Social Icons

Sunday, February 19, 2012

Harap kamu baik2 aja Nadia

Siang tadi hujan lebat, kami kat area Fair Park hajat nak cari barang rumah. Tak semena2 seorang student perempuan terjatuh motor betul2 belakang kereta kami. Kami baru parking dan terus bantu dia. Lutut luka, kaki dan tapak tangan jugak.

Bawak dia ke tepi, waktu tu dia dah pucat tapi masih sempat telefon member. Rupanya student medical college. Dia cakap pada saya dlm keadaan mamai "kak,saya tak nampak apa2"

Terus kami papah nak bawak ke kereta dan hantar ke hospital. Nak jadi cerita dalam pada tu ada sebuah Van Hospital Teluk Intan tetiba park selang beberapa buah lot dari kami, saya pun teriak minta dia tolong. Adik perempuan ni dah lembik pucat lesi & pitam.

Saya ikut van (ya, mmg van hospital,bkn ambulan pun) hantar adik tu ke GH Ipoh dan temankan dia di emergency hingga kawan2 dia sampai. Alhamdulillah Dr kata tak perlu masuk ward. En rizal pulak tadi uruskan motornya bawa parking ke tempat lebih selamat.

Harap kamu baik2 aja Wan Nadia. Huhu, lupa pulak nak tukar2 no telefon:((

Mrs Farizal
Tiara Lake Park
00:58 am
19 Feb 2012

1 comment:

Sang suami said...

Berat giler nak angkat minah tu..sib baik ada brother sorang tu tolong...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...