Social Icons

Tuesday, August 7, 2012

Moreh Surau Al-Hidayah VRI

Moreh di surai VRI ni diadakan 2 kali seminggu, iaitu pada setiap Selasa dan Khamis. Alhamdulillah, hari ni berpeluang berbuka dengan rakan2 di Surau Al-Hidayah, VRI. Meriah dan macam-macam juadah:)  Menunya agak menarik kali ni, nasi beriani, ayam goreng air asam, sambal tumis udang dan gulai dalca. Kuih pulak pelbagai. Tapi err..tak sempat nak snap2 gambar. 


Dah kata nak berbuka puasa di kawasan Ipoh, terpaksalah stay back. Kalau nak balik balik rumah dulu, alamatnya berbuka puasa dalam kereta je lah. Jadi, bawak segala bagai bedak johnson&johnson dan shower bath serta sepersalinan baju yang sesuai dengan majlis iftar (konon nak mandi kat opis), sekali towel tak bawak. Hasilnya tak mandi sampai ke malam. Ahaks :P Nasib baiklah sepanjang hari ni sejuk2 mendung je, eh kan keje memang dalam air-cond:P badan ni takde lah melekit ke apa, kalau tak mahu tak selesa berjemaah dibuatnya. 

Menu simple iftar semalam. Lamb chop with blackpepper gravy,  potato salad dan puding triffle :) 

Dah nak masuk 10 malam terakhir Ramadhan kali ni, cepat betul masa berlalu!  


Moga memperoleh kekuatan untuk lebih istiqamah, 
m.r.s f.a.r.i.z.a.l
tiara lake park
7 Aug 2012 :: 18 Ramadhan 1433H 
10:44pm 



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...