Social Icons

Tuesday, May 21, 2013

Kegilaan.


Kegilaan yang gila. 
Gila sebab tengok promosi dah di penghujung dan cuma berbaki lebih kurang seminggu!
Dan saya baru tahu! 

Semalam, tanggal 20 Mei baru saya terkedek. Itu pun mulanya sebab  tergerak di hati nak semak balance starbucks card secara online petang tadi. Huwaaa. Tapi still belum terlewat, masih sempat. 
Half-priced tuu! bukan itu saja, sempena ulangtahun ke-15 Starbucks Malaysia, ada promosi lagi.
Check this out ! 


Boleh nampak kan. 
Reload RM 150 dalam card, dapat tote bag 15th Anniverssary Starbucks yang bernilai RM 68. 
Gila tak menggelupur. 

Dan. 

Ada lagi si merah jambu ni. Dapat free coffee lagi. 


Dengan tak menyempatnyer balik kerja terus ke Starbucks Station 18. Tak dapat Happy Hour pun takpalah. 

Soalan pertama yang saya tanyakan kepada barista ialah "do you still have totebag for RM150 card reload". 

Bila baristas cakap "YES". 
Apa lagi! 
Serbuuu ! 

Hasilnya. 



Sila rujuk laman web rasmi Starbucks Malaysia untuk lebih info (www.starbucks.com.my) dan di sini pula untuk semak baki card dan redeem free gift yang best2 ( https://card.sbux.com.my/) 

Sejujurnya, jangan lepaskan kesempatan ini. Rugi! 

Yg merelakan diri ke Team Building, 
Mrs. Farizal 
Ipoh-Trolak Plus Highway South Bound 
21 Mei 2013. 


Tuesday, May 14, 2013

:: degupan :: lonjakan :: kekerdilan ::

Al-Haram. 13 April 2013. 3:30 pm 


























laju degupan persis seusai menamatkan pecutan di akhir garisan. 
laju lonjakan dalam diri tidak sabar untuk mendekati, menikmati. 
saat ini, aku masih belum suci. aku diuji. 
hanya mampu merenung. 
dari tempat terhampir yang dapat kurapati. 
ini pandangan pertama ku. 
terasa kerdilnya diri. 
amat amat terasa.  
remang bulu roma. 


Jabal Rahmah, 'Arafah 
degupan yang sama. sekali lagi. 
tiba di tempat yang istimewa. 
bertemunya Adam dan Hawa. 
harapan yang tersimpan,
kutitipkan dalam genangan. 
yang akhirnya jadi esakan. 


Baitullah, Al Haram. 
seusai suci. 
segera aku laksanakan apa yang wajib ke atas ku. 
saat itu, hanya yang maha kuasa tahu. 
betapa kerdilnya. betapa malunya. aku. 
serasa tidak layak berada pada tanah yang kupijak. 
malu semalu malunya. 

dalam malu itu, kulontarkan segala yang kusimpan. 
segala yang terbuku. 
segala yang selama ini terpendam dalam diam. 
semahu-mahunya. 
 tiada apa yang tertinggal. 

bebas aku dari ihram pada hari ke-4 di tanah haram. 
mengajar aku mendidik jiwa dari cuma dikuasai rasa. 

ke atas nikmat yang diberikan pinjam 
cukup dan terisi. tidak ada apa yang tiada. 
sempurna.  



tiara lake park 
14 mei 2013 
9:41 pm

berantakan



habuk tebal 3 inchi. 
sila sabarkan diri. 

Saturday, May 11, 2013

Bersatu Kita Teguh

N54 Hutan Melintang. P75 Bagan Datoh

muka first time mengundi. yg belakang tu lagilah kerek. ekekkee. 

jenuh import voter dari JB nih :p 

lengang gila. SKT Barathi @ 12pm

kami di saluran empat

bersatu kita teguh, kan !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...