Social Icons

Monday, November 8, 2010

gian menulis

Bukak fesbuk tgk update kawan2, bestnya! Ada yang pergi makan kat sana sini, yang sini gi shopping, yang sana dah selamat melahirkan, yang situ mendapat berita gembira mengandung anak keempat, yang sana tengah busy bekerja, yang sini tgh hot berchenta, yang sana dok perhati gelagat anak, tak kurang jugak yang tengah promo barangan untuk dikongsikan;)

Saya? Saya sekadar pemerhati untuk malam ini, silent reader. tiada yang hendak dikongsi di fesbuk melainkan kepada blog ini;) senang cerita, I miss to write on blog sbnrnya;) hikhikhik. Gatai.

Gian dilepaskan dengan letak gambar2 masakan, ada 2 kategori masakan iaitu 1st attempt Vs favourite all the time:p boleh?


Kategori peberet all the time : sambal tumis udang petai.
Sumber : udang tesco rm9.90 sekilo dilawankan dengan petai padi yang dijual dek orang asli, dibeli masa turun dari cameron highland minggu lepas. petai ni malatops tak ingat, habis sebotol Ajax Fabuloso & Harpic kena curah di bilik air. hihihiii..:p
Komen : licin menjilat jari. kulit licin awet muda sbb mkn petai. kehkehkeh. takde la:p sbnrnya dulu-dulu saya anti-petai, tapi sejak kawen dan dapat sang suami yang pandai makan seperti biasa, sekarang ai yang over. sepapan boleh makan sorang kot, baik petai dimasak mahupun petai fresh from farm:p



Kategori 1st attempt : salad fruit-vege mix:p
Sumber : segala buah-buahan yang dibeli kat Kea Farm, CH dilawankan dengan segala sayuran yang turut dibeli di tempat yang sama. gaul dengan sos & mayo akibat ketiadaan thousand island di rumah. hehehee;)
Komen : org yang tak makan sayur pun suka mkn kalau dah dimixkan fruit-vege gini. sesuai utk org kena paksa makan sayur.



Kategori 1st attempt : kurma kambing hentam sajalah:p
Sumber : daging kambing tesco mari. sayuran dari CH. santan "pinjam" kat mak mertua sebab santan rumah ai santan beku-dah-lama dan dikhuatiri akan mengganggu rasa, dah la 1st attempt kan:p
Komen : alhamdulillah, QC passed "certificate" diberi oleh en.rizal & mak mertua ai. cikyoyang tak pernah2 makan kambing turut makan kambing. kalah kedai mamak depan taman, hihihiiii:p



7 comments:

nany said...

wehh..tGalkan petai utk aku..raBu ni aku nak melantak..hahaha!!

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

petai habis, harap maklum:p huhuhuhu. kite beli lain le nanti:p

ciketon fazya said...

marathon memasak neh... :)

sang suami said...

blurppp!!!!...kenyang mkn petai & kambing kurma aritu....hehehehe

cik teha said...

lepas ni nak masak kambing je la kat umah, no more beef, sbb kambing lg besttt!!!:p

sang suami said...

pasni....asyik mengembek ajer lah yer....hehehe

Anyone said...

SEDAP!~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...