Social Icons

Friday, September 24, 2010

demam iP4 dan adik maxis yang kerek


ok tenang. tau ramai yang demam iP4 harini. ai yang mulanya malas nak amik port pun dah terjangkit demam akibat sang suami yang menyucuk-nyucuk kasi perangat napsu ai ni.

akibatnya terhasillah jugak entry desperados sebentar tadi. sila jangan muntah baca walau kak long kata dah macam iklan. hihihiiii.. ai hentam je kak long!

berbalik pasal demam dan terjangkit, balik kerja tadi dengan semangatnyer saya ke Kinta City untuk ushar apa yang patut dan kot kot boleh redakan demam (hahahahhaa:p). sebelum tu dah call Maxis centre. 3 kali call ok. sampai muntah operator tu assist saya gamaknya. ai kan customer maxis, haruslah ngada kan.

mula-mula terjah booth maxis di kinta city. wahhh kau kerek yer adikk maxis. mentang2 ramai beratur nak beli iP4 dari kau, kau kerekkk yerr. mentang2 ai datang selekeh tak pakai make-up, baju selebet dah petang2 ni, tudung pun dah senget2, lengan baju dah ke siku, kau ingat aku memain ke tanya pasal iP4 wahai adekk?
  • ai tanya "isnin nanti baru boleh beli yer?"
  • adekk maxis " tak la, skrg pun boleh, mau kontrak ka phone saja?"
  • ai kata "kontrak la, tapi saya suplementary, husband saya principal, dia out station skrg. suami saya mesti ada jugak ke?"
  • adek kerek kata "yala, suami mesti sign kontrak lo. kalau you mau cepat angkat phone dulu la. boleh angkat sekarang, tak payah tunggu suami"
  • ai kata "takpalah macam tu, saya tanya saja. tadi pun saya dah tanya maxis centre, sama saja die kata"
  • ai sambung lagi "boleh saya tgk display??"
  • adek kerek kata "aiya, ini bukan hp biasa, mana ada display2, nak tgk kena beli dulu laaaaa... you angkat phone ini la, tak mahai, rm2690 saja"
  • ai terus balas "takpa la, saya mau pegi tanya DIGI"

dia ingat ai tak survey dulu ka berapa harga iP4 saja, berapa harga iP4 with maxislinee?? silap la braderrrr. ai dah survey habis2san ok! siap buat analisis lagi mana lagi untunggg... :p

disebabkan bengang dengan kekerekkan adek maxis, ai pun pegi DiGi.

adik DiGi baik je layan kerenah saya. macam2 saya tanya sebab banyak yang tak biasa dengan DiGi, maklumlah ai bukan pelanggan DiGi. ushar punya ushar, pengamatan saya iP4 DiGi pun ok jugak. cuma saya risaukan reception DiGi, maklumlah rumah ai bukan kat town ipoh. huhuhuh!


ceh macam yer yer je nak beli... hahahahhaaa... kecoh je lebih hang ni teha!

p/s : tapi kalau ikutkan geram dgn adek kerek maxis tadi, nak je sign-up dengan DiGi, lepas tu tayang depan muka adek kerekk:p kehkehkeh.


5 comments:

Bert said...

dah beli nnt kasi pinjam 2 hari bole??

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

tgk je leh, pinjam tak leh:p

Tomato Gurl's Life said...

kerek giler penjual camtu..jgn tgk org pd luaran je..tgk poket la..huhu

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

ehehehe. takyah tgk poket pun xpe. takyah pandang apa2, layan sama rata.
layan baik2 kan, kita kan customer.

kak long said...

by this time, dah beli ke tak ip4 tu? huhuhuhu.. penat jadik tukang promo, mesti kena beli tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...