Social Icons

Thursday, September 27, 2012

menjawab persoalan kitchen cabinet (KC)





Antara soalan yang diberikan pada 16/12/2010 dan 13 Julai 2012 dalam entry berkisarkan kitchen cabinet ini (klik sini): 




Jawapan yang saya berikan pada 7/2/2011 : 

Jawapan saya kepada kblletrina : 


Jadi.... 
Atas permintaan, uhuks. Saya cuba korek album2 lama, dan jumpa gambar yang sipi2 nampak kitchen cabinet (KC) rumah kami. 

Cik Nani berlatar belakangkan Dry KC kami, masa ni kenduri masuk rumah, Syawal 2010


Ada sikit lagi gambar Dry KC dgn kawan2 yg dtg rumah buat kerja ISO17025, January 2011
Design Dry KC : U-shape
Table Top : Granite Hitam
Doors : Acrylic Merah & Acrylic Putih, Frosted Glass
Accesories : Engsel Soft Close , 3 stainless steel rack (takda gambar), lampu downlight dlm KC
*Kos KC tak termasuk barang elektrik (Microwave & Oven both Fagor)*

Yang ni pulak Wet KC, masa ni masakkan Lamb Chop utk kengkawan, hiks!
Hood dan Hob pilihan : Rinnai 

@Wet KC jugak.
Design : L-shaped
Table Top pakai tiles 2x2,
Doors pulak Anti-moisture Chip Board (brand MICO)
Accesories : Tempat terap pinggan mangkuk basah tu kami pilih yang paling panjang (3 kaki) , 3 stainless steel basket
Engsel : Soft Close
*Kos KC tak termasuk Sinki, Hood dan Hob* 


InsyaAllah nanti saya kongsikan tips nak pilih Hob dan Hood yang sesuai.

Eh, ke dah ade yer entry pasal tu, dah tak ingat.
Nak korek balik!



Tiara Lake Park
27 Sept 2012, 9:31pm

2 comments:

Ietams said...

Kalo lg close up lg bagus..next nanti close up eh..
Lawa

nurvv said...

Yeay thanks for sharing! I memang tgh cari2 tips untuk KC and interior yg lain. Will follow your blog. I hope u don't mind kalau I share info2 yg ada dalam ni kat blog I. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...