Social Icons

Sunday, August 22, 2010

corelle sales!


huhu. walau sales di malaysia, still mahal lagi.
buat peminat corelle, kalau ada kawan2 di US ka, dubai ka, atau yang paling dekat singapore ka, bodek2 lah kawan-kawan anda soh belikan untuk anda. ataupun, kalau ada plan nak jalan2 ke sana belilah di sana.

taktau kenapa malaysia tax tinggi berganda padahal harga barang tak semahal itu kat luar sana. kami berpeluang beli di perth masa ke sana tempoh hari. baru AUD 87.50 untuk corelle light square 16 pcs US design. Anda darablah dengan currency masa tu AUD 1 = RM 2.86. baru berapa hengget? dengan harga jualan di malaysia berapa set kita boleh beli di luar? berbaloi atau tak? tapi kami tak kena tax lah sebab beli 2 set je and bawak sendiri. itu pulak lah kelebihannya berbanding kalau kos postage dari sana ke malaysia.

itu baru di australia, belum lagi di US sendiri. di US 16pcs = 69.99, 30pcs = 99.99. huhuhu. itu pun harga belum offer. Skrg di shopworldkitchen ada offer up to 25%, bertambahlah murahnyer!

haishhh..bila la kerajaan nak bermurah hati turunkan tax untuk imported goods ni! cemana lah !

3 comments:

FARA said...

nak tanya..u beli di Perth di mana exactly? saya pi perth this coming 26th oct n mak saya pesan soh beli correlle tuh..kalau ade nama jalan lagi senang sbb saya leh google..TVM

FARA said...

nak tanya..u beli di Perth di mana exactly? saya pi perth this coming 26th oct n mak saya pesan soh beli correlle tuh..kalau ade nama jalan lagi senang sbb saya leh google..TVM

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

kami beli kat Big W. member yang kat sana tu rekemen beli kat sana;) Big W ni ada banyak cawangan. Exact road tak pasti sebab member yang bawakkan, malam pulak tu. Kami stay di Mill Point Road, cwgn Big W yang kami pi tu around 20 min dari rumah. Saya agak di Belmont.

anyway, saya ada 2 entry pasal trip ke perth hari tu, manatau mebi leh jadi panduan utk awak:)

http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2010/07/winter-in-perth-wa-1st-series.html

http://fatihashuhaimy.blogspot.com/2010/07/winter-in-perth-wa-series-ii.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...