Social Icons

Saturday, September 14, 2013

Incredible India #4 :: Taj Mahal

Assalamualaikum.
Hola! (Asyik berhola-gracias sebab duduk sebelah classmate org Cuba:p) 

Kita keluar kejap dari cerita pasal kerja. Kami di sini hari-hari 9 pagi hingga 5:15 petang menghadap standard ISO dari 9000 hingga ke 50001 (never failed, takleh nak ngelat langsung), memang dah nak termuntah. Lecture habis pukul 5 petang pun mereka tak lepaskan kami awal, padahal 15 minit je lagi nak ke pukul 5:15 ptg. hahahaa, dah lama tak mavamni. Sembang pun semua nak relate dengan sistem kualiti, haha. Booringgg! 

Take a break! 

Weekend lepas (7 Sept 2013, Sabtu) kami dibawa ke Agra untuk melawat apa lagi kalau bukan Taj Mahal. Perjalanan ambil masa lebih kurang 3 jam 30 minit dari Delhi melalui Yamuna Expressway. Boleh tahan highwaynya. Ada beberapa R&R di sepanjang jalan, toiletnya bersih. Ada kedai makan, tapi kami tak masuk. 

Kami bertolak dari hotel jam 6:00 pagi dan sampai di sana pukul 9:30 pagi. Kami diberi masa hingga pukul 2:00 petang untuk melawat keseluruhan kawasan Taj Mahal tersebut. 

Nikmatilah gambar2 di bawah okeh. Gambar dari compact camera saya belum sedut keluar lagi. Sementara ini saya kongsikan dulu gambar dari telefon bimbit, memandangkan entry ini juga ditulis hanya melalui iphone. Dah sedut nanti, saya update entry ni. 

Enjoy! 






Perasaan? 
Tak percaya sampai sini. Tak pernah ada keinginan nak ke India mahupun melihat Taj Mahal. 

Menakjubkan! Apa yang terhidang depan mata karya agung cinta seorang suami buat isteri yang disayangi. Begitu sekali. 

Ada banyak lagi gambar dari compact camera saya. InsyaAllah nanti akan dikongsikan. Oh ya, Selain Taj Mahal terdapat juga masjid dalam kawasan ni. Kawasannya pun luas. 

Rasanya sampai sini dulu. Nak tidur,  esok ada lawatan di sekitar Delhi. InsyaAllah akan ke Qutub Minar, Indian Gate, Lotus Temple dan khabarnya beberapa tempat lain. 

Hingga jumpa lagi! 
Mrs. Farizal 
13 Sept 2013 : 11:23 pm 
Noida, Uttar Pradesh 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...