Social Icons

Monday, November 15, 2010

pulas pulasan perut perutan

status di fesbuk berbaur ketidakstabilan. biasa perut saya amat jarang meragam. sangat jarang okeh. biasa orang food poisoning lari ke toilet atau muntah2 tapi saya rileks je, alhamdulillah. sistem pencernaan jarang buat hal. entahlah kenapa dari semalam asyik memerut ke toilet. kalau toilet bowl tu boleh bercakap gamaknyer die dah halau saya soh pergi toilet lain. hakhakhak.

tidur malam terganggu akibat perut yang memulas, sampailah ke subuh hari. saya bangun dengan niat suci murni untuk ke opis seperti biase, sebaliknya terpaksa menghabiskan masa berpuluh minit di toilet akibat perut yang meragam. hasil yang keluar pun dari bentuk solid hinggalah semi-solid hinggalah yang langsung tak solid yakni air semata. (maap yer buat siapa yang kurang selesa cara saya mendecribe "hasil" saya:p siapa yang tak faham apa maksudnya lagi bagus:p)

jam semakin lewat dan perut masih sama, akhirnya saya putuskan untuk tak kerja hari ni dan harus ke klinik. sementara nak tunggu klinik bukak 2 kali lagi saya berkunjung ke Mr.T.

Sampai di klinik berdekatan :

Mr Dr : sakit apa yer?
Ms Buntal : saya sakit perut doktor, dari malam tadi
Mr Dr : cirit birit ke?
Ms Buntal : aah Dr. sampaikan tidur pun terjaga, asyik pi toilet. (saya tak makan teh kurus yer Dr :p)
Mr Dr : dah kawin?
Ms Buntal : Dah.
Mr Dr : bila last period ? mengandung ke?
Ms Buntal : last period yer 20hb rasanya. ermm, rasenyer tak.
Mr Dr : ok, takpa check dulu. nurse, bawakkan UPT. adik amik urin yer.
Ms Buntal : (dalam hati : neves pulak nak check UPT nihh:p)

lepas dip itu urine stick.

Mr Dr : sementara tgu results UPT ni saya nak check perut, adik baring.
Ms Buntal : oh ok. (terus pi baring)
Mr Dr : (tekan2 perut ai yang dah kempis (perasan!) akibat aktiviti memerut terlampau), adik food poisoning nih. boleh turun.
Ms Buntal : ok. (dalam hati :: pelik jap)

Mr Dr tgk itu dip stick.

Mr Dr : ada feeling of pregnant?
Ms Buntal : err.. 10% kot (suka suki bagi percentage sendiri melihatkan napsu makan yang sukar dikawal semenjak dua menjak nih sampaikan husband tanya "sayang pregnant ke ni?":p hehe. dia tak tahu ke mmg bini kuat makan setiap maseee tak kira apa jadi?:p)

Mr Dr : UPT buat setakat ni negative, tapi since next period awak belum lagi, still masih kena hati2.
Ms Buntal : ok.
Mr Dr : saya akan bg awak ubat & MC. sehari cukup?
Ms Buntal : cukup. (dalam hati kata seminggu bolehhh????:p)

Soalan saya kepada anda : err....tekan2 perut boleh tau food poisoning ke tak hekkk???

P/S : Bil klinik sampai RM43.00. Fuhh, mahal giler, sakit perut pun kena RM43.00. Sebab ade UPT sekali kot kan? Takpelah, bila lagi nak ngada merasa Scomi Oiltools tolong bayarkan kan?


3 comments:

diana said...

lajak terus la sampai raya..
heheh

Anyone said...

Take Care lah~

sang suami said...

dpt MC hari isnin....selasa pn tak g keje gak...dpt MC lg...maknanye cuti sampai raya lah tu...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...