Social Icons

Tuesday, August 10, 2010

marhaban ya ramadhan!

Bismillah,

Awal kalam diucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada seluruh muslimin dan muslimat di mana saja kalian berada. Mari sama-sama kita berdoa agar ramadhan kali ini lebih bermakna dari tahun yang sebelumnya. Diharap juga ramadhan kali ini kita semua diberi kesihatan tubuh badan, kelapangan masa dan dipanjangkan umur untuk merendahkan diri beribadat kepada-Nya. Puasa itu rukun, puasa itu penghapus dosa, bersahur itu berkat, berbuka itu gambaran kesederhanaan, ibadah tarawih itu tinggi fadhilatnya, membaca al-quran itu tidak terhitung syafaatnya, memberi kepada yang fakir itu terlalu tinggi ganjarannya. Semoga kita semua diberi kekuatan untuk menunaikannya:)


29 Syaaban

Ramadhan ini genap 5 tahun kami berpuasa tanpa mama tersayang, syukur Allah itu maha pengasih lalu mengurniakan ummi yang tidak lokek kasih sayangnya, tiada kurang budi baiknya, walau tiada tolok tandingan dengan ibu yang melahirkan namun kasih yang diberi amat sempurna. Semoga arwah mama ditempatkan di kalangan orang yang solehah, amin!

Ok, tak baik bersedih nak menyambut bulan yang penuh berkat ni ye dak? Hehe. Bahang ramadhan amat terasa bila cuaca pun dah semakin terik, promosi kuih raya toksah kata, lagu raya pun dah berkumandang di shopping complex, sales sana sini. Hari ni taktahu kenapa badan letih semacam, padahal belum puasa pun lagi, haha! Datang kerja pagi tadi dikejutkan dengan assembly, syabas teha kerana harini pakai selekeh nak mampus siap kena tegur dengan pegawai “disiplin”.

28 Syaaban

Saya cuti rehat dan melawat si kecik yang lahir ke dunia, Izz Junior (sorry, nama baby nyer taktau lagi):p Tahniah kepada pasangan K.Nurulaini & Azmie yang dah selamat dapat anak kedua pada Ahad, 08.08.2010. Sungguh cun tarikh itu. Hehe. Maaf sebab tak teringat nak snap gambar si kecik, lagipun rasa tak proper kalau saya pulak yang tempek di blog, biarlah ibu ayahnya yang revealed!:D hehehe.

Memandangkan si Abang yang baru dapat adik kecik, dan ntahkan sudah mengertia atau tidak dia dah jadi "Abang", lalu hadiah mesti sama rata, ehehehhe. Si kecik dah tentu ada yang menanti, dan habuan untuk si abang juga tidak ketinggalan..:D

27 Syaaban

Saya di KL untuk menguruskan sedikit hal bersama en. rizal tersayang. Jam 1:01pm dapat SMS dari Azmie “teha, akak ko ade kat wad”. Terkejut kejap sebab hari Jumaat baru je jumpa, sekali ahad rupanya dah masuk wad, hehe. Sekali lagi pukul 2:00pm dapat sms semuanya dah selamat pukul 1:50pm. Maka dengan excitednyer terus log-in FB, dapatlah menatap wajah si kecik dari jauh. Hehe. Welcome to the world si kecik!



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...