Social Icons

Saturday, August 28, 2010

landskap oh! landskap :: siri 2

aktiviti hari ni. berkebun. yer, mesti berkebun. takde pilihan.
kalau malas2, nanti hari raya rumah macam sahara desert. sanggup?:p

ini gambar desert yang akan diusahakan sempena cuti 3 hari ni. hadoih, walau tak luas mana, hanya sekangkang kera, tetap bisa menggegar kepala lutut dan anak tekak jugak di bulan puasa ni. huhuuu.


kawasan target iaitu terrace yang sekangkang kera ni. lebih kurang 10ft je kelebaran tanah tepi kami ni. kalau 20ft mau pengsan ok (tak buat lagi dah serender nak pengsan:p). keluasan tanah dah kurang sebab dah dibina concrete slab yang kononnya untuk berparty2, minum kopi serta tidak ketinggalan main pingpong. di bahagian atas slab ni pulak terdirinya tempat dating berkepung tempered glass yang dikongsi sepakat bersama jiran sebelah. takdelah, ekceli kami ganti balcony lama dengan balcony baru yang lebih lebar. fungsinya sebagai ruang santai jugak. nanti kalau ada masa cerita pasal balcony baru, sekarang pasal landskap bawah saja dulu:)


lebihan tanah di ruang sebelah porch kereta. ingat nak tanam rumput dan 2 pokok. nanti dah siap ai update hasilnyer yer. lepas tu sesiapa nak suruh kami buat landskap dialukan, janji support pizzahut sebulan ok?:p (perasan lebih, padahal ape pun tak buat lagi...hihihih:p)



ini pulak lebihan tanah belakang yang bakal ditanam rumput dan sedikit pokok2 jugak.


ni kawasan bawah concrete slab. cadang nak letak pokok yang tahan redup dan kerusi meja untuk outdoor. tapi KIV dulu bawah slab ni, nak concentrate kawasan tanah dulu. huuhu.

ok, en.rizal dah 2,3 kali bagi hint suruh cepat sikit pakai uniform dan berkebun. sat lagi tengahari panas ade pulak yang gogok air..huhuhu. oklah yer, nak berkebun dulu:)




4 comments:

Sitisifir10 said...

seronotnya tgk org ada rumah sendiri...bila lah ek nk dapat tanam pokok ru tepi rumah (apakah??)

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

sat lg pindah rumah baru kak pija lak merasa patah riuk pindah & mengerjakan rumah. huhuhuu. tobat,takmo dah pindahh..letih ya rabbi.

Laili said...

2 hari cuti ni pun saya berkebun. yup. pindah rumah sgt memenatkan. apa2pun rasa gembira juga sebab dah ada tempat berlindung sendiri. tak payah nak menyewa mana2 ;)

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

btui tu laili. tula,penat mmg penat tp end-up seronok sgt sbb dpt buat sendiri:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...