Social Icons

Sunday, April 22, 2012

RIP = really inspiring people

Sehari dua ni asyik mendengar berita tak sahih. berita orang meninggal dunia dan bunuh diri. 

Berita meninggal dunia, rasanya semua orang pun dah tahu, siap masuk Melodi, Propaganza, berita mutakhir dan berita utama (sebbaik berita dunia tak masuk) - adalah berita palsu mengenai pemergian Saudara Bob Kuman yang memang tengah dalam kesakitan. Dari buat berita palsu, lebih baiklah kita doakan kesihatan beliau beransur pulih, kalau mampu, silalah bantu. Kalau tak mampu pun, berdoalah, bukan kena bayar pun. Kalau taknak jugak, atau sibuk yang amat, tak payah lah nak mencetuskan berita yang tak sahih, duduk diam-diam. 


Bagi yang sudi : Bob (HUSNI MOHD RAWI) Maybank 1123-7100-7047.


Sumber : Beautifulnara



Berita kematian seorang pelajar perempuan UPSI Semester 4 pula dikatakan bermotifkan "membunuh diri" pun  menjadi hangat sejak tengah malam tadi. Beliau dikatakan jatuh dari tingkat 4 bangunan E-Learning universiti tersebut. Siasatan masih berjalan dan motif masih belum jelas, tapi bermacam spekulasi dah keluar. Ada mendoakan neraka bagi arwah kerana kononnya arwah membunuh diri, ada yang simpati, ada yang kata ganggungan makhlus halus, ada yang kata tekanan emosi. Apapun, yang pergi tetap telah pergi, lebih baik kita doakan semoga rohnya tenang di sana. Hanya arwah yang tahu apa sebenarnya yang terjadi pada masa itu. Harap-harap ada saksi kejadian untuk memperjelaskan keadaan. Al-Fatihah. 









Ada satu website lagi yang jelas menunjukkan mayat mangsa masih di tempat kejadian, tapi tak tergamak rasanya nak dikongsikan bersama, bukan keadaan mengerikan tetapi saya memang taknak kongsikan. Kalau teringin sangat nak tengok, googlelah sendiri. 


Nota kaki : teringat dalam 2 bulan lepas #RIP ADELE tiba-tiba trending di Twitter, lalu saya pun cepat2 google, rupanya salah faham. RIP dalam trending tu bukan bermaksud "Rest In Peace" tapi "Really Inspiring People" . 





Tiara Lake Park 
22-04-2012 
4:10 pm

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...