Social Icons

Wednesday, February 16, 2011

toksah la baca takda apa apa

oh bestnya lena.


hari ni hari sengal.
puncanya mlm tadi susah betul nak lelap.
selak langsir tgk rumah jiran sebelah terang satu rumah.
pelik. biasa mereka bukak 1 lampu luar je. mlm td sampai 4 lampu.
cukup depan, tepi, blkg, atas. oh tak sedap hati.
sampai pukul 4 pagi masih terkelip2 mata main angry bird.
sampai burung2 tu pun gamaknya dah naik mad dengan saya. haha.


akhirnya bangkit pukul 7, sudah subuh gajah.
tengok cermin oh tidak mata panda! tak suke.
kasi tepek fondesen tebal skit kat mata. haha!
pergi kerja gila lalok. dah la ada janji nak diskas dengan 2nd boss.
ada meeting pulak tu lagi.


erm, dah la hari lalok sedunia.
dapat berita pun melarakan jiwa.
dok fikir2 tak boleh nak terima.
nak projek impak tinggi tapi funding entah ke mana.
rasanya impian tercatat dalam KPI tak selaras dengan duit yang ada.


pakcik NTR, cuba tgk sikit RMK-10 nih.
baru di awal fasa, ada lagi 4, 5 tahun nak spend pakai duit apa?
nak beli reagent, consumables pun teruntil2.
big equipment toksah lah nak terfikir.
yang tentu penting pun belum tentu ada funding.
nak kami makan gaji buta?
pergi kerja duduk melopong saja saja?
pakcik NTR, mana pergi harta negara semua?
miskin sangat ke kita?


tapi ada berita gembira, en.rizal saya otw balik sbb rig belum ready.
pelik. apasal tak beritahu awal2, mungkin mmg tak boleh nak predict kot.
beyond control. takpa, dapatlah balik kejap. jadilah.


cerita sengal2 sambung esok je lah.
tak minat nak cakap pasal kesengalan di tempat kerja bila dah balik rumah.


1 comment:

raider150 said...

bagus jugak tak leh tido tu skrg musim pecah umah tu.....kuci apa yg patut...ya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...