Social Icons

Friday, August 28, 2015

Citadines Apart Hotel, Cyberjaya

Assalamualaikum.

Kali ni nak sharekan review mengenai sebuah hotel di Cyberjaya iaitu Citadines Apart Hotel. Lokasinya bersebelahan dengan Citadines D'Pulze Mall.

Review dari saya :

Lokasi : 4 / 5 bintang. Strategik sebab berdekatan dengan mall, stesen bas, dan pejabat serta kilang-kilang di Cyberjaya

Bilik : 5/5 bintang. Bilik adalah besar kerana berkonsepkan apartment. Jadi ada dapur yang dilengkapi dengan kelengkapan asas memasak termasuk microwave, toaster dan induction cooker.

Stail : 5/5 bintang. Bagi sesiapa yang sukakan gaya minimalis, anda pasti akan sukakan hotel ni. Nampak besar, bersih dan moden.

Harga : 4/5 bintang. Harga adalah amat berpatutan. Boleh booking di laman web tempahan seperti booking.com, agoda.com atau lain-lain lagi.

Staff : 4/5 bintang. Tak seramai hotel-hotel yang terletak di pusat-pusat bandar, tetapi semuanya peramah

Makanan : 4/5 bintang. Restoren bagi hotel ini adalah terletak di dalam mall iaitu di Big Bob Burger. Kami hanya sarapan pagi saja di hotel ini. Pilihan makanan tidaklah sebegitu banyak, tapi yang asas semuanya ada. Tapi yang penting, semuanya sedap-sedap belaka. Lupa pulak nak snap gambar masa breakfast!


















Kesimpulannya, memang highly recommended lah untuk rakan-rakan yang ada urusan dan ingin bermalam di Cyberjaya ni. Rasanya kalau urusan di Putrajaya pun tak salah nak menginap di hotel ni sebab jaraknya berdekatan saja. Di samping itu, harganya juga lebih murah berbanding hotel yang setaraf dengannya di Putrajaya. 

Itu saja untuk review kali ini. Jumpa lagi :) 

Nota : Kalau kena bertugas ke Putrajaya biasanya kami memilih menginap di Hotel Everly memandangkan ianya bersebelahan dengan Alamanda. Lepas ni adalah pilihan lain selain Everly :p 

2 comments:

Hanie said...

nice sungguh la.. bersih jew..

Dalina Ismail said...

Salam,
good review.. first time saya dgr hotel ni. Aritu duduk kat Everly Hotel. Jap lagi nak google la belah mana hotel ni.

http://ardina2u-vitamin4me.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...