Social Icons

Monday, September 1, 2014

1 September 2014

Salam kemerdekaan buat semua, salam kesyukuran atas nikmat keamanan dan kesejahteraan yang dikecapi. Alhamdulillah. 

Syurga kan bila cuti. Azabnya bila esok dah nak naik kerja. Mula bulan baru. September. Lapan bulan dah 2014 ni pergi! Fuhh! 

Minggu ni aktiviti tak penuh, merehatkan diri dengan keluarga. Habiskan masa bersama. Sabtu malam Ahad buat small family gathering, projek nasi arab AlBayt. Bagi yang belum cuba, jangan lupa cuba, highly recommended! Setelah di'over-loaded' oleh nasi arab, hari esoknya (Ahad dan Isnin harini) kami dah tak sanggup lagi makan nasi (kononnya) dan daging mahupun ayam. Tu yang cari benda lain nak makan tu. :lol 

Breakfast dan dinner. setelah perut penat mengerjakan nasi arab ayam maqluba & kambing mandy :p
Koko Krunch - Choco Caramel (flavor baru) & some crunchy muesli (mcm dalam gambar bawah). 

cuba la koko krunch baru ni. sedap tau ! 

haaaaa... pencinta kacang. angkat tangannn!!
ada banyak kacang dalam pek ni tau, tak mcm beberapa jenama lain yang saya dah try,
cereal banyak, kacangnya boleh dikira! 


Ini pulao lunch sorang diri saya. Nasi panas, udang galah goreng, ikan bilis goreng resipi Dr. Safri (digoreng dengan bawang, tomato, cili padi & kicap). Sedappp! Hingga menjilat siku. :p 

Ok, ada kisahnya tentang resipi ikan bilis goreng Dr Safri tu. Masa tu saya tengah dapatkan rawatan di Klinik Dr. Safri, memang biasa ke klinik beliau memandangkan klinik ni salah satu panel klinik company suami yang terdekat dengan rumah. Dr. Safri ni memang ramah orangnya, memang tak rugi bayar duit consultation.  Tanyalah apa nak tanya, sampai bab resipi pun dia share. Asalnya saya minta nasihat makanan apa yang patut dielak untuk mencegah migrain. Nasihat punya nasihat, sampai la dia teringat salah satu resipi yang dia selalu masak masa belajar kat oversea dulu. Terus lekat resipi dalam kepala :p Pada yang minat ikan bilis, boleh cuba ya! 

Oklah, perlu selesaikan beberapa kerja rumah. Jumpa lagi nanti. 




1 September 2014 : 7.12 pm 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...