Social Icons

Sunday, September 8, 2013

Incredible India #2 : Red Fox Hotel

Bismillah.

Cerita pasal penginapan, penempatan kami adalah di Hotel Red Fox, Mayur Vihar III, Noida, East Delhi.  Hotelnya alhamdulillah, simple, bersih dan kemas. Ada wifi, penting tu! Pekerja hotel adalah sangat2 warm. Sangat-sangat helpful, walau ada yang tak boleh berbahasa inggeris dengan baik, mereka berusaha nak tolong. Asyik tanya ok ke tak, ok ke tak saja.







Simple kan. Saya suka. Minimalis!

Hotel ni jadi tempat penginapan kami saja, untuk kursus, kami ke Hotel Lemon Tree yang terletak di Kaushambi, kira-kira 5 km dari Hotel Red Fox. Jadi, hari2 naik bas. Hotel-Hotel. hehe. Hotel Red Fox dan Hotel Lemon Tree pun adalah adik-beradik sebenarnya.

Cuma dari sudut lokasi, hotel ini jauh dengan pusat bandar (ke pusat bandar delhi - 15 km), mahupun dengan kedai makan/ pasar mahupun pasaraya. Jadinya, bila dah balik ke hotel tu, memang kami berdiam saja di hotel, merehatkan diri. Kalau dekat dengan pasaraya atau deretan kedai-kedai rasanya takkan duduk diam di bilik, pasti nak keluar saja kerjanya. Mujurlah di bilik ada wifi, taklah boring sangat.

Atas faktor tu jugak lah, hingga ke hari ini (genap 7 hari di bumi india), saya belum membeli apa-apa kecuali 10 bijik fridge magnet di gerai berdekatan Taj Mahal semalam. Sadis kan. Sendiri macam tak percaya belum shopping lagi. :p

Lebih tak percaya bila mengenangkan kenangan ke Taj Mahal (Agra) semalam. Sungguh menakjubkan! InsyaAllah akan bersambung dalam entry yang lain.

Mrs. Farizal
Hotel Red Fox,
Noida, East Delhi
Uttar Pradesh


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...