Social Icons

Monday, October 15, 2012

when all social networks are permanently banned...

assalamualaikum. 

what a boring life without any of social network. wuuhuuu..! 
skrg ni (kat blogger ni) pun boleh bukak dan tulis entry & preview je, 
nak tengok blog sendiri pun takleh, blog sapa2 pun takleh. 
facebook, twitter, YM, skype, youtube, yang seangkatan dengannya mengalami nasib yang sama. puasa yer, sila puasa teha, sekejap je. 

alhamdulillah, touchdown di bumi Lanzhou jam 11:30 pagi Ahad, 14 Oktober 2012 selepas lebih 18 jam perjalanan dari Ipoh-Singapore-Guangzhou-Lanzhou yang sungguh memenatkan mental dan fizikal! Tak sukanya transit! Tapi air-ticket semua sponsored by organizer, sila jangan over nak merungut depan2 organizer. depan korang takpa. 

nak cerita panjang2 macam dah letih. sbb sebenarnya baru je sampai bilik ni. 
(oh yer, high speed internet is available in this hotel, walaupun bukan WiFi, but still, as long as you can get connected to the world, syukran jazillan ya allah). skrg tengah chatting dengan en.rizal sama di Yahoo Mail ni. semalam saya bagitahu en.rizal, saya rasa letih sangat2, sebab takleh tidur langsung dalam perjalanan, rasa nak nangis je. memang yer pun, sangat2 letih bila lebih 24jam tak tidur langsung. badan sakit galas beg sandang dan asyik kena heret luggage dari satu transit ke satu transit. lepas mengadu domba chatting dan dipujuk2 oleh en.rizal terus leh tidur :p (ape yang ko nak sampaikan sebenarnya ni teha?;p) 

ade jugak gambar sikit2 masa di Changi Airport, Singapore, Baiyun Airport, Guangzhou dan Lanzhou Airport, serta serba sedikit gambar di Lanzhou Veterinary Research Institute (LVRI) sepanjang workshop kami hari ni dan tak lupa official dinner baru kejap tadi, tapi tak kuasa pulak rasanya nak cucuk2 cable camera mahupun iphone di saat ini. InsyaAllah ada masa saya buat entry lagi okeh. 

dua benda yang saya expected dari Malaysia, dan adalah totally wrong bila sampai ke Lanzhou 
  • Lanzhou ni mula2 saya ingatkan macam Ipoh ataupun lebih rural dari Ipoh (sbb dalam web tak banyak info dan tak nampak kemodenan sangat) tapi sebenarnya besar dan happening, macam KL, diulangi, Kay Ell. 
  • LVRI yang mula2 saya ingatkan biasa2 saja, rupanya besar dan canggih 2x dari VRI Ipoh :p 

Moral : sebab itu pepatah kata banyak berjalan luas pengalaman, kalau tak banyak berjalan tu sebab kita asyik nak perasan tempat sendiri je yang terbaik, dan segala ter..ter.. lagi.. :P dan jangan cepat sangat buat spekulasi mentang2 ko tak pernah dengar nama tempat tu. 

Open up yourself and never ever stop learning! 

from lanzhou with love, 
mrs. farizal 
15 Okt 2012, 9:27pm 
Legend Hotel 
Tianshui South Road Lanzhou, Gansu, 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...