Social Icons

Tuesday, September 12, 2017

9 Months

A little bit of everything that happened in 2017... as for now... hehe!

It was in Dec 2016 anyway. Dr Fhitri's wedding at Penang.

Jan 2017 - joined Young Living membership!
Im ❤ ing it!


Jan 2017 - DVS netball training at Kompleks Sukan Bukit Kiara. Playing for Sukan MoA


Feb 2017 - Sukan MoA at UUM Sintok. In front of hostel with DVS netballers


Feb 2017 - The Shuhays trip to Ho Chi Minh


Feb 2017 - The Shuhays at HCM


March 2017 - Mat Zain & Co. fishing trip 


April 2017 - Short vacay to Malacca


May 2017 - Double birthday celeb!


June 2017 - Dairy farm visit in ramadhan!


June 2017 - 1st Syawal in Teluk Intan


July 2017 - Amin ❤ Fadiah Solemnization at Skudai


July 2017 - Reception Dinner at R.O Memories Skudai


July 2017 - Wedding Reception at Dewan Perbandaran Teluk Intan 


Aisya Hani, Arissa Nur Tihani & Aisya Hana


Si puteh


Aug 2017 - Happy me. Valor essential oil first try.



Sept 2017 - with zumba geng 💪💃


Sept 2017 - Rockbund Fishing Chalet


Last day for internship student - Adilah & Alicia


Today - when husband is away


Cherish every moment. 
Appreciate small thing.
Live life to the fullest.


Love & Respect,
Mrs. Farizal
12 Sept 2017





Friday, February 10, 2017

Marilah tua bersama saya

Assalamualaikum.

Di mana nak mula pun taktahu. Rasa canggung menulis blog sendiri.
This is not good but I will try my best :)

Bila usia semakin meningkat semestinya perihal kesihatan jadi tumpuan.
(apa ni asyik cerita pasal tua aje kan 😄😝)

Mulalah menggagau mencari tips kesihatan dan gaya hidup yang lebih sihat 😅. 
"detox tips"
"tips kurus dalam sekelip mata tanpa ubat kurus"
"macam mana nak hilangkan kedut"
"macam mana nak body macam KimK"

Kita juga akan sedar bahawa kita telah berada dalam fasa pertengahan umur bila perbualan dengan kawan-kawan lebih kurang sebaya juga menjurus ke arah "kesihatan"
"hari ni kena pergi check-up"
"hari ni ada appoinment dengan dietitian"
"dah makan ubat ke belum?"
"supplement apa bagus ek, badan selalu letih"
"jom jogging"
"jom zumba"
"jom join kevin zahri"
Eh!

Susah juga nak terima hakikat bahawa fasa muda belia dah lepas. Ya. Fasa makan sebaldi badan tak naik dah lepas sekarang tiba ke fasa tak makan pun badan naik mencanak-canak (lebih baik makan kan). Kehendak nak berhias mulalah kurang, wishlist pun semuanya ke arah gaya hidup lebih sihat.

Tiada lagi kehendak-kehendak yang tidak perlu seperti handbag-handbag-handbag mahupun baju-tudung-baju-tudung tak henti-henti. Untuk saya sendiri, zaman itu telah berlalu. Ya, saya pasti. Kecuali bila ada sales. :p

Jadi apa yang boleh dilakukan? Marilah kita lakukan sama-sama.

  1. Mencari makanan-makanan dari sumber asli / organik / 
  2. Mencari makanan tambahan (supplement) juga dari sumber asli 
  3. Cuba set dalam minda - mencegah lebih baik dari merawat
  4. Menolak ubat-ubatan sintetik melainkan benar-benar perlu
  5. Memaksa diri menolak fast food dan processed food walau ada kalanya kerap tergelincir juga
  6. Memaksa diri mengurangkan manis dalam minuman tapi lebihkan dalam senyuman 😎😘
  7. Mencari semula "hobi" sihat yang ditinggalkan (kalau hobi semua yang tak sihat, cari hobi baru yang sihat)
  8. Mencari kaedah untuk tenangkan fikiran, recharge
  9. Cari masa untuk diri sendiri dan keluarga 
  10. Reward diri 

Marilah tua bersama saya.
Mrs. Farizal




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...