Social Icons

Tuesday, June 3, 2014

kota bangkok : sentuhan jepun

Assalamualaikum. 

Bulan Jun bakal jadi bulan yang AMAT sibuk sepanjang tahun ni. Sebab semua benda nak kejar sebelum puasa. Sebelum keadaan jadi bertambah sibuk, baik publish entry ni dulu. hihihi. 

Oklah, sambung pasal trip baru-baru ni lagi. Penginapan kami di Wireless Road, hotelnya Okura Prestige. Yang menariknya, hotel ni ada sentuhan jepun dalam semua aspek. yang paling ketara adalah electric toilet! i like. tapi tak tangkap gambar pulak (sayangnya!). uhuks! 

Enrty ini akan dipenuhi dengan gambar. Layanlah yer gambar-gambar bilik di bawah ni. 


yang kat atas katil tu adalah kimono, 2 pasang;) 

channel ada 50. dari semua negara. terutama jepun! 

gaya jepun kan pandai memaksimumkan ruang. dan, saya suka sgt susun aturnya. pintu nak ke washroom tu adalah jenis "sliding". waktu malam, kalau rasa taknak tgk bilik air, slide saja. 




bilik saya di tingkat paling atas (tingkat 34). nampak pemandangan kota bangkok. 

malam je, start jammed. 

fresh flower pada mineral water yang digantikan setiap hair

menjelang malam, bilik akan dipersiapkan sekali lagi.
mesti ada origami set nih. duduk 5 malam, dapat 5 set!



di luar restaurant @ level 24 

halal beef & risotto

salmon masak apa ntah

pencuci mulut yang sedapp

taktahu berapa banyak kilo naik la kalau duduk sini lama-lama

selain okura prestige, turut dalam senarai hotel di bawah pengurusan yang sama
adalah Nikko Hotels dan Hotel Jal City. 

Pengalaman yang menarik, dan letak review pun di TripAdvisor. Hehe.


Okeh, nak gosok baju, esok assembly

rumah semanis rumah
3 jun 2014 : 9.43pm 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...