Social Icons

Friday, February 27, 2015

Salah satu ketagihan

Assalamualaikum. 

No no, tidaklah ketagihan benda yang bukan2, hehe. Sebenarnya adalah kegilaan. 
Antara yang jadi kegilaan saya sejak zaman berzaman adalah semuanya tentang stationary termasuklah dengan planner / diary. Setiap akhir tahun kebiasaanya saya akan mula mencari planner / diary yang menepati citarasa dan keperluan. Ada juga dapat diari kerajaan malaysia, tapi ruangannya agak terhad dan kurang bersesuaian. Pejabat saya pun dah lama tak beri diari rasmi, jadi memang dah lama beli diari sendiri. Tak pernah rasa membazir, sebab dah memang suka! 

Akhir tahun lepas, saya perasan Dr Halina ada berkongsi tentang planner yang dibelinya, dan bermulalah episod kegilaan saya:p Survey punya survey, kedua planner ini tidak dijual di mana-mana kedai buku utama di Ipoh. Kalau di KL, ada dijual di Kinokuniya, tapi entah bila lah nak ke sana kan. Di antara dua jenama ini, Erin Condren boleh dipesan secara online dan penghantarannya juga worldwide, berbanding Filofax yang terhad. Jadi, saya pilih untuk cuba Erin Condren! 




Yang menariknya tentang planner ni adalah kita boleh customised cover, aksesori dan jenis layout yang diingini. Best kan! Di bawah ni adalah contoh planner dari pelanggan lain. Oh ya, covernya kita boleh beli lebih dari satu, sebabbb ianya removable! Macam orang yang kat bawah ni, dia beli extra 3 cover lagi, jadi boleh tukar2 cover ikut mood. :p 


Di bawah ni pula planner saya. Punyalah excited, tak sabar tunggu planner ni sampai. Saya tunggu lebih kurang 10 hari untuk mereka createkan planner ikut kehendak saya dan penghantaran pula hanya ambil masa 3 hari melalui Fed-Ex International Priority dari California, AS. Ada tracking number diberikan dan kita sentiasa boleh monitor. 

Rupa pakej yang saya tempah

Tak zabarrr
Ada invoice,  of course lah kan
Tadaaaaa! Planner saya yang kiri atas tu, yang ada nama "Fatiha". 
Rupa dalam box, elok tersusun. takda cacat cela. hehe
Ini pula, saya beli dari Etsy.com. Inspirational sticker untuk dilekatkan dalam planner tu nanti. hehe
Salah satu catatan saya dalam planner! 
Kalau ditanya pasal keperluan, jawapan saya adalah perlu. Memang boleh set appoinment atau aktiviti harian dalam smartphone, tapi sama macam membaca jurnal, buku cerita atau surat khabar secara online, tiada feel. Tak boleh dipegang, disimpan, tak nampak secara fizikal! 


#erincondrenlifeplanner

27 Feb 2015 : 5.45pm

5 comments:

cinet said...

mmg perluuu sgt2 ade buku personal cmni kan...xsama mcm fon...kira cam dream book gitu..hehe salam singgah fatiha...

btw etsy.com tu sgt comellllz

Hanie said...

saya pula tak pernah ada benda ni. huhuhu

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Fasy Shane said...

Salam nak tanya, bila dah sampai kt Malaysia, kena ada tambah bayar cukai lagi tak? Sebab saya dah beli bulan lepas dan kena tambah RM90 lagi sbb cukai. Total harga saya beli before cukai tu dalam RM300. Saje nk tnya mcm mana cukai ni kira ikut percent ke ape. Awak kena bayar brape?

ctmz said...

Planner idaman ni.. Payah nak dapat. Kene reka sendiri tp takda kepuasan pulak. hihihi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...