuey tiaw yang selalu jadi perhatian pelancong-pelancong, iaitu Mady Char Kuey Tiaw, Bob Char Kuey Tiaw dan An CKT. Malang, dan malang sekali. Kami dah pergi ke ketiga-tiga tempat yang dicadangkan tapiiiii... Mady dan Bob CKT tutup, manakala An CKT hanya bukak pada pukul 10 malam ke atas, sedangkan masa tu baru pukul 6 petang dan kami tengah kelaparan gila-gila. 

Dalam hati fikir, dalam banyak2 hari apasal la korang semua tutup hari kami datang ni, hahahahaa. takleh terima betul bila tak jumpa CKT kat Penang ni. Suami pulak nak memujuk,  cadangkan supaya lupakan CKT dan malam tu dinner di hotel saja, tapi nak dijadikan cerita dan rezeki kami jugak, sebelum belok ke Hard Rock Hotel Penang, suami kata macam ada nampak gerai CKT bertentangan dengan hotel. Kami pun ushar tengok. 

Tak sampai pun 200 meter ke hadapan (kami tak pernah lagi berjalan2 ke arah depan sana - hala ke Teluk Bahang), ada gerai Slow Rock Cafe yang salah satu menu istimewanya adalah CKT. Hadoihhh. nak dekat 20 kilometer kami melarat dalam trafic jammed dari Feringghi nak ke Bob CKT di Georgetown, sekali ada gerai 200 meter je dari hotel. 

Senyum sampai telingaaa! 
CKT special dalamnya ada daging lembu, ayam, udang dan sotong serta telur mata, harganya RM 15.00 sepinggan. Serius sedap dan banyaaakkk gila. 



Review : 
- Sumpah sedap 
- Siapa duduk area Feringghi tak perlu pergi jauh-jauh. Mady CKT di Feringghi jugak, berhampiran Petronas, cuma kami tak pasti waktu operasinya bila. 
- Kalau nak diratekan dengan bintang saya bagi 5.1 dari 5.0 bintang. hehehe. serius puas hati. boleh pergi lagi. 


4. Laksa 

Satu lagi makanan yang kategori 'kalau tak pekena tak sah mai penang' adalah laksa. Dalam banyak-banyak review jugak yang mendapat rekemendasi tinggi adalah "Laksa Janggus" yang terletak di Kampung Perlis, Balik Pulau. Selepas checked out dari hotel, kami terus menghala ke Balik Pulau ikut laluan Teluk Bahang dan Dusun Durian semua. Dapat nombor telefon kedai laksa dari GPS, bila call rupanya kedai ni bukak pukul 3:30 petang. Apa lagi, punyalah slow and steady macam orang bercinta dalam kereta husband saya bawak kereta. hehehheheee... 

Sampai depan kedai, memang sah tak bukak lagi. Kami pun berjalan2 sekitar town dan berpatah balik ke gerai laksa ni. Masa tu dalam pukul 3:45 petang. Orang dah mula datang. 




Harga laksa adalah RM 3.50 untuk laksa biasa (tanpa telur) dan RM 4.00 untuk laksa special (ada telur). Tengok tong kuah laksa depa ni, punyalah besar. boleh buat mandi. 

Ada gerai jual pisang dan ubi goreng jugak, boleh try. kami bungkus saja untuk makan dalam kereta. 

Review 
- Sedap. Puas hati tunggu hampir 2 jam :p Siap tapau 10 bungkus untuk habuan mak, keluarga kakak ipar dan jiran. hihi. 
- kebersihan pun nampaknya terjaga, walaupun faham je lah kan bila menu berasaskan ikan ni. tempat bersih, takda lalat. ruang makan pun selesa dan luas. 
- bintang diberi adalah 5 bintangg!! 


Itulah alkisahnya pasal makanan tempatan yang kami dah cuba sepanjang 3 hari 2 malam di Pulau Pinang. Ikutkan banyak lagi kena cuba tu, tapi bak kata suami saya "bila lagi masa nak makan, hat ni pun dah kenyang taktahu mana nak sumbat dah". 

Semoga ada yang mendapat manfaat dari perkongsian ini okeh ^__^ 




22 Oktober 2014 : 5:55 pm 

CCM : Penang 2014 (Part 2) - Penang Street Art

Assalamualaikum.

Entry khas ditujukan buat adik Khairunnisa' Jamaludin:) Terlebih dulu maaf anda review ini tak seberapa dan tak sempurna, namun diharap dapat bantu Nisa':)

Tak banyak tempat yang kami lawati sebenarnya. Selain dari faktor honeymoon, faktor "dah pernah pergi" juga mempengaruhi keputusan "tak payah pergi lah kali ni" dalam trip ni. Kalau nak diikutkan Pulau Pinang merupakan destinasi pelancongan yang amat terkenal di dalam dan luar negara dan banyak tempat menarik dan pelbagai aktiviti boleh dibuat sewaktu bercuti di sini. Boleh juga lawati laman web Tourism Penang ni, sangat informative http://www.tourismpenang.net.my. 

