Social Icons

Monday, July 26, 2010

kehilangan & angan-angan

Bismillah,
Pertamanya takziah kepada keluarga Arwah Pak Long en.rizal sebab baru kehilangan Mak Long yang tersayang subuh tadi, kira-kira pukul 4.30 pagi. Al-Fatihah. Semoga Allah sentiasa merahmati beliau dan dipermudahkan seksaan kubur.

Apapun, kehidupan mesti diteruskan. Satu hari nanti, tak tahu bila ketikanya kita juga akan turut ke sana, ke alam kekal.

Sebut pasal kehidupan ni, sebenarnya saya ada angan-angan menjelang 2020 tau.RMK-10 pun baru sampai 2016, anda dah sampai 2020 yer teha:p) Angan-angan saya, subhanallah, punya lah banyak.


Nak itu, nak ini.
- Nak berhenti kerja. Korek hidung kat rumah, jadi maid di rumah sendiri supaya boleh jaga serba serbi sendiri



- Nak migrate ke Perth, supaya leh berjiran dengan Kak Aida & Joey. So bila en.rizal ke offshore bolehlah saya dan Kak Aida gentel karipap, pastu hantar kat kedai Indon kat Big-W. karipap kat sana mahal. Ataupun, saya boleh kerja part-time di souvenirs shop di fremantle atau book store di perth city, gaji sama dengan gaji RO Q44 kat Malaysia. Jadi takyah susah2 fikir nak buat research!:p



- Nak bukak francais Satey Hj Samuri kat Ipoh. En.rizal pasti akan mendengar usul ini setiap kali kami makan di restoren ni, disudahi dengan senyum senget dari beliau.



- Nak bukak francais Nasi Lemak Ayam Kampung kat Teluk Intan, hometown ku yang tercinta. Bapak kata “usah le, buat bankrap je, kamu baik hati sgt, senang kena tipu” hahahahaa. Ok, fine:p



- Nak bukak butik pengantin, supaya leh join-venture dengan kakak en.rizal yang pandai mengubah mendandan serba serbi. Saya? Apa yang pandai? Tolong jahanamkan make-up pengantin leh la, ahaks.



- Nak bukak factory outlet (barang semua original, ori made in bandung, hahahaa:p). usul ni tercetus masa balik dari bandung tahun lepas. Ahaks.



- Nak bukak hotel yang takdak arak2. Tapi mesti tak ramai pelanggan luar, ala, macamlah orang islam tak mampu nak duduk hotel kan?



- Nak bukak saloon muslimah, supaya bakat terpendam saya tidak terkubur begitu sahaja. Jangan tak tahu, masa dok boarding skool dulu, saya antara “barber” kat sekolah tau. Itulah satu-satunya, bakat terpendam! Hahaha!



- Nak bukak nursery baby, supaya leh hire ciknani jadi guru besar, hhihihihi:p



- Nak bukak tourist agent, supaya kami boleh berjalan sekali dengan rombongan. Ekekeke. En.rizal selalu mengapi-apikan saya. Kata en.rizal sebab saya rajin buat “research” psl tmpt pelancongan, siap buat proposal lagi, lengkap serba serbi:p



- Last-last en.rizal mesti akan kata “mana satu syg nak buat ni, semuanya nak, hahahaha”



- Lalu akibat tamak, takde satu pun yang bergerak skrg. Tapi 2020 nanti siapa tahu kan, kalaulah tuhan beri kesempatan untuk saya mencuba, I will tau!



Yelah, ingat kat opis je ke ade SKT-KPI bagai. Matlamat dan sasaran hidup ni kena ade jugak kan. Sbnrya tgh cari mood revise SKT-KPI unit pertengahan tahun ni. Ermm malasnya!

4 comments:

Vious said...

kindly to let you know our home " Tiara Lake Park " do not have a security guard service to protect our home. The security guard's duty just guard uncomplete unit infront your house only.
*Why i know this ,they told me that day after my house robbery and hold up all thing by robber.

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

sorry to hear that. i also heard the story, but some said "estima's house" and some said "camry's house".
its too bad. i tot the service for all of us, especially to whom that already move-in!

Hidayah said...

salam..

lama xjengah.. slalu kalo npk ada visitor dr notts tu, itu adalah dzul tau.. sejak2 dia tau tiha ada blog ni (dr kite la.. ahaks).. sbbnya dia pengunjung blog2 yg rajin.. :D
btw, kalo jd nk bukak salon, kite join venture lah ok.. samala time sekolah dulu cari extra income jd barber gak ;)hahaha...

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

heheeee! yeke,ok2 noted2:p kiranya dzul sedikit advanced dr ilya la ni, ilya usahkan baca blog, FB pun tegar tak layan:p

wah,leh la kite join venture ni k.dayah. hihiiii.. ingat lg dlu,dok sibuk poting rambut org,rambut kita takda sapa nak potong:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...