Social Icons

Thursday, August 26, 2010

kuih raye dan RM500

Ini adalah juadah berbuka puasa kami semalam. org kampung panggil ayam kluk-kluk:p hihiii.. takdelah, ni ayam kluk-kluk dari rumah berdepan dengan surau tempat moreh. sempat snap gambar sementara tunggu giliran amik moreh:p


Ok, sebenarnya nak cerita ke-excited-tan sebab dah dapat sebahagian dari kuih raya yang diorder (tu pun nak excited ka teha?:) excited sbnrnya sebab sumenyer sedap2 belaka. takut jadi kes tester je sedap, dah dapat hampeh lak. makanya kredit kepada akak yg tukang jual, iaitu Kak Fiza. Import dari Sg Petani kuih raya ni. mmg sedap, lemak berkrim disukai ramai. yang atas ni namanya Famous Amos, mmg rase macam famous amos pun. bestt!


yang ni namanya Balqis. pencinta coklat mesti suka sebab rasa coklatnya kelat skit. kawww gitu. i like!


ni pulak nama diberi Cheese Tart. lembut & cair di mulut. shedap jugak. haiih la, penuh tepung je la dalam perut raya ni ye dak.

Itu kisah biskut raya yang saya pun tak sangka punyalah cepat sampai. lagi 2 minggu nak raya tu. errrr...oleh itu kena buat sesuatu mengelakkan terhabis sebelum raya. huhuhuhu. Ada lagi kuih raya yang tak sampai. oh kejap, berapa jenis saya order kuih raya ya, dah lupa! hahahaaa..

ok, topik RM500 pulak. terima kasih la pada Najib Tun Razak (NTR) sebab consider rakyatnya semua kena bayar duit kuih raya, duit beli baju raya, duit nak tukar untuk buat duit raya pada budak2, duit minyak & tol balik raya untuk mereka yang nak balik kampung jauh2 tu. kalau kata RM500 tu tak cukup karang kufur nikmat pulak, jadinya alhamdulillah juga, boleh jugak saya tambah order biskut raya. hahahha! takde lah, tahun ni penuh dengan kesederhanaan, insyaAllah! heeehe:)

khas untuk NTR, harapnya bila subsidi minyak dah dikurangkan, harga barangan runcit asas pun dah dinaikkan, RM500 pun dah diberi untuk habuan aidilfitri, jangan lupa consider bonus kami waktu bincang belanjawan national budjet nanti yer? kalau tak sehingga 2 bulan gaji pun, memadai lah dengan sebulan gaji, ye dak? cmon la, semua dah naik, takkan la takleh nak kasi reward kot kat backbone2 anda ni?

ok, ok. siapa lah saya nak bebel panjang. CUEPACS nyata dah jalankan tugas sebaiknya. saya ni tau nak meroyan je. tak baik puasa2 ni meroyan kan. baik baca quran ye dak.



4 comments:

Sitisifir10 said...

Abah k.pija buat bisnes ayam turki tu sekor RM 150 lebih tu...hohoho

mrs.farizal said...

yeke. Uishh. Mahal jgk yer.
sedap masak ape gamaknyer?
Sy tak penah mkn,huhu.

ejum said...

seronoknya dapat kueh raya dan duit raya.hehe

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

ahaks. "seronok" la sgt. dpt je RM500 terus kena bayar duit sekut raya:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...