Social Icons

Wednesday, July 22, 2009

Bandung :: Shop till You Drop..!!

When : 17 May - 21 May 2009 (5D4N)

Who :Bandung trip kali ni, disertai oleh 6 sekeluarga : my DH & i, mak mertuaku, dan makcik-pakcikku.. Bandung mmg syurga beli-belah, persiapkan ongkosnya saja ya ibuk2, bapak2..eheh:D

Hotel : Cemerlang Hotel (3 star), new hotel, valuable price (Rupiah 318,000.00/room/night - duit kita almost RM100), bersih, makanan mmg xde masalah 100% halal. Nice room. Friendly staffs.

Supir : Rupiah 400,000.00/day (14 hours)/Isuzu APV 8 seaters. Pak Agus, anyone yg nak his telephone no, leh email sy:). lembut & ramah orangnyer. next time klu nak gi lagi, mmg nak booking die saja.. Tak lokek ilmu, willing to share tips to bargain, and safety also.



Beginilah "macet" = jammed nyer kota bandung..huhuhuuu..

Subuh2 shapiee dah sampai Pasar Baru, ni kat kedai telekung Rizky..:) Sulam mmg lawo2 giler, around RM30-40 pun dah dpt lawo, sampai m'sia terus jadik RM80-90..adoi...

Toko-3 Kedai Jeans Ori & murah (1/2 price dr m'sia), Levis paling mahal pun RM150 duit kita, wa dapat rembat yang harga RM80 & RM60 aje:p yg latest design around RM130-140


Menu @ Kampung Daun Restaurant


@ LCCT tmpt menunggu.. Bapak Rijal yg amik gambo..:)


@ kedai tekstil, adik yg jaga ni muka macam pelakon "melissa" dlm Spa-Q kan..ehehee. kedai adik "melissa" ni mmg la lawo2, batik, lace, sulam, sutera, semi-silk sume ade. Tp nak ori lagi suteranya, kat Butik Danar Hadi, meletopss..!

@ Restaurant Simpang Raya, menu Padang, lauk banyak gilerrr...


Hari ke-2 dah sopping banyak ni.. ade 3 more days to go...huhuhu...!


erm, kat sana pun ade Sogo gak, dalam Paris Van Java, not bad, banyak butik..!!


Agak 'blur' skit gambo ni, dlm Paris Van Java..


Bapak Rijal di Tangkuban Perahu..ehehee:p


@ Strawberry Farm, manis stoberi nyer..!! Self-pluck.. 50,000 Rupiah/kg
Haiii..bile la Pak Rijal nak bawak isteri kesayangan ke Bandung lagi...eheheheee...
Berangan... ekekekeee...:p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...