Social Icons

Wednesday, August 13, 2014

travel tips : Airbnb

Bismillah. 

Nak berkongsi satu laman web yang sangat cool. Wajib bukak setiap kali anda semua merancang percutian sendiri (tanpa travel agent) atau backpackers. 

Website Airbnb (klik sini

Konsepnya lebih kepada penginapan homestay bukan hotel. Ada homestay yang tetamu akan tinggal bersama tuan rumah, ada juga yang tidak. Sangat sesuai bagi yang travel sendiri tanpa guna travel agent. Mungkin juga sesuai bagi yang nak cari rumah sewa, mingguan atau bulanan terutama bila kena kursus panjang, atau kerja luar kawasan. Dalam Airbnb ni ada lebih dari 190 negara tau yang tersenarai, Malaysia pun ada, bukan oversea saja. Harga pun berpatutan. 

Paparan utama Airbnb sgt cool tau. Bukan still picture. 


Contoh paparan. Pilih tempat, tarikh, jenis bilik, dan terus keluar senarai & map nya sekali

Harga yang ditawarkan adalah harga per night. 

Contoh bila dah pilih satu pilihan. boleh tengok apa kemudahan yang tuan rumah bagi. 
boleh tgk gambar rumah tersebut. 

So far review yang saya baca semuanya positif. Takda yang kena tipu.

Bagi saya sangat cool. Hiks. Kenapa tak cuba kan?:)




13 Ogos 2014 : 10:27pm
rumah semanis rumah 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...