Social Icons

Friday, December 27, 2013

The Dusun

[entry lagging, draft berhari tak publish]
Ola Oli. Kuberi nama.
Cikebum. Cikembang.
Hihi.

Wah, happy tengah malam buta yer kau teha.
Tak sedar dah nak tengah malam, elok pulak buat LA Coffee semug.
Esok dah la ada assembly, siap tema geometri lagi.
Kalau lalok esok, tahan la mata dengan protractor, haha.
Korang ada lagi geometri set sekolah dulu?
Eh.

Kan sekarang tengah cuti sekolah, jadi semestinya wall update di FB penuh dengan gambar-gambar percutian keluarga mahupun kawan-kawan semua. Seronok kan bila dapat luangkan masa dengan orang yang tersayang. Saya dan suami sendiri, sungguh rasa lain macam bila lama tak bercuti bersama, serius terasa. Kalau diikutkan kerja, sampai bila pun kerja tak habis. Nak diikutkan budjet, takda lah banyak mana pun, cuma elok kalau ianya terancang dari awal.

Baru-baru ni saya jumpa satu tempat percutian berkonsepkan eco-resort, atau tropical rainforest resort yang terletak di Seremban. Namanya The Dusun (http://thedusun.com.my/). Nampak sangat-sangat menarik, lama sungguh rasanya tak merasai kehijauan dan kedamaian yang tenang. Cadangan dah pun dikemukakan pada sang suami & geng travelingnya, dan kami berpendapat tempat macam ni sesuai pergi berjemaah, baru happening. Cumanya tak tahu lagi nak pergi bila, hiks.Agak susah juga nak mengumpul geng2 jurutera offshore dalam satu masa, kadang yang ini di darat, yang itu pula di laut. 

Kita cuci cuci mata dulu lah nak tak ;)




Gila lama tak masuk hutan, serius.
Macam gementar pun ada. Dasar penakut kau teha.

Biar betul nak pergi ni.
Tapi macam best je, macam best je!

Untuk lebih info : http://www.thedusun.com.my 

Mrs. Farizal
rumah semanis rumah 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...