Social Icons

Wednesday, December 23, 2009

:: 2009 Annual Report ::

every year, bila dah mula Y.E.S tu bahang new year memang akan sangat2 terasa, sana sini tulis 'merry christmas & happy new year'. di sebalik kemeriahan YES and chrismas sales sana sini, tak kurang jugak hebatnya dengan workload kat opis, segala bagai report sume kena submit, dgn SKT-KPI, annual report, 2010 planning bagai. ok jugak, at least ade jugak therapy yg berkesan utk menstabilkan emosi & elemen2 negatif yang dah bertimbun dalam diri hujung tahun macam ni. dan anggaplah Y.E.S ni sebagai rewards. ahaks.

entry kali ini, bersesuaian dgn buat yearly report kat opis tu, mana aci boss kerja je ade anual report kan.


2009 Annual Report
Dedicated for En Rizal Tersayang, Tn. Hj. Ahmad Shuhaimy & Pn. Hjh Rohana (my beloved parents), Pn. Hjh. Rohani (my lovely mother in law), Ilyana-Hanani-Amin (wonderful siblings), Kak Gee-Abg Arman-Amirul-Afrina-Kak Ita (greatest sister, brother in law), Kak Nurulaini, Miss NurLisa-Limbang, Saidah, Mammalian Virology Staff, Monoclonal Antibody Staff, Dijah-Armidale Aus, Ecort, Kak Yong Syarul.

Family

Proud to have a husband who can accept me for who i am. Alhamdulillah, we are in our year 3 of marriage and will counting for more, it grows. for your love, care, guidance & patience no one can ever replaced you, my husband.


Bapak & Ummi for raising me up so well, i owed u guys. for your non-stop du'a, blessing, pray for all this while. favourite quote from Bapak for 2009 is "Tiha nak berniaga? hentikan la, mesti rugi, sbb murah hati sgt". hahahaa. dushh.


Mak (my mil), i know u wont read this entry or even my blog (same goes to my parents:p), i feel so lucky to have a chance to become one of your 'new' family member. the bestest mil ever. warm and caring, full with blessing. yes, not forget, for taking care of me in confinement. i owed u!

Yaya, nani & amin. grown up sisters and brother. proud of all of you. well done for each of your achievement for 2009. yaya, just graduated & find the dream job for her (and the most suitable for her too, i tot) an architect. nani will continuing her degree in uthm, goodluck! and selamat terjebak ke alam Uni & HOSTEL (psstt.. budak ni tak pernah dok hostel). the youngest amin, completed his SPM, gabra jugak tunggu results dia (kita pulak yang lebih:p). thanks to allah, for give us strength for survive after late mama passed away, for blessing us with thounsand of barakah, help & guide us so that we dont lost.


Kak Gee-Abg Arman-Amirul-Afrina-Kak Ita, for all your support, guidance and cares. you are the only my elder sister & brother ever (since im the eldest in my siblings). we can share opinion, thoughts, interest. we can talk on everything. so cool. kita mungkin dah leh plan ke mana nak jalan2 lagi utk 2010 nanti, bandung top list buat masa skrg. ahaks.


Friends (Kak nurulaini, miss lisa @ limbang, miss deejahh @ armidale aus, kak yong syarul @ kd, echort a.k.a aisyah zulkawi, last but not least my makcik merangkap kawan dari zaman hingusan, saidah)


* Kak nurulaini, knowing you for 5 years. my first house-mate in ipoh. sweet memories in taman cempaka & ampang ipoh, ahaks. thanks for always being there, for now and ever. hope our friendship ni will last sampai bila-bila. harap jugak 2010 ni kite dua leh smbung MSc. 2009 takde rezeki nampaknyer.


* Liss, long-distance-friendship. lots of stuff we had shared ya. sweet memory of exchanging tudung Haniyaa. harap hang cepat2 transfer back to semenanjung lisa:d


* deejah, u had inspired kami2 yg still kat vri ni. dgn keadaan vri yg makin s*cks. makin hari makin stress, sian akak nurul kita sama. huhuhu. tahun depan hopefully leh dapat apa yg dihajati. adoiyai, alangkah bahagianyer hang kat sana dijah.


* kak yong, wakau tak penah jumpa secara 'live' tp rase mcm dah kenal sgt je. hehe. tak sangka husband memasing belajo & keje same2, wanitamelayu.com telah menemukan kite. sehingga lah terjebak dgn C*ach. hahahaaa. tak sangka lak interest same. typical pompuan kan. hihihiii.. hopefully, bila2 nanti leh jumpa kak yong, damia & zahin:D


* echort, ko lak inspired aku nak jadik businesswomen, tapi aku still tahap berangan lagi la. Your online boutique & SPA yang real. nnt ade rezeki aku & husband ingat nak bisnes gak, tp tatau bisnes ape hahahaaa.. sume bisnes aku nak buat, but bapak aku kata "tiha mane leh bisnes, nnt rugi je, sbb murah hati" hahahaaa... doakan ko sentiasa sukses dlm business ko!


* saidah, lama tak jumpa, last jumpa masa aidilfitri. jumpa mak ko mase kenduri kat penang itu hari, kata mak ko, ko tak datang, maklum le 'handbag' dah 'besar' skrg..hehehhee.. dah lame jugak tak tgk Dania..beso dah gamaknyer yer..!


* Mammalian virology staff - kak trisna, kak fiza, kak nida, kak linda.
heheheeee.. banyak sgt yg manis tahun 2009 ni. aktiviti rutin sambut birthday, jalan2 cari makan still going on walau masing2 dok lab lain2.. thanks for always membantu sy tak kira apa keadaan yer. korang jugak la kawan pertama bila first time datang vri dulu.. & pegi Team-building sama2 jugak..ehehee!!


* Monoclonal staff - naama, en ali, en fauad
terimalah ketua unit kalian ini seadanya yer. huhuu. byk sgt yg dipelajari dr en ali & en fuad. terima kasih sangat2.. naama pulak, seb baik posted to monoclonal unit, klu tak sorang2 saya kat unit tu. monoclonal mmg best, selalu jadik tmpt rujukan sbb en ali ada situ. hehehe. proud of my staff! 2010 ni lagi banyak cabaran, boss punya expectation tinggi melambng pd unit kita, hope leh achieve..:)


dalam setahun ada 12 bulan, 365 hari, ramai org & banyak benda yang contribute dalam kehidupan kita. yang buruk jadikan pengajaran, yang baik harus dikenang & dihargai, so let them know!!


cheers!!

1 comment:

Anonymous said...

dah nk abis 2010, baru pasan ko punya acknowledgement ni.. sorry darl! ;p (ecot)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...