Social Icons

Saturday, November 6, 2010

kasihan mat rempit



kesian tgk mat rempit dahagakan perhatian sampaikan buat pertunjukkan tanpa fikirkan keselamatan diri. bangga sangat bila orang kiri kanan tengok aksi merbahaya mereka.

bila tgk "kehebatan" mat rempit dalam video di atas, teringat mat rempit yang konon hebat pada malam deepavali baru-baru ni. masa tu en.rizal & saya otway fetch cik arkitek di medan gopeng, jam pukul 4.55 pagi. lokasi "pertunjukan" mereka di sepanjang jalan pasir puteh. tapi aksi mamat di atas jauh lebih power, aksi malam deepavali mereka mcm takda motif &objektif. hanya aksi langgar lanpu merah , masuk lane yg salah dan ram-ram motor kuat2 sambil melilau2.

yang paling saya heran lagi.... punyalah ramai penonton, penuh bahu jalan sepanjang jln pasir puteh. itukah yg dimegahkan sgt? orang india yang beraya dok diam2 kat rumah, orang melayu mengalahkan yang menyambut raya.

dek kerana geram, sy terus sms ke DAPAT utk buat aduan apa yang patut. Rakan-cop lah katakan;)

p/s: utk keselamatan diri, saya biasanya akan simpan no balai polis berdekatan utk kegunaan emergency. saya rasa anda pun perlu buat yang sama;)


2 comments:

manggosteen said...

nama pon samseng jalanan..
sebab tu diorg ske2 tunjuk hebat kat jalan tu..
bila da eksiden baru la nk minta tolong org..
kwn2 sume ilang!

sang suami said...

Alahhhh...mat rempit tu pn pakai motor kapcai jer. Kalau pakai superbike ke, leh lah terbeliak mata ni tgk....hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...