Social Icons

Tuesday, July 13, 2010

oh tidak!

saya dengan semangatnya membeli beberapa pasang kain utk persiapan menyambut aidilfitri untuk diri sendiri, suami tersayang, ayah bonda tersayang, juga adik2 yang 3 orang tu. serius, tahun ni merupakan tahun yang paling lambat saya bertindak, kalau tak, biasanya sewaktu Year End Sale (YES) setiap hujung tahun saya dah mula memborong dan hantar pada tailor, seawal bulan Februari / Mac biasanya baju raya kami sekeluarga dah siap! (semangat kan:p) contrast nya pulak, bila baju raya dah awal2 siap, hati ni mulalah tak tenteram tgk baju bergantung, hasilnya untuk beberapa kali raya, baju raya tu saya dah pakai sebelum raya, cukuplah untuk sekali (tak senonoh kan:p)


kes oh tidak! :
sewaktu saya ke rumah tailor tu (Aunty JC), baru je setapak saya melangkah dan sepatah saya cakap "helo aunty", tanpa membalas sapaan saya, terus Aunty JC kata "apa pasai you suda gemuk?" sambil tersengih2 dan tengok saya atas bawah.
saya dah agak dah soalan wajib tu akan ditanya, saya hanya gelak dan gelak lagi. tak tau apa nak jawab.
reda gelak Aunty JC terus sambung lagi "ini macam kena ukur lain woo"
sekali lagi saya gelak, dia pun gelak sama. sambil saya gelak, dia ambil tali tape & buku, lalu mengukur si buntal yang seorang ni. saya pun merelakan je lah, hehehee.


selesai mengukur...
" you aaa, ini macam cukup, tamau kasi gemuk lebih lagi haaaa"
lalu saya pun gelak lagi.
sebelum melangkah pergi dari rumah dia sempat saya tanya sekali lagi untuk kepastian..
"aunty, betui ka saya banyak gemuk"
"gemuk laa, measurement semua suda lari oo" katanya sambil gelak.
begitu jujur kata-kata tailor yang sudah menjahit baju2 saya sejak kecil itu.


kesimpulannya, teha, anda tak boleh lebih gemuk dari sekarang, tailor pun sudah complaint, bawak2 la exercise turunkan body weight!

oh tidakk!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...