Antara tempat menarik untuk dilawati :
1. Bukit Bendera (lama tak pergi, walaupun dah pernah pergi lama dulu, kami skip)
2. Muzium (kebanyakan muzium tak pernah pergi, suami tak minat pula pergi muzium, toy museum jugak tak pergi)
3. Tokong Ular (tak pergi)
4. ESCAPE (tak pergi)
5. Batu Feringghi
6. Street Art (tak dapat parking walaupun berjam tawaf!)
7. Taman Negara Pulau Pinang (tak pergi jugak)

Oleh kerana entry ini khas untuk Street Art, jadi tumpuan dah tentu pd Street Art :) 

Untuk pengetahuan semua, lukisan dinding ni terletak di lokasi yang berbeza-beza sekitar bandar georgetown. Ada yg terletak di Ah Quee Street, Pengkalan Weld & Armenian Street. Kami menghampiri Ah Quee street sekitar jam 11 pagi Sabtu. Tak boleh kira dah berapa kali tawaf kawasan tu tapi mmg langsing takda parking. Menjelang pukul 12 tghari akhir kami give up & terus set GPS ke Nasi Kandar Line Clear, boleh gitu? 

Nak dipendekkan cerita sampai ke sudah kami tak pergi dah tempat ni. Kebetulan masa meronda di pasar malam feringhi malam minggu tu terjumpa fridge magnet gambar2 lukisan dinding ni. Saya pun buat keputusan beli semua koleksi tersebut. Hahahaaa. 

Saksikanlah, fridge magnet yang harganya RM 10 untuk 4 pcs :p 







Tips untuk ke Street Art ni, elok la bermula seawal pagi. Kalau dah pukul 10 pagi ke atas tu, kawasan tu dah sesak dan adalah amat susah cari parking. Satu cara lagi, adalah parking lah mana pun yang dapat sekitar kawasan tu atau jauh sikit, kemudian naiklah beca dari satu lorong ke satu lorong.

Good luck ya!

InsyaAllah entry lepas ni pasal makanan di Penang pula ya :)

Entry lain berkenaan Penang (klik pada tajuk di bawah)
- Hard Rock Hotel Penang 
- Makanan yang best di Penang 


I miss penang !

22 Oktober 2014 : 2.44 pm 

CCM : Penang (Part 1) - Hard Rock Hotel Penang

Assalamualaikum. 

Entry kali ni nak berkongsi pasal percutian 3 hari 2 malam kami di Pulau Pinang sempena ulangtahun perkahwinan yang tak lama lagi (advanced celebration hehe). Lama sungguh tak bercuti di Penang ni, ada pun 2 tahun lepas berkursus di Tanjung Bungah. Kali ini kami memilih Hotel Hard Rock (HRH) yang terletak di Batu Feringhi, lokasinya bersebelahan dengan Hotel Bayview. Ini juga pertama kali kami menginap di HRH. 

Sedikit pengenalan kepada HRH ni yang dah pun mencecah usia 5 tahun dari pembukaannya. Rasa macam baru bukak je kan. Secara globalnya HRH hanya terdapat 3 buah iaitu HRH Bali, HRH Pattaya dan HRH Penang, namun Hard Rock Cafe (HRC) ada lebih 170 buah di serata dunia, di Malaysia sendiri ada HRC Kuala Lumpur, HRC Melaka dan HRC Penang sendiri. Bagi HRH Penang, konsepnya sangat lain dari yang lain. Interiornya sarat dengan hiasan konsep 'rock' dan setiap sudutnya pasti dipamerkan pelbagai unsur rock termasuk sejarah, lagenda rock dunia, pakaian dan aksesori yg digunakan, kenderaan yg mereka gunakan, album rock dulu hingga sekarang, alatan muzik yg digunakan.





1. Bilik 

Jenis bilik yang ditawarkan 
Pilihan bilik pula kami pilih Lagoon Deluxe. Istimewanya bilik ini adalah ada akses terus ke swimming pool terus dari balkoni bilik, cumanya pool ni berkongsi dengan hotel guest yang lain. Pool nya berbentuk memanjang di sepanjang bangunan dan menghala ke pool utama. Buka saja sliding door balkoni, boleh terus turun ke pool. Sangat sesuai bagi semua yang minat mandi manda dan beriadah dalam air, hehe:) 

Peralatan lain yang disediakan termasuk tv skrin leper, sistem audio yang hebat dipersiapkan dengan himpunan muzik-muzik rock, himpunan filem. Boleh klik ke alamat laman web ini untuk infomasi lanjut tentang jenis bilik Hard Rock Hotel Penang (klik sini)














