Social Icons

Friday, June 27, 2014

tudung dan VF

Salam Jumaat semua. 

Hai dah nak puasa kita ni weyy. 
Excited punya excited. 
Sekali lagi nampaknya tahun ni tak dapat mula puasa pada 1 ramadhan. 
Jenuh mengganti la nampaknya. 

Sebut pasal nak puasa dan raya ni, teringat kegilaan yang gila bagi orang orang perempuan (termasuklah yang empunya diri) iaitu TUDUNG. Usahkan nak raya, bila-bila masa pun perempuan akan gila tudung. Sampaikan sanggup tidur di kaki lima tunggu kedai bukak. Fuhh!! Keazaman apakah. 

Bulan Mei lepas, kalau ingat lagi, berlangsungnya Vendeur Festival 1.0 di Stadium Malawati Shah Alam yang mengumpulkan lebih 400 booth menjual pakaian, aksesori dan macam-macam lagi, semua ada lah. Saya yang kebetulan berada di KL pada hujung minggu tersebut pun ambil peluang pergi. Semasa tawaf mencari parking lagi suami seakan tak percaya segila ini ummat gila pada pakaian (to be spesific TUDUNG). Sesudah selesai berhimpit dan dapatlah membeli barang sehelai dua tudung, suami buat kesimpulan bahawa tak payah lah pergi lagi VF ka, TF ka, apa ka. Beli sajalah online katanya. (green light gitu:p). 

But, seriously. memang gila dibuatnya. 





gambar dari offical photographer VF1.0





Dan, seperti yang anda baca di screenshot di atas, penganjuran festival begini, di tempat yang tertutup begitu bukanlah menyenangkan semua pihak (terutama pelanggan). Keadaan adalah sangat tidak terkawal dan memang boleh mengundang pelbagai masalah. Bersesak, bercampur lelaki perempuan, bayi, orang veteran, booth yang terlalu rapat sampai dah tak kenal mana satu booth. 

Dengarnya VF2.0 bakal berlangsung tak lama lagi. Jadi... diharap pihak penganjur dah ambil kira semua feedback dari pengalaman VF1.0 yang lepas. Saya sejujurnya seronok lihat festival ini diadakan, sebabnya, boleh katakan 80% daripada booth yang mengambil bahagian adalah di kalangan anak muda kita yang baru, sedang, dan telah berjaya dalam bisnes mereka. Melihatkan semuanya terhimpun di depan mata, ramainya yang sanggup bersesak, saya terdetik, orang melayu kita dah pandai berniaga. Teruskan. 

dan, oh ya. harini radiusite ada online sales.
punyalah jenuh nak penetrate line. serious.
(ahahahahaa mak jemah mengganas).

dua kali lima

27 Jun 2014 : 2.31pm

Saturday, June 14, 2014

pasport musafir

Buku ini banyak membantu. Lengkap semuanya, bagi yang tertanya-tanya, ragu-ragu. 
Cuma senarai restoren halal perlulah diupdate dari semasa ke semasa, dan tidaklah tertakluk dengan hanya yang ada di dalam senarai ini sahaja. Tapi pilihan yang dah tertera bukan sedikit, banyak sangat, semoga ianya pemudahkan pembaca. 

Bab adab musafir 
Bab solat 
Bab makan 
Bab keselamatan 
Bab hotel 
Bab puasa 
Bab pengangkutan 

Bacalah. Jangan sombong. 
Bacalah. Elakkan ragu dan was-was. 
Bacalah. Banyak yang mudah dari yang susah. 
Bacalah. Biar berilmu. 







Sudah maghrib

14 June 2014 , 7:32 pm 

monopod


Salam hujung minggu. 

Entry simple. Monopod dibeli di celah ratusan gerai jual tudung dan pakaian di Vendeur Festival 1.0 di Stadium Malawati Shah Alam bulan lepas. Disebabkan memang tengah mencari, jadi kami pun decide beli. Hujung minggu tu, kami sekeluarga ke SMKA Slim River meraikan hari jadi anak buah & mak mertua. 

Picnic di kantin sekolah dan mengabadikan kenangan dgn bermonopod sekeluarga. hihi. 






i love weekend and hope it will never -end

14 June 2014, 7:11pm

Tuesday, June 3, 2014

kota bangkok : sentuhan jepun

Assalamualaikum. 

Bulan Jun bakal jadi bulan yang AMAT sibuk sepanjang tahun ni. Sebab semua benda nak kejar sebelum puasa. Sebelum keadaan jadi bertambah sibuk, baik publish entry ni dulu. hihihi. 

Oklah, sambung pasal trip baru-baru ni lagi. Penginapan kami di Wireless Road, hotelnya Okura Prestige. Yang menariknya, hotel ni ada sentuhan jepun dalam semua aspek. yang paling ketara adalah electric toilet! i like. tapi tak tangkap gambar pulak (sayangnya!). uhuks! 

Enrty ini akan dipenuhi dengan gambar. Layanlah yer gambar-gambar bilik di bawah ni. 


yang kat atas katil tu adalah kimono, 2 pasang;) 

channel ada 50. dari semua negara. terutama jepun! 

gaya jepun kan pandai memaksimumkan ruang. dan, saya suka sgt susun aturnya. pintu nak ke washroom tu adalah jenis "sliding". waktu malam, kalau rasa taknak tgk bilik air, slide saja. 




bilik saya di tingkat paling atas (tingkat 34). nampak pemandangan kota bangkok. 

malam je, start jammed. 

fresh flower pada mineral water yang digantikan setiap hair

menjelang malam, bilik akan dipersiapkan sekali lagi.
mesti ada origami set nih. duduk 5 malam, dapat 5 set!



di luar restaurant @ level 24 

halal beef & risotto

salmon masak apa ntah

pencuci mulut yang sedapp

taktahu berapa banyak kilo naik la kalau duduk sini lama-lama

selain okura prestige, turut dalam senarai hotel di bawah pengurusan yang sama
adalah Nikko Hotels dan Hotel Jal City. 

Pengalaman yang menarik, dan letak review pun di TripAdvisor. Hehe.


Okeh, nak gosok baju, esok assembly

rumah semanis rumah
3 jun 2014 : 9.43pm 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...