Social Icons

Wednesday, May 23, 2012

Cuti2 Malaysia Langkawi :: International Laksa Carnival (LILAC)

Alhamdulillah. Selamat tiba pada pukul 11:40 pagi tadi. cuaca pun baik nampaknya. Capai map di kaunter Tourism Malaysia & terus beredar ke tempat bertandang malam ini dgn perkhidmatan airport transfer yg inclusive dlm pakej kali ni.

Dalam kereta bersembang dgn pemandu pasal perkembangan di Langkawi. Katanyer beberapa hotel (antaranya mutiara burau bay) dlm proses ubahsuai besar-besaran untuk naiktaraf hingga ke 5 bintang. Dua tahun akan temporary closed uols! Kita nantikan wajah2 baru hotel2 tu nanti ;)

Kata org tu lagi, chalet dah byk sgt, homestay pun dah jadi trend. Tp yang peliknya takkan pernah cukup terutama bila musim cuti sekolah. Dasyat sungguh kan. Tapi, eloklah untuk jana ekonomi hehee, org langkawi semua boleh buat macam2 bisness kat tmpt sendiri. Sewa kereta, buat souvenirs, buat homestay, usahakn gamat, kedai makan, buat pakej island hopping. Uishhh, byk tu.

Oh yer, sementara tunggu bagasi tadi kami merewang2 di arrival hall dan nampak banting pasal LILAC ni. Ada Dato' Chef Wan uols. Meriahlah langkawi hujung minggu ni. Kepada pencinta laksa, moh ke Langkawi 25-27/5 ni! ^__^



Tenang lg mendamaikan,
Mrs. Farizal
Langkawi Lagoon Resort
23-5-2012
15:05 pm

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...