Social Icons

Thursday, September 13, 2012

RM 9 saja, amoi beli abang juai

sebulan lebih takda entry. sibuk kalah menteri. 
sekian pantun 2 kerat kali ini. 
kehkehkeh. eh salah, rhythm tak sama pulak, jadi kena hihihi. 

kepala sedikit tepu semenjak dua menjak ni. dah nama pun makan gaji, maknanya nak gaji kena buat kerja. never ending. takkan habis. dari yang dah well-planned, muncul pulak yang adhoc2. tapi kepala weng ni, mungkin terlebih makan lemang rendang jugak kot. 

cerita raya? adoi, lagging gila baru nak cerita pasal raya. uhuks. tak payah cerita dah la kot kan:p oklah, cerita sikit je, barang se'line dua. Raya kali ni en.rizal beraya kat laut, jadi automatiknya isteri mithali sorang ni pun pulang ke pangkuan keluarga tercinta di Simpang 4. Raya ke-6 (Jumaat) baru En. Rizal turun ke darat dan barulah kami ke Batu Gajah, dan pusing2 melawat sedara mara yang mana dapat. Next weekendnya, berkesempatan buat jamuan minum petang kecil-kecilan di rumah, jemputan di kalangan saudara mara kedua2 belah keluarga, jiran2 di tiara dan geng2 ofis yang rapat. Alhamdulillah, ramai yang datang. Tq semua ^__^ 

se'line dua konon! 

-----------------------------------------

kerja makan gaji yang tak pernah habis ni, makin hari makin mencabar dan menduga mental. Fizikal tak berapa kuat dugaannya, dan boleh dikawal dan recover. Tapi yang mental ni, macam makin hari makin parah. Macam susah nak sembuh dan dikhuatiri makin menular. yang bestnya, geng muda mudi ni united, semua satu kepala, supervise each other, tarbiyah each other. wow, tarbiyah tu. ya, tarbiyah tu memang perlu, saling ingat-mengingati;)  



Dr. Robert Heckert. saya admire dia! 
Apa yang berlaku sepanjang minggu ni adalah, workshop Laboratory BioRisk Management anjuran United State Department of Agriculture (USDA klik sini) dengan usahasama VRI sendiri. bengkel ni peringkat national, jadi disertai oleh semua staff2 makmal DVS, serta ada juga participation dari universiti dan agensi kerajaan yang lain. Turut dihadiri oleh FAO Representative dari Bangkok. 

Dr Robert buat demo
Hari ni hari ke-4 sudah. Esok pagi ada 2 lecture lagi, dan sebelah petang closing. Workshop ni best hokeyy!  

                                  -----------------------------------------
En. rizal check letterbox dan ada birthday greeting & discount card dari Padini sampai. maknanya? maknanya, my birthday is just around the corner. yeah, my 30th birthday, im proud of it. proud hokey! 



no kad privillage & alamat ditutup sebab takut wartawan serbu. hahahaa. 
                               
                                -----------------------------------------
Last sekali, sebenarnya saya ada benda nak kongsi, tapi takleh lagi kongsi sekarang, sebab tengah eksperimen. Bagi sikit lagi masa, mungkin sekitar seminggu dua ni. InsyaAllah. Sila suspender :P 

oh yer, ade lagi satu. 

petang tadi singgah kedai runcit soon huat ke ape ke namanya. 
beli daun sup & daun bawang sbb nak masak kuetiaw sup untuk dinner malam ni. beli sebuku butterscotch jugak. 

apek tu kata "RM 9 saja, amoi beli, abang juai" 
geli hati rasanya. dan sedikit canggung bila dengar orang cina sebut "abang" 

dan itulah rasionalnya tajuk entry kali ni. 
maaf zahir batin. 


keterujaan, 
m.r.s. f.a.r.i.z.a.l 
tiara lake park 
13 sept 2012, 23:46 pm 




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...