Social Icons

Tuesday, May 1, 2012

nikmat cuti

selamat hari pekerja kepada semua, 
selamat menikmati cuti. 
nikmat uols bila cuti ni. kan kan? =P 

nak tahu apa yang saya nikmati harini? 
dah lama tak buat uols. sumpah. 
last rasanya zaman student2 dulu, time cuti semester. 
apakahh? 

guwee layan tidur uols. 
bangun subuh, lalu bermalas-malasan di atas katil seperti weekend yg lain. bukak tv, online di FB, check email, bagi wake-up call en.suami yang schedule choppernya pukul 2 ptg. lepas tu tertidur. 

bangkit dari kemalasan pukul 10.00 pagi uols. 
memang dah lama tak dibuat. 
lapar tak tahu nak kata. 
buat breakfast ala carte, eh ala kadar. 

bercalling2 lagi dengan en.suami. 
tanya en.suami bila nak balik. 
dijawab dengan gelak gempita dari dia. 
mana tak nya, naik chopper pun belum =P 
18 hari lagi okeh, 18 hari teha! 

selepas dapat call dari en.suami kira-kira pukul 1.45 ptg, 
en.suami bagitahu hp dah nak dioff, nak tinggal di heli-based. 
suruh take care, suruh sabar tunggu dia balik, suruh jaga pokok bunga ;) 
entah kenapa golek punya golek, terus lena lagi atas sofa. 

bangkit2, gosok mata dah pukul 4.30ptg uolsss! 
ya allah, sakit kepala! overdose. 
sungguh sejak dah menempuh alam pekerjaan, saya tak reti tidur siang lagi. sebulan sekali pun tak tidur siang, 3 bulan sekali pun tak, 6 bulan sekali pun tak (exception sekiranya migraine melanda, atau semasa awal kehamilan yg asyik letih-tak-tahu-nak-kata). saja2 nak layan tidur mmg tak uols, takda nafsu pun nak tidur siang dah. seronok juga bila tgk orang tidur sekejap especially time lunch hour kat opis. masalahnya saya takda rasa pun nak tidur!  

kalau zaman student dulu, inilah kegiatan tegar saya. 
setiap kali cuti semester, tiap kali lepas final exam. 
tiap kali weekend bila malamnya berjaga. 
rindu zaman uni! 


gambar sekadar hiasan. 


UKM2001-2004  in memories, 
Tiara Lake Park 
1 May 2012 
9:42 pm 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...