Social Icons

Sunday, October 7, 2012

marri-marri-marriot

lagging tak lagging, terima je lah, sebabnya dah berkepuk2 draft entry blog yang tak terpublish2. ada masa weekend2 gini boleh marathon publish entry. 

ok, back to business. 
ini sedikit (mmg serius sedikit) gambar di Marriot Putrajaya sepanjang 3 hari 2 malam. 
serius walaupun segenap segi hotel ni saya jelajahi, dari lobby, guestroom, grand ballroom, seminar room, dining hall (Zest),  garden, air pancut.... mmg tak tertangkap gambar langsung, kecuali apa yang ada kat bawah ni. menyedihkan. dan teruk sekali. 

our twin-shared basis room. my roommate - Kak Roseliza! 

tempat kami mengopi dan edit2 slaid presentation serta last minute prep:p 

semua pun dah upgrade LCD screen tv

wardrobe and mini bar

comfy! tidur taknak bangun2 rasanya. 

oh ya lupa. dapat "Marriot Rewards" privillages kad terus

haaaaaa, yang ini PENTINGGGG.
berEPHYRA walau di mata sahaja. kehkehkeh.
mantappp :p 

REVIEW on Marriot Putrajaya Hotel :

1. Lobby - sangat besar, spacious! tantek, ada 2 tangga yang grand di wing kiri dan kanan. mmg nampak grand! Baaanyak ruang untuk duduk dan lepak, tak lama lepas kami satu bas sampai ada satu group pelancong dari Jepun sampai, satu bas jugak, service cepat dan yang menunggu selesa!

2. Staff - sangat2 polite and helpful. tapi dari observation saya, lebih banyak lelaki dari perempuan.

3. Guest Room (twin shared basis) - kami dapat Pool View. Panorama sungguh tantekk! Bilik pun spacious jugak. Bersih. Internet access (dgn bayaran). TV channel - premium tv channel, iternational, ESPN, HBO

4. Grand Ballroom & seminar room - spacioussss! dan mmg lah granddd, sound system was great!

5. Zest, Dining Restaurant - Besar dan grand. Susun atur pun sangat MODERN. pendek kata suasana mmg best la! Food ? Utk Food, baca kat bawah ;)


Goodie Bag - 24th VAM Grand Dinner 

6. Food - walaupun susunatur & suasana Zest tu adalah best, tapi foodnya, saya boleh bagi 6/10 saja kot. Breakfast kurang pilihan, dan rasa pun tak lah sedap sangat. Biasa-biasa saja. Ya, sedikit dukacita bagi eaters2 macam kami semua (eh macam saya). Lunch pun, saya tak berapa lalu makan, mungkin faktor kesihatan yang tak berapa stabil jugak kot masa tu :(

Grand Dinner, masih foodnya biasa2 saja. Rasanya taklah sedap sangat.

course by course

Deep-Fried Garoupa with Mango Salad & Buttered Tiger Prawn.
Meja kami 10 org, dan tak habis pun mkn. huhu.
biasanya makan gini confirm tak cukup kan? 
7. Safety - Ahlamdulillah, terjaga rapi sekali, semuanya pakai Access Card, sampai takleh nak gi bilik orang lain. ehehehe. Takda kes perfume kena rembat, lipstick tiba2 ghaib ataupun handphone hilang masa charging dalam bilik.

8. Kebersihan - Overall di semua kawasan adalah memuaskan hati, toilet, lobby, lift, hallway, takda bau-bauan yang tak berkenan di hati.

9. Price-wise - saya kurang arif dengan harga bilik kami. sebabnya ianya dibayar oleh Local Order kerajaan, dan kami dalam satu group yang besar under Seminar Package, mungkin a bit cheaper than normal price.

10. takda apa dah kot, semua dah address kan?

Personal Opinion : Saya lebih suka Seri Pasific Kuala Lumpur rasanya! Baik dari segi bilik, service dan yang paling penting makanannnn! 

Untuk ke Website Marriot Putrajaya - Klik Sini Hotel Marriot Putrajaya 


jom berEPHYRA utk sihat & tantek

seri melintang
07-10-2012
12:02 pm

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...