2. Makanan 

Makanan di HRH kalau ikutkan selera saya dan suami kami beri 3 dari 5 bintang. Sarapan pagi international memang banyak variati cuma rasanya biasa-biasa saja bagi kami (sorry takda gambar pulak di coffee house, ada video je). Makan malam dan tengahari kami tak cuba melainkan ada pesan supper iaitu cheese cake dan creme brule yang sedap. Rancangan asal nak memerap di hotel dan pesan makanan hotel tersasar bila terbaca terlalu banyak review makanan yang sedap2 yang boleh didapati di Penang (char kuey tiaw, pasembor, laksa, nasi kandar etc). Rugi pulak tak cuba rasanya, makanan hotel di mana-mana pun lebih kurang sama saja:p




3. Kolam mandi 

Kami berpuas hati dengan kolam mandi di HRH, terjaga rapi, bersih, cuma bagi saya dan sesiapa yang comel dan mempunyai ketinggian yang kurang ni, ada masalah sikit dengan pool (melainkan anda boleh berenang la kan), sebab kedalamannya adalah 1.4 meter, di tambah pulak saya yang tak tahu berenang ni. Mencapuk belakang suami je la jawabnya. haha.




4. Lobi 

Lobi adalah sangat spacious. Banyak kerusi meja untuk lepak. Banyak pameran baju2 rockers semua. Ada corner untuk live performance jugak, tapi bukan setiap masa, ada jadualnya. Dah last day baru bergambar dekat lobby, hehe.




last day : after breakfast
last day : after checked out
Last day : after breakfast
last day : after checked out




5. Hard Rock Cafe (HRC) 

Untuk kunjungan kali ini, kami tak pergi pun ke HRC. Sebenarnya perancangan awal memang nak pergi merasa masuk dan dah mundar mandir depan HRC, tapi akhirnya tak jadi masuk sebab ada satu macam feeling tak sedap pulak. Tak pa lah, tak rugi apa pun kan:) 

Lagipun, setiap apa yang berlaku dalam HRC akan ada siaran langsung ke TV setiap bilik, boleh tonton saja dari bilik;) masih boleh menikmati lagu-lagu secara live dari kaca TV;)



6. Rock Shop (RS) 

Terdapat dua buah RS yang terdapat dalam premis HRH ini. Satu pada bangunan terasing dipanggil Rock Shop, dan sebuah lagi Rock Shop, Too terletak dalam bangunan utama hotel. RS dibuka dari jam 10 pagi hingga 11 malam, termasuk juga RS, Too. Disebabkan bulan Oktober ni merupakan bulan yang dikatakan istimewa , jadi ada promosi Pinktober juga di RS ini. Antara promosi menarik yang sedang berlangsung adalah dengan setiap belian RM 500 anda akan dapat sehelai T-shirt Hard Rock Basic yang bernilai RM 85.00. 




Tips untuk dikongsi : 

1. Untuk menempah bilik di HRH ini dengan harga yang lebih berbaloi, anda bolehlah menempah hotel dengan promosi yang sedang berlangsung pada masa itu. Semua update terkini boleh didapati di laman web rasmi mereka. Pada masa kami buat penempahan, kami masih layak untuk promosi "Early Bird" iaitu sekiranya tempahan dibuat 30 hari lebih awal dari tarikh penginapan. Ada juga 10% diskaun untuk semua barangan yang dibeli di Rock Shop dan sekiranya anda masuk ke HR Cafe, makan dan minum juga ada diskaun 10%.

2. Jenis bilik Lagoon Deluxe ni tak banyak, jadi kalau betul2 inginkan bilik yang ada akses terus kepada pool, maka harus booking awal ya. 

3. Kalau diperhatikan pada laman web HRH Penang ni, ada pakej honeymoon yang menawarkan harga yang agak menarik (termasuk 1x makan malam dan pakej spa). Mulanya kami memang nak ambil pakej ni, tapiiiiii.. tak dapat pula pilih jenis bilik Lagoon Deluxe ni untuk pakej tu. Makanya, kami pun buat pengiraan. Kalau pun kami makan malam di hotel sendiri, masih harganya murah sekiranya kami booking melalui Promosi Early Bird. Jadi anda pun boleh buat pilihan ya:) 

Sekian dulu perkongsian buat kali ni. Diharap boleh beri manfaat. 

Selamat menyambut Deepavali! 

Entry CCM Penang yang lain (klik pada tajuk di bawah)
- Penang Street Art dan Tempat Menarik (Part 2) 
- Makanan yang best di Penang (Part 3) 



Mrs. Farizal 
22 Oktober 2014 : 2:36pm 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...