Social Icons

Saturday, December 1, 2012

weekend marathon :: essence



ok, kita dah discuss pasal moisturiser kan. untuk siapa yang belum baca boleh klik sini : Weekend Marathon - Moisturiser . sebelum tu pulak saya buat satu entry khas jugak pasal festive set 2012, boleh klik sini : SK-II Festive Set

ok, jom sekarang kita bercerita pasal essence pulak. 
dalam bahasa melayu nya, essence = pati. 

SK-II ada Facial Treatment Essence (FTE) atau nickname nyer Miracle Water.  

saja nak letak gambar FTE Limited Edition yg terbaru ni, hehe :p 

SK-II jugak ada Beauty Essence yang terdiri daripada beberapa pati mengikut specialization masing2. Ada yang designated untuk Aura, pati untuk kedutan (wrinkle), serum, up-lifter (elak kekenduran/sagging), serum untuk pencerahan, dan pelembut. 


yg kiri adalah Whitening Source Derm Brightener - moituriser utk atasi masalah uneven skin tone
yg kanan adalah Whitening Spots Specialist - essence yg berfungsi untuk mencerahkan uneven skin tone/spot etc



Sorry sbb susun segala essence ni gini
Kiri Atas (kecil) : Cellumination Deep Surge Ex - freebies masa beli SK-II Festive Set 2012
Kiri Bawah (besar) : Facial Treatment Essence (FTE) , 215ml - beli masa tengah tahun 2012, masih ada lagi. Masa ni Limited Edition Rochas jugak, tapi Ltd Edition Rochas yg terbaru botol MERAH, lagii TANTEKK.
Kanan Atas : Facial Treatment Repair C, 30 ml / Serum : untuk atasi masalah kedutan. Saya tgh pakai yg ni skrg
Kanan Bawah : Facial Treatment Repair C / Serum jugak - freebies Festive Set 2012, belum bukak.


sorry gambar pakai henpon je

Komen tentang FTE / Miracle Water : 
- Dengan pemakaian rutin hanya 1x sehari saya boleh tahan  miracle water (215ml) ni utk sekurangnya2 8 bulan. Sesekali (bila rajin) saya pakai 2x sehari ( 1x pagi, 1x malam)
- Kulit muka jadi lebih anjal, lembab tapi tak sampai oily, kiranya balance lah. 
- Pori-pori (pores) mengecil dan less visible..! penting nih! 
- Saya direct apply gunakan tapak tangan, bukak cotton balls. 
- Everybody must try FTE ni! 

Komen tentang Whitening Spots Specialist : 
- Saya pakai bukan hari2, (jimat, sebab spots specialist ni sgt mahal, uhuks). saya pakai bila perlu saja (ie bila nak buat aktiviti outdoor, selepas aktiviti outdoor iaitu nak memulihkan sun-burn, bila jerawat dah kering yakni nak menghilangkan parut jerawat) 
- structurenya agak oily, tapi bila apply ke muka, cepat absorb 
- lepas pakai FTE, pakai Spots Specialist ni, then biar kejap, pakai Moisturiser, dan compact powder 
- saya notice bila pakai Spot Specialist ni, bila apply compact powder akan lebih berkilat muka, tapi bukan berkilat minyak tu, nampak moist yg balance. 
- parut jerawat memang sangat cepat hilang 
- masalah tona tak sekata saya jugak makin banyak improve! 

Komen tentang Facial Treatment Repair C / Serum C : 
-  Kadang2 saya pakai siang, kadang2 kalau rajin pakai malam sekali. 
- Fungsinya nak kurangkan garisan dan kedutan di muka, especially di lingkaran senyuman, lingkaran mata dan dahi. 
- saya notice garisan halus tepi mata memang sangat2 kurang sejak pakai Serum C ni. Jugak bantu cepatkan proses pemulihan kulit kalau kena sun-burn. 
- Serum ni jugak bantu untuk hilangkan parut dan memperbaharui kulit (genarate/renew cells) , so parut akan lebih cepat hilang dan kulit mati pun cepat diremove. 
- Bantu juga mengecilkan pores! Best! 
- Sangat puas hati! 


P/S : Kat bawah ni Festive Set 2012 yg saya pernah sebut dalam entry sebelum ni. 


new limited edition box utk Festive Set 2012 : tantekk! 


Isi perut Festive Set 2012 : Pitera Revival Set.
Freebies yang kenit Cellumination Deep Surge Ex yg terkeluar dari kotaktak termasuk dalam list Freebies.
Sales person tu baik hati bagi.:) 

ini pulak Moisturiser Stem Power, 80g yang saya pernah describe dalam entry sebelum ni.
Hijrah dari Skin Signature(SS) ke Stem Power(SP).
tapi belum mula pakai lagi, sbb SS ada lagi, hehe :) 

happy weekend y'ouls! 
mrs. farizal 
1 Dis 2012 
12:42 pm 




1 comment:

mommyosh said...

hii teehaaa...byk nyer followers diee...k.ly da follow jugak tau..heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...