Social Icons

Saturday, February 1, 2014

pdrm

Assalamualaikum:)

Lama tak tulis entry baru kan.
Cuti-cuti macam ni, rindu pulak kat blog.
Haritu kat FB, saya ada post gambar di bawah.
Saman bulan Nov2013, email notification dapat 3 kali.
Kena RM 150, kesalahan langgar lampu isyarat (langgar lampu kuning sebenarnya :p)
Surat saman pulak sampai kampung, siap Pak Aji Shuhay tolong bukakan.
Risau surat amenda. Terus telefon si anak sulung nih.
Bila bagitahu suami pulak, dapatlah ucapan tahniah.
5 minit sekali dia remind soh bayar saman.
Sebab lambat bayar, lebih kena bayar.
Hahahaaa.. tak boleh nak bagi alasan lagi.
Apa lagi mahu, bayar saja looo!


Tapi. Tak usah gusar.
Senang je nak bayar saman sekarang.
Efficient sungguh web myeg ni.
Yang belum pernah ada akaun, sila register, tak susah mana pun.
Yang dah ada akaun, sila log-in.
Kalau saman PDRM, sila klik ke PDRM.
Terpampanglah senarai saman kita.
Klik saman mana yang nak bayar tu.
Proceed je lah. Redha lah.
Tak sampai 5 minit siapp.

Nanti akan keluar status "successful" madam dalam gambar bawah.
Boleh generate resit official.
Akan dapat email jugak berkenaan status keberjayaan korang membayar saman ni :p


Bengang tak bengang.
Salah tetap salah.


Mrs. Farizal
rumah semanis rumah
1 Feb 2014, jam 1:39 pm 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...