Social Icons

Tuesday, March 6, 2012

Sental sental muka dgn FT Cleansing Gel

Dulu pernah saya kongsikan pasal Facial Treatment Essence (FTE) or lebih dikenali dengan miracle water yang menjadi must-have item or killer product SK-II sejak lama dulu. Setidak tidaknya semua wanita telah cuba/mesti nak cuba pakai FTE walaupun tak pakai skincare set yang full dari SK-II. Betui ka tarak betui ka? :) 

Tapi kali ni taknak cerita pasal miracle water tu (dah terrr lalu banyak review, cik cik sekalian boleh google ya). Now nak kongsikan pasal salah satu produk SK-II yang bagus juga tapi kurang publiblisiti iaitu Facial Treatment Cleansing Gel (gambar seperti di bawah ni) 

Ekceli nak tunjuk mana rupa gel dalam tu, tapi gambar ni tak nampak pulak. 

Gambar2 yg sy kongsi ni adalah FT Cleansing Gel yang berfungsi bukan setakat make up remover tapi BIG advantagenya adalah deep cleansing, serta mengandungi Pitera jugak. Cara pakainya pun unik di mana kita perlu direct applykan gel tersebut pada muka yang kering. Gel pada mulanya likat (dah nama gel mmg likat la kan) akan jadi cair seperti liquid bila kita gosokkan di muka selama 2-3 min. Dan kemudian kita boleh bilas dan cuci pula dgn FT Gentle Cleanser macam biasa. 

Agak2 nampak tak isi dalamnya, warna macam putih2 kilat2? dah tinggal kerak kan, memang dah nak habis pun :) 


Hasilnya?? 
Believe me, hasilnya semua whitehead & blackhead CONFIRM keluar semuanya. Ya, saya berani jamin SEMUA keluar. Anda akan dapat rasa satu macam bersih kat muka! 

Harga?
Saya kurang pasti, sebab saya belum pernah beli. FT Cleansing Gel yang sy pakai sejak 3 tahun lepas adalah FREE. Free, sebab saya redeem point, hikss. Utk redeem Cleansing Gel ni point kena ada 2,000. Dah 2 tahun berturut saya dapat redeem. Masih nak redeem benda yang sama,sbb SGT best. 

untuk barang2 redemption akan ada pricetag gini lah:P melampaulah kalau harga 1 sen kan:P 

Dua FT Cleansing Gel yang sama. Cuma yang kiri adalah yang tinggal kerak kat atas tadi,
dan yang kanan masih lagi ber'seal' sebab baru redeem tengah tahun lepas. 

Ini belah belakang botolnya. Utk 100g ni, percaya atau tak, saya boleh pakai 1 tahun hokeyyy! 



Ini pulak packaging dia :) 


Soalan : Cemana pakai FT Cleansing Gel yang cuma 100g boleh tahan setahun?? Ko pakai ke tak pakai sebenarnya Teha ? 

Jawapan : Perlu diingat bahawa ini adalah FT Cleasing Gel a.k.a Make up Remover, ianya berbeza dengan FT Gentle Cleanser. Maka, cik puan semua tak perlu pakai sampai 2,3 kali sehari. memadai sekali sahaja, iaitu malam. dan bukan pakai banyak mana pun. Kalau ikutkan saya pulak, hari yang saya cuma pakai bedak johnson&johnson (tak pakai compact powder atau foundation-adalah sgt jarang sy pakai foundation) memang saya pakai FT Gentle Cleanser (pencuci muka biasa SK-II) tu saja. memadai sangat2. cukup bersih dah muka. 


Soalan : Redeem point. 

Jawapan : Biasanya beautician kat kaunter tu akan explain. Cik puan semua kena redeem point sebelum expired date. dan bukan setiap masa item2 tu in-stock, jadi janganlah terkejut kalau kena tunggu 1-2 bulan. ( it happened to me, last december nak redeem 2x facial lift emulsion, baru semalam dapat call item baru je available utk diclaim) 

Review pasal SK-II Product di sini : 




sekian, nak tidur dah, 
Mrs. Farizal 
06-03-2012 
11:13 pm 








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...