Social Icons

Monday, September 20, 2010

PTPTN : jom pakat bayar hutang wehh


akhirnya PTPTN nak potong gaji kita. saya setuju. sebabnya memang liat nak bayar walau minimum RM50.00 sebulan. kenapa saya kata liat, sebab sebelum ni pun saya dua kali lima je. hutang saya alhamdulillah sikit saja, RM10,500.00 sebab dapat half loan saja, orang lain yang dapat full berhutang RM 21,000.00 ok (tuhan je tau betapa suffer-nyer nak survive dengan half-loan. huhu) tapi setelah dibrain-wash oleh sangsuami, ai bayar ok.

satu insiden pasal ptptn

suami : "syg ade byr ptptn?"
isteri : "ade, penah la byr"
suami : "berapa kali?"
isteri : "entah tak ingat berapa kali"
suami : "bak sini no pin, abg nak check online"

ai pun bagi no pin...

suami : "ini syg kata bayar?? tahun 2006 1 kali bayar, tahun 2007 satu kali bayar, dah la bayar setahun sekali, RM 50.00 pulak tu sekali bayar"
ai pun sengih kerang:p dalam hati kata "betui la, bayar la tu".
suami : "ok, potong elaun, biar abang yang wiredkan ke PTPTN"

dan dari ketika itu, saya pun menjadi pembayar tetap PTPTN, itupun kena paksa dengan sang suami, siap sang suami TOLONG wiredkan dari elaun bulanan:p

p/s: sekarang PTPTN nak potong gaji kan, elaun ai tak yah lah potong lagi yer abang? sambil blink blink mata tanda gatai:p


9 comments:

Rama2Ungu said...

sptutnya awal dulu kan buat camtu..
hoho..nasib la i punya dah start bayar slowly..even ada jugak yg culas kekadang..haha...

Moo Mummy said...

oh...Teha bayar sekali setahun ya....

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

cik rama2, tu la pasal. sebbaik la husband TOLONG peringatkan. now tak miss byr dah:))

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

khor, hahahaha! tu lah, 2006 & 2007 byr once a year saja. mula 2008 baru byr every month:p

sang suami said...

Hahahaha.....tulah...sib baik dh bayar, klu tak kuar nama kat blacklist

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

aik, sang suami dok tang mana ni?:p udah makan? hihi

Gee said...

hehehe..besa la tu..sya pun last time pura2 x ingat nak bayar..sekali dtg surat tagih baru sya kelam kabut gila..hee..pastu sya trus mnta kerani ptg trus dri gaji evry month..senang cket camtu :-)

iQaChumel said...

hohoh..aduh makin parah.
hutang iqa rm72 ooo..
sape nak tolong bayar kan..?
time da keje nanti sebulan ptptn akan potong rm300..hoii...
lagi teruk :(

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

uikk Iqa, RM 72k ke?
byk nyer! study kos ape dulu? huhu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...