Social Icons

Monday, September 5, 2011

Vienna lagi :: IAEA classroom & Summer Party

Berjumpa lagi kiter yer. Baikk mari teruskan! 

Sambung sikit pasal kursus ni. Inilah ghopernyer classroom kami. Peserta semuanya 19 orang, sebab 1 org dari Bangladesh tak dapat nak hadir, sebab lagi, sebab VISA application problem. Hal ini jugak menjadikan hanya Dr Hendra Wibawa (Wates, Indonesia) dan si buntal ini menjadi the only two participants dari Asia. Yang lainnya semua dari Eropah timur dan Afrika. Jadilah kan, dari takda langsung member sebenua:P 

Dr Hendra yg terbang jauh dari Melbourne. Hes doing PhD at Quennsland Uni, sedang buat labwork di AAHL Geelong. Memula ingat saya yang paling jauh sekali, 18hours perjalanan, rupanya ada yang 26 hours:P 



Ini Jacquline, dari Kenya. Warm sangat orangnya. 


Suka sgt dapat duduk depan sekali! 



 Oleh kerana nama course pun Bioinfo & Genomics Tools maka masa 100% dihabiskan depan laptop. Menghadap sequence2 dan software2. 



Dapat laptop satu sorang


Satu2nya expert yang saya sempat snap gambarnya sewaktu memberi lecture. 
Dr Herman Unger.    


si buntal in the classroom, last day baru teringat nak snap gambar sendiri:P 


- Summer Party - 

Last day di IAEA Lab, mereka adakan satu summer party. Selain kursus yang saya hadiri ada lagi 2 kursus lain yang sedang berjalan. Bertambah meriah lah summer party ni, satu kepala bayar 10Euro. Alhamdulillah, walau tak sekenyang mana sbb tak byk benda yang boleh dimakan, dapat berkumpul beramai2:) 


 Ini bowl saya. mula-mula hanya amik fries dan fruit & vege salad saja. tapi bahu saya ditepuk oleh seorang staff IAEA "excuse me lady,you can eat chicken wings" sambil menunjuk ke arah chicken wing dlm tray dan beliau terus menyambung "those are halal, i am muslim too". Maka makan ayamlah saya setelah 2 minggu tak jamah daging langsung. 




with girl prenn 




One of the IAEA staff. Beliau banyak tolong kami dalam classroom, 
nama dah lupa. 



 Hey I am Abel Wade from Cameroon:P hiksss. Ini ketua kelas kami sepanjang 2 minggu ni. Tepat jam 6:45 am dia akan call setiap bilik remind jangan lewat sebab bas tunggu pukul 7:00am punctual. Dalam bas pulak akan buat head-count. Hidup Abelllll!! 



Ini orang terpenting! Ms Rubby Cueto, dialah yang jaga kami 19 orang, jemput kami di sana di sini, tunjukkan bilik solat untuk saya & Dr Hendra, ajar naik tram, tren dan tunjukkan kami supermarket nak beli groceries, shes so nice & warmmm. miss her! 



Ini pulak Eirini dari Greece. Dia pun sama. SANGAT warm! 





The girlssss;) miss all of you! 


InsyaAllah sikit masa lagi saya akan tuliskan mengenai apa yang saya makan kat sana dan tempat2 menarik yang saya lawati walaupun tak banyak mana sebab ada 1 weekend saja yang sempat kami berjalan. Itu pun keliling Vienna saja. Tungguu yaaa! 




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...