Social Icons

Wednesday, June 1, 2011

m.r.s f.a.r.i.z.a.l mini giveaway :: just the nature & two of us :)

Assalamualaikum!

Ada sedikit keinsafan melihat blog ini sepi tidak berpengunjung, sehari tak sampai pun 30 unique visitors. itu pun hasil search engine.

sejak dua menjak ni sibuk dengan kerja, macam biasa bila KPI mesti dituruti. tak lama lagi dasar 360 pulak. tak perlu komen sbb saya hanya yang munurut perintah. sibuk juga dengan blogshop, bila dah mula maka kena bagi komitmen juga walau hanya bkesempatan di malam hari. kalau tak nanti orang nyampah pulak, dari berminat nak beli, terus tak jadi:P semenjak dua menjak ni jugak migraine makin kerap menyerang tak kira masa. pantang salah makan, pantang panas terik, pantang fikir lebih sikit, dia tak tunggu dah terus singgah.



ok, taknak fikir banyak2.
saya terfikir sesuatu...!
a quick honeymoon! :P

kalau tiada aral Jun nanti saya diarahkan berkursus 4,5 hari di sekitar Lembah Klang. Waktu itu sang suami insyaAllah sedang bercuti. maka terfikirlah saya untuk terus ke destinasi percutian yang berdekatan sebaik tamat kursus boleh terus pergi. dah lama tak berdua2an selain ke tempat yang bermotifkan membeli belah. baru2 ini pi singapore shopping sampai universal studio pun tak sempat nk jengah, pi kuantan wedding ukm-mate masa suntuk, pi padang besar pun lagi lah shopping, pi hatyai sah2 la shopping.


kali ini kami decide... biar yang dekat tapi damai:P
yang boleh sampai menaiki kereta, tak perlu naik kapal air mahupun kapal udara.
yang menenangkan, yang nyaman, kalau boleh tanpa gadjet, tanpa shopping complex.
kenapa tanpa shopping complex ?
sebab nanti matlamat tersasar:P
seperti di 'shout-out' FB saya "just the nature & two of us"


google sana sini survey apa yang dapat mendamaikan di sekitar
Selangor, KL, Pahang, Negeri 9, Melaka...
Maka hasil survey jumpa laaa .......















mana lagi kalau tak kota keriangan, Genting Highland




Haaaaaa...! cer bagi pendapat skit.. destinasi mana yang berbaloi dan boleh mencapai sasaran KPI. kalau ada destinasi lain pun bolehhhhh:P
eh bukan KPI, capai matlamat "just the nature & two of us".. :P
keempat2 tempat ni kami berdua belum pernah pergi sbg suami isteri.
namun ada antara kami yang pernah pergi atas urusan kerja atau dengan family masing2 sebelum kawen dulu :)


3 cadangan bernas akan dapat souvenirs istimewa dari destinasi yang akan kami lawati nanti :)
*hehe, mini-giveaway yang tak seberapa. kalau ada sambutan boleh buat selalu ^_^
* anda hanya perlu tinggalkan komen dan jejak di ruangan komen di bawah
* tarikh tutup : 1 Jun 2011*



p/s : hati saya macam dah terlekat di Legend Water Chalet, PD bila baca blog my-bittersweetlife ni :P


8 comments:

ciketon fazya said...

kitorg pun plan nak ke legend water chalet..haha sbb room dia swim pool ada kat dalam (ayat ape la gini).. so nak berenang itik pun takde org nampak..haha

Cik Su Life Cycle said...

bukit tinggi la best

D' Beauty of Muslimah said...

thanks 4 ur suggestion ciketon & ciksu. dua2 tmpt dah kami sebut2 lama dah, tp tak pi2 pun lg.

legend tu mmg sentap jiwa raga tgknyer, oh ye? ada swimming pool dlm bilik? leh kuak lentanglah sy:P bukit tinggi pun best. sejuk2 nyaman gitu. weather forecast lak kata cuaca panas mungkin smpai Jun. adakah nmpk gayenyer kena lari dari pantai lalu naik ke bukit?:P hehehhehe..

bella said...

empat2 tempat pon mahal..tp klo bella,, bella prefer bukit ttinggi..sbb dah la pemandangan chantik, sejuk, nyaman, kat belah bwh bangunan tu leyh main game simple2, mlm2 ade nyanyi2..leyh g main archery..leyh tunggang kuda..leyh kasi arnab makan..leyh g jpanese garden..leyh happy2 together..kalau g water lagend tu apa boleh buat?? takkan nak mandi 24 jam kat kolam..mmg la santik tempat dia..dah g dah..tp tu r..boring..tak byk aktiviti leyh buat..just bg pendapat je la hihihi

me | is | aku said...

bukit tinggi pergi sehari je dah habis jalan. x yah la.

genting for honeymoon? takmo larh.

tinggal melaka & pd je.
so, kalau rasa nak jalan2 ngn hubby, melaka better sebab pd lagi sesuai kalau just nak lepak, jalan tepi laut.

Anonymous said...

nak ke abg rizal bwk ko pgi gnting. ko kan gayat. hahaha!

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

Thx pd dah sudi tinggalkan komen!
saya notice ada blogger "Bella" pun bagi komen sblm ni, tp malangnya lepas blogger down semalam (13/5) komen tu hilang.

utk bella, tinggalkan jejak anda sekali lagi if u dont mind, really appreciate ur comment huhu. but i cant trace u now:(

Lawyer separuh Masak said...

my suggestion, go to cameron..syok gak ke situ..shopping complex mmg xde,tp klo nak berjalan2 best,xpanas,tp sume keperluan asas ada...hotel cadangan saya??casa de la rosa...berdepan dengan padang golf tu...mmg berbaloi bilik+lokasinya...tell them its for ur honeymoon and they will (if ada kosong la)kasi bilik baaeeekkk punye mcm saya g last month...mula2 dia reserve bilik tgh2,tp bl saya sampai n check in, dia kasi bilik hujung sekali which is come with large balcony..trust me,the room is huge man!!tapi ambik yg ngadap padang golf tu,klo ngadap garden, damn kecik!!(unless la suka kecik2kan??hehehe...) Restoran dia pun kira okey la service,siap manager dia servekan utk kami malam 2..puas ati!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...