Social Icons

Thursday, November 15, 2012

CCM Langkawi :: Malibest Resort




Jumaat (25 Mei 2012)

Dah puas memerap 2 malam di Langkawi Lagoon Resort yang isolated, kami beralih arah ke tempat yang masih lagi menenangkan dengan pemandangan yang tak kurang indahnya. The next morning, kami pun dengan berat hatinya check out dari LLR untuk ke Malibest Resort. Kali ni nak merasa duduk atas pokok pulak:P

Sedikit pengenalan mengenai Malibest Resort

Lokasi : Pantai Chenang
Alamat : Pantai Cenang, Mukim Kedawang, 
07000 Langkawi, 
Kedah Darul Aman.
Tel : +(604) 9558202 / +(604) 9558222 
Fax : +(604) 9552822
Website : http://www.malibestresort.com/

Kalau sebut Pantai Chenang, mesti semua orang pun tahu kan, betapa meriah/happening nya suasana di sepanjang pantai ni. Hotel dan chalet rapat2 je semua. Kedai makan, kedai souvenirs, kedai jual peralatan mandi manda pun tersedia. Pendek kata semua ada, mat saleh pakai bikini pun ada, ok, bonus.

Enjoylah gambar ya :) 



Deluxe Tree House Kami , diberi nama Jentayu kot. 

bersusah payah angkut trolley bag. 




turun2 tangga tree house, memang terus pantai! subhanallah! 



tree house jiran 



















@breakfast bar, pantai chenang

@breakfast bar, pantai chenang

@breakfast bar, pantai chenang

@breakfast bar, pantai chenang


TIPS Menginap di Malibest Resort : 

  • Sarapan pagi/breakfast tidak disediakan, tapi jangan risau ada banyak kedai dah bukak awal pagi, boleh breakfast dengan jayanya tanpa masalah (kami memilih Breakfast Bar, dekat je dengan Malibest Resort)
  • Kalau nak menginap di Tree House, dan kalau ada pilihan beg luggage, eloklah bawak bagpack, atau beg jinjing, bukan trolley bag. Sebab? sebab hazab nak usung naik ke atas. dan gayat. dan takpayah lah pakai highheels. 
  • Oh ya, Malibest Resort ni, ada chalet atas tanah biasa jugak, maksudnya bukanlah semua bilik Tree House. Tapi macam takda dalam koleksi pulak chalet biasa. Sorry. 
  • Kalau angin kuat, terasa jugak la goyang, dah kata dok atas pokok kan. pokok goyang kan kalau kena tiup angin? Jadi takyah la nak takut kalau tengah malam tetiba rasa goyangan sepoi-sepoi bahasa. 
  • Kebersihan-wise : kami puas hati, bersih. kalau dah kaki sendiri yang bersepah pasir wajiblah kena sapu bilik sendiri kan. kata duduk tepi pantai, ok la tu. mana nak lantai bilik berkarpet macam hotel 5 bintang. penyapu disediakan dalam bilik


rindu pantai chenang

15 Nov 2012 / 1 Muharram 1434H 
17:33 pm 

3 comments:

nurlisa said...

aku enjoy most hang punya travel pics;). hoping to find someone yg share passion movies spt aku juge hahaha. winks!

vidhya said...

Thanks for the information... I really love your blog posts... specially those on Hotels in Chennai

Haiqal Khair said...

Assalam.. boleh saya tahu harga untuk resort ni?